Batteriladdare Bosch Activ/Perf

2 799 kr

Artikelnr: X-5419 Kategorier: , ,
Lagerstatus

Webbshop
✓ Finns i lager
Butik
Stockholm:Beställningsvara

Batteriladdare Bosch Activ/Perf

Robust och funktionell standard laddare från Bosch. Laddaren erbjuder en perfekt balans av prestanda, vikt och storlek. Passar till Batavus Luca, Agudo med flera.

 • Spänning: 230 V
 • Storlek: 190 x 86 x 54 mm
 • Laddningstid: Ca 4.5 timmar för PowerTube 500 och PowerPack 500. Ca 3.5 timmar för PowerPack 400. Ca 2.5 timmar för PowerPack 300
 • Vikt: 800 g
 • Kompatibel med Performance Line CX, Performance Line, Active Line Plus och Active Line
 • Kompatibel med Classic+ med konverter.

Batteriet

Dagens elcyklar bygger på Litium-Ion-teknologin vilket gör de enkla att ladda och använda och har liten självurladdning. Våra batterier klarar mellan 600-1000 laddningscykler och har en laddningstid på två till sex timmar. Med en laddningscykel menas en laddning av ett helt tomt batteri. Två fulladdningar av ett halvfullt batteri motsvarar en laddningscykel. Följ alltid laddningsanvisningarna som medföljer elcykeln för så långvarig nytta som möjligt av batterierna. Du bör gärna undvika att tömma batteriet helt eftersom det kan skada batteriet så håll lite koll på cykelns batteriindikator. Vid långtidsförvaring bör de varken vara fulladdade eller urladdade, gärna runt 50–70 % laddade. 

Vissa elcyklar har batteriet integrerat i ramen för att få en lägre tyngdpunkt vilket kan vara fördelaktigt om du har barn med. De flesta modeller har batteriet i pakethållaren. Man kan byta batteriet efter några år om så önskas om man cyklar väldigt mycket. Vill du cykla längre kan du givetvis ta med sig ett extrabatteri om det inte finns möjlighet att ladda under dagen. Ett elcykelbatteri väger ofta mellan två och fyra kilo.

Uppförs-/utförsbackar, acceleration, start/stopp, användarvikt, cykelvikt, underlag, däck, luftmotstånd, växling, packning och egen insats är exempel på saker som påverkar din räckvidd där din egna insats är den största faktorn. Låga utomhustemperaturer minskar batterikapaciteten. En enkel tumregel är att från 20 oC och nedåt kan du dra av 0,5 % effekt per grad. Vid 0 grader får batteriet alltså en effektreduktion på 10 % och vid -10 oC en effektreduktion på 15 %. När det är kallt minskar också trycket i däcken vilket ger ett högre rullmotstånd men det kan kompenseras genom att fylla på lite mer luft i däcken.

Räckvidd

Batteriets kapacitet mäts i Watt (effekt), Volt (spänning) och Ampere (ström). Ampere visar hur mycket ström batteriet kan leverera, Volt visar hur snabbt strömmen kan levereras och Watt visar hur lång tid strömmen kan levereras.

Om man väger ca. 75 kg och cyklar på en normal väg och temperaturen ligger runt 15-20 °C kan man få en uppskattning från listan nedan:

 • 25-50 km för ett batteri med 8 Ah 36V = 288 Wh
 • 30-60 km för ett batteri med 9 Ah 36V = 324 Wh
 • 35-70 km för ett batteri med 10 Ah 36V = 360 Wh
 • 40-80 km för ett batteri med 11 Ah 36V = 396 Wh
 • 50-110 km för ett batteri med 14 Ah 36V = 504 Wh

VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER