Poc Omne Air MIPS Hydrogen White

1 699 kr

Artikelnr: PC107701001-1 Kategorier: , Taggar: , , ,

Poc Omne Air MIPS Hydrogen White

Oavsett om det är på morgonpendlingen eller en lång weekendtur med den lokala cykelklubben pushar Omne Air MIPS dig att köra längre. Med optimal tjocklek på kärnan och tjockare skyddszoner där det behövs, får du ett idealiskt allroundskydd. Samtidigt som ventilationskanaler och en mycket låg vikt, inspirerad av POC’s prisvinnande landsvägshjälmar Octal och Ventral, levererar optimal komfort och funktionalitet på längre turer.
Genom att använda vårt Whole Helmet Concept i skapandet av Omne Air MIPS har POC kunnat nå oöverträffade nivåer av komfort, passform och prestanda. Hjälmen har en rad säkerhetssystem, inklusive MIPS för förbättrat rotationsskydd.
Allt detta är jättebra information om en jättebra hjälm, men vi är rädda för att det flyger förbi då hjälmen är alldeles för snygg för att kunna slita ögonen ifrån.

  • Med en mycket lyckad design och riktigt hög säkerhet är Omne en modell som passar till allt från hårt tränande landsvägscyklister till dagishämtande föräldrar med standardcykel.
  • Slimmad profil. Omne bygger inte lika stor volym på huvudet som andra modeller – we like!
  • Stora längsgående ventilationsöppningar ger svalka och komfort även på de varmaste turerna.
  • MIPS Integra – Integrerad med den senaste tekniken från MIPS som förbättrar hjärnans skydd vid rotationskrafter.
  • Eye garage – Enkelt att fästa sportglasögon upptill.
  • Unibody Shell – Unibody-skalet i PC förstärker hjälmens struktur och håller vikten nere.
  • Adjustable 360° Fit – Ett 360° justeringssystem med låg vikt gör det enkelt att hitta en säker och komfortabel passform.

Storleksguide:
Mät den bredaste punkten runt huvudet.
S = 50-56 cm
M = 54-59 cm
L = 56-61 cm

MIPS® – Säkra cykelhjälmar

MIPS är en svensk uppfinning som tar cykelhjälmar och dess säkerhet till en ny nivå. Med MIPS reduceras nedslagskraften med upp till 40 procent jämfört med en vanlig cykelhjälm.

MIPS® Hur fungerar det?

Historiskt har hjälmar designats för att skydda mot energier och krafter som uppkommer från en linjär påverkan, med det primära syftet att skydda mot skallfrakturer.

MIPS® tillåter att cykelhjälmen kan rotera i förhållande till huvudet vilket ger cykelhjälmar utrustade med MIPS bättre skydd mot rotationsvåld och minskar på så sätt risken för hjärnskador vid de tillfällen hjälmen tar emot stöten annat än vinkelrätt mot backen.

MIPS®-teknologin efterliknar hjärnan

Den mänskliga hjärnan hålls på plats av en trögflytande ryggmärgsvätska som låter hjärnan förflytta sig något i skallen och
denna dämpande rörelse skyddar hjärnan vid yttre våld. MIPS® är en unik teknik som syftar till att skydda hjärnan mot sneda
slag genom att härma denna funktion och på så sätt minska de krafter som överförs till hjärnan.

Skillnaden mellan en hjälm med MIPS och en hjälm utan MIPS, vid fall.

POC

Svenska POC är ett välkänt varumärke både för skidåkare och cyklister. POC grundades 2004 av Stefan Ytterborn som ville revolutionera alpin skidåkning med genomtänkta produkter med snygg design och med en ny nivå av skyddsklass. Nya material och tekniska innovationer har utvecklat produkter som minskar den kraft som kroppen och hjärnan utsätts för vid en krasch. Något år senare på ISPO-mässan fick POC med sina idéer stor uppmärksamhet och de kunde snabbt växa, eftersom alla insåg att detta var något branschen behövde och efterfrågan fanns. All teknik och alla material som används för hjälmar och kroppsskydd utvecklas i samarbete med POC Lab, som består av några av världens främsta idrottsmedicinska experter, hjärnforskare och specialister i ryggmärgsskador.

Allmänt

Varumärke
Poc
Typ av hjälm
Pendling, Racer
Säkerhetssystem
MIPS
Färg
Vit
Storlek
L (56-61 cm), M (54-59 cm), S (50-56 cm)

Varumärke

Poc

Poc Cykelhjälmar

VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 495 kr