Dubbdäck Schwalbe Marathon Winter Plus Smartguard 42-622 (28 x 1.6″)

799 kr

Artikelnr: 479-11156448 Kategorier: , ,

Webbshop
I lager hos leverantör. Preliminär leverans vårt lager inom 3-5 dagar.
Butik
Stockholm:
Beställningsvara

Dubbdäck Schwalbe Marathon Winter Plus Smartguard 42-622 (28 x 1.6″)

Schwalbe Marathon Winter har utvecklats för att du ska kunna känna dig säker och i full kontroll även när du kör direkt på is. Även i tvära svängar och kraftiga inbromsningar har du full kontroll. Det som utmärker Schwalbe Marathon Winter är dubbarna är så smart konstruerade att du kan köra på både is och på asfalt utan höga däckljud.

Modellserien

  • Storlek: 42-622
  • Tillverkare: Schwalbe
  • Vikt: 970 g
  • Punkteringskydd: Ja, Schwalbe RaceGuard
  • Däcktryck: 2.0 – 5.0 bar
  • Övrigt: Reflexränder, 240 dubbar

Elcykeldäck

På Elcykelpunkten hittar du cykeldäck specialiserade för alla elcyklar. Såväl sommar- som vinterdäck. Breda och smala. Dubbat och odubbat. Välkända märken som Schwalbe, Kendra Spectra med flera.

Däckdimension

Enklaste sättet att köpa rätt däckdimension är att titta på däcken som sitter på din nuvarande cykel. (däckdimensionen står alltid på däcksidorna) Därefter köpa däck med samma dimension.
Vi anger alla däckdimensioner i ETRTO- Standard. Nedan följer en kort förklaring på vad det betyder.

37-622 Är en vanlig storlek på elcykeldäck.

37 står för bredden på ditt däck. Vill du köra på ett bredare eller smalare däck går det oftast bra att välja en närliggande storlek, dock bör du undvika för stora ändringar då för smala däck kan kränga av fälgen och för breda däck kan ta i ramen eller framgaffeln. Fördelar med en mindre bredd är mindre motstånd medan en större bredd kan kännas stabilare.

622 står för innerdiametern på däcket, så om det står 37-622 på ditt nuvarande däck kan du ENDAST välja innerdiameter 622.

När det gäller dubbdäck rekommenderar vi inte en större däckbredd än du har på dina sommardäck då dubben riskerar att ta emot på ramen eller framgaffeln.

Dubbdäck

Inkörningsperiod. För att dubbarna skall sätta sig i däcket rekommenderas att däcken körs in på asfalt, minst 40 km. Undvik häftiga accelerationer eller kraftiga inbromsningar under denna period så kan du ha ett däck som varar flera säsonger.

För att få bästa fäste på is och hårdpackad snö skall du ha lågt lufttryck i däcken. Under inkörningsperioden kan det dock vara fördelaktigt att ha ett högre däcktryck när du kör in däcken på asfalt.

Varumärke

Schwalbe

VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER