Hjälm Barn Tec Lelle MIPS Blå

1 120 kr

Artikelnr: C9302317-BL-1 Kategorier: , ,

Hjälm Barn Tec Lelle MIPS Blå

Nu har Europas designexperter sagt sitt och prisar Lelle för sin attraktiva kvalitetsdesign med det internationella designpriset Red Dot.

Tec Lelle är en innovativ och hållbar hjälm utrustad med både störtbåge och MIPS för högsta säkerhet. Hjälmen är konstruerad med den senaste In-mould teknologin vilket håller nere vikten. Modellen är utrustad med 11 ventiler vilket säkerställer bra ventilation varma sommardagar. Hjälmen kommer med avtagbar störtbåge. Störtbågen skyddar både nacke och käke vid händelse av olycka.

Tec Lelle har justerbart spänne samt även ett smidigt twistreglage i nacken, som med ett enkelt handgrepp ger enkel storleksjustering.

 • MIPS teknologi för maximal säkerhet
 • Avtagbar störtbåge
 • Hjälmbelysning
 • Hjälmmössa
 • Modern In-mould teknologi
 • 11 ventiler
 • Justerbart spänne
 • Smidigt twistreglage för enkel storleksjustering
 • Låg vikt 595g

MIPS® – Säkra cykelhjälmar

MIPS är en svensk uppfinning som tar cykelhjälmar och dess säkerhet till en ny nivå. Med MIPS reduceras nedslagskraften med upp till 40 procent jämfört med en vanlig cykelhjälm.

MIPS® Hur fungerar det?

Historiskt har hjälmar designats för att skydda mot energier och krafter som uppkommer från en linjär påverkan, med det primära syftet att skydda mot skallfrakturer.

MIPS® tillåter att cykelhjälmen kan rotera i förhållande till huvudet vilket ger cykelhjälmar utrustade med MIPS bättre skydd mot rotationsvåld och minskar på så sätt risken för hjärnskador vid de tillfällen hjälmen tar emot stöten annat än vinkelrätt mot backen

MIPS®-teknologin efterliknar hjärnan

Skillnaden mellan en hjälm med MIPS och en hjälm utan MIPS, vid fall.

Den mänskliga hjärnan hålls på plats av en trögflytande ryggmärgsvätska som låter hjärnan förflytta sig något i skallen och denna dämpande rörelse skyddar hjärnan vid yttre våld. MIPS® är en unik teknik som syftar till att skydda hjärnan mot sneda slag genom att härma denna funktion och på så sätt minska de krafter som överförs till hjärnan.

 

Varumärke

Tec

[row col_bg="rgb(203, 203, 203)" padding="25px 25px 25px 25px"] [col span__sm="12" divider="0" bg_color="rgb(255, 255, 255)"]

Tec Cykeltillbehör

En riktig adrenalinkick  - Det säger allt

Tec ingår i Cycleurope-koncernen tillsammans med Monark, Spectra, Bianchi och Crescent och sitter därför som originalprodukt på många cyklar från framförallt Monark. Komponenterna och tillbehören i Tecs sortiment präglas av innovativ teknik, kvalitet och toppmodern design. Oavsett om du tar dig fram under rusningstid i staden eller en skogstur i skogen på MTB så erbjuder Tec ett brett sortiment för alla. Tec fokuserar på att erbjuda de allra bästa cykeltillbehören på marknaden i en kvalitet och design utformad speciellt för dig.

Varför köpa tillbehör från Tec?

 • Innovativ teknik och produkter
 • Toppmodern design
 • Hög kvalitet

Fördelar att handla Tecprodukter från Elcykelpunkten

TEC har innovativa produkter som kan göra ditt liv som cyklist mycket lättare. Du handlar alltid riskfritt på Elcykelpunkten. Skulle du till exempel vara osäker på att en produkt från Tec kommer att passa ditt behov eller din cykel kan du alltid returnera varan till oss. Hittar du inte det du söker i vårt sortiment av Tecprodukter så har vi många andra intressanta erbjudanden på cyklar, cykeldelar och cykeltillbehör. Du handlar alltid till förmånliga priser med öppet köp hos Elcykelpunkten - din elcykelbutik på nätet! [/col] [/row] [row padding="25px 25px 19px 25px"]
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 190 kr 3 495 kr
SPARA 305 kr
1 329 kr