Recycle Ecoride Ambassador AXS M5 E5000 5-vxl Svart Dam 2022 (WMY104514S)

21 999 kr

Artikelnr: Eco-101E-121-BK10-1-1 Kategorier: , Taggar: , ,

Recycle Ecoride Ambassador AXS M5 E5000 5-vxl Svart Dam 2022 (WMY104514S)

Vår uppskattning av skick:  Bra
Distans cyklad på el: 114 mil
Tid som förmånscykel: 8 månader
Storlek: M/L
Märke, typ & årsmodell: EcoRide, Ambassador AXS M5 E5000 5-vxl Svart Dam, 2022

Provcyklad: Ja

Kontrollerat:
– Elsystem
– Drivlina
– Bromsar
– Hjul & Däck
– Belysning & reflexer
– Ringklocka
– Ramlås
– Laddare
– Nycklar

Cykelservice: 04/07/23
Service elsystem: 04/07/23
Tvätt: 04/07/23

Servicebok: Finns
Manual & dokument: Finns

Kommentarer:
Väldigt lite kosmetiskt slitage, märkbart i utsatta områden.

RAM: WMY104514S


Se recension i “Allt om elcyklar” – högst betyg!

Nya Ambassador AXS M-5 E5 är här som är en av Ecorides testvinnare. Ambassador AXS M-5 kommer med drivsystemet Shimano STEPS E5000 som med stark mittmonterad motor på hela 40Nm, fast monterad display och kraftfullt batteri ger en tyst, stark och behaglig cykling. Fotbroms bak och skivbroms fram, och genomgående kvalitetskomponenter. Korg fram och AVS-plattform bak för enkel lastning. Ecoride har behållt allt som är bra med deras tidigare test-vinnare och gjort den ännu bättre. De har fortsatt fokus på funktion och känsla och uppdaterat nya Sense med Shimanos nya mittmotorsystem. Trampar man lugnt och varsamt så får man en mjuk och lugn assistans. Trampar man istället snabbare och framförallt hårdare så får man kraftigare assistans. Detta på grund av mängder med sensorer inuti motorn som känner av kadens och kraft. Detta är ett system för dig som vill cykla aktivt. Med denna smarta motor så räcker batteriet längre jämfört med elsystem som endast har kadens sensorer. Nya Ambassador AXS M-5 E5 har även Shimanos mindre och något lättare batteri 8014 som Ecoride valt att placera så nära centrum de kunnat på nedre röret. Detta gör att man kan fästa barnstolar med ramfäste på röret som sadelstolpen sitter i. Shimanos nyaste växelsystem som är speciellt anpassat för elcyklar då man satsat på ett växelsystem som klarar högre vridmoment från motorn.

Ecoride Ambassador är utrustad med AVS-systemet för att fästa AVS-väskor eller korgar. Se filmen:

Ecoride  Shimano STePS E5000

Shimano är en världens största tillverkare av cykelkomponenter och ligger i framkant inom utvecklingen av elcykelmotorer. Det kvalitativa elsystemet Shimano STePS är ett av marknadens populäraste system för elcyklar och över 160 cykelmärken är utrustade med deras kraftfulla motorer, batterier med lång räckvidd och cykeldatorer. Oavsett om du är en äventyrlig mountainbiker eller stadspendlare finns det alltid ett cykelmärke som passar dig. Shimano STEPS har en kraftfull mittmonterad motor vid vevpartiet och fördelarna med det är flera; motorn sitter väl skyddad integrerad i ramen, den ger en jämn och cykellik drift på vevarna, vikten blir bra centrerad och du får fin balans i själva elcykeln. Elmotorn är på 250 watt som är max enligt svensk lag och ger assistans i upp till 25 kilometer i timmen. Så fort du trampar på pedalerna får du assistans av elmotorn och när du slutar trampa slår elmotorn av. Inbyggda sensorer känner av flera gånger i sekunden fart, kraft och pedalfrekvens och beräknar hur mycket motorn ska hjälpa till för att du ska få så jämn och cykellik känsla som möjligt. Alla STEPS-batterier, oavsett wattstyrka, har minst 1000 laddningscykler. Till systemet hör oftast en cykeldator som visar effektläge, hastighet, batteriets laddnivå och hur långt den kraften kan ta dig. Du laddar 80% av batteriet på 2 timmar och fullt laddat på 4 timmar. Med ledord som; kvalitet, användarvänlighet, driftsäkerhet och hög servicenivå, går utvecklingen vidare.

Batteri:

 • Efter 1000 laddningscykler är batteriet fortfarande starkt
 • Snabb laddningstid, så att du snabbt är tillbaka på vägen igen.
 • Elegant, kompakt design på 418 Wh eller 504 Wh rambatteri för fler alternativ.

Motor:

 • Växla enkelt mellan olika kraftassistanslägen
 • Nästan helt tyst, kompakt drivenhet, så att allt du märker är dess expertstöd
 • Naturlig cykelkänsla för ren komfort
 • Byggd för att köras i alla väder
 • 40 Nm effekt i motorn

Display:

Fyra unika displayalternativ (varierar beroende på cykelmärke och modell. Lås i vår specifikationstabell för vilken displayenhet som ingår i denna cykel).

 • Alternativ 1: Snygg, lättläst Shimano-display inklusive hastighet, avstånd, restid, klocka, växel, uppskattat intervall, batteriindikator, etc.
 • Alternativ 2: Via kopplingsdosa, anslut trådlöst till en tredje part display från Garmin eller SIGMA.
 • Alternativ 3: Via kopplingsdosa, anslut trådlöst via Bluetooth till appen E-Tube Ride så att du slipper bära med dig ännu en enhet
 • Alternativ 4: ”Back to basics” med endast kopplingsdosa. LED visar grönt eller rött för att visa batteritid och stödläge
 • Trådlös anpassning och diagnostik med hjälp av appen E-Tube via smarttelefon

E-TUBE

Det är ett program som låter dig uppdatera din cykels mjukvara och ändra DI2-inställningar när du är ansluten till en PC, surfplatta eller smartphone. Används primärt för att kunna ha en display i form av mobiltelefon på de cykelmodeller som inte har display. På de lite mer avancerade cykelmodellerna går det att göra lite fler typer av inställningar via E-tube appen.

Varför köpa en cykel från Ecoride?

 • En av Sveriges i antal mest sålda elcykeltillverkare
 • Hög komfort och svenskt utvecklingsteam
 • Flera av deras modeller är med i “bäst-i-test” guider

Allmänt

Varumärke
Ecoride
Årsmodell
2023
Färg
Svart
Antal växlar
5
Vikt
23
USB-uttag
Nej
Elsystem
Shimano Steps
Storlek
M-L
Max vikt(kg)
125
Bromstyp
Fotbroms, Skivbroms
Ramlås
Abus 5850 shield
Rammaterial
Aluminium
Framgaffeltyp
Odämpad

Hjul

Hjulstorlek
28"
Hjul
Büchel, Dynamic 3, dubbelbottnad, Aluminium
Däck
Impac, BIGPAC, TwinSkin, 50-622 (28 x 2,00), med punkteringsskydd och reflexrand

Drivlina

Kedja
KMC
Växelsystem bak
Shimano Nexus 5
Växelserie
Shimano Nexus

Komponenter

Frambroms
Shimano MT-200, hydraulisk skivbroms
Bakbroms
Shimano fotbroms
Handtag
Ingår
Styre
Justerbar vinkel samt höjd
Sadel
Selle Royal Freeway city med Royal Gel
Pedaler
Ingår

Motor

Motortyp
Shimano Steps E5000
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
40
Sensor
Vridmoment
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
40-80 km

Batteri

Batterityp
Litium-jon
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Ah)
11.6
Batterikapacitet (Wh)
418
Batteriladdare
Shimano EC-E6002 2A
Laddningstid
3-5 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
Shimano SCE5000
LED/LCD Display
LCD
Antal assistansnivåer
4
Walk-assistans
Ja
Funktioner display
Hastighetmätare, Tripmätare, Odometer, Batteristatus, Serviceinfo, belysning-on/off, walk assist, klocka

Utrustning

Belysning
Spanninga Kendo+ 30 lux fram och Spanninga Solo 6 candela bak, kopplat till elsystemet
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
AVS klicksystem
Cykelstöd
Massload justerbart Aluminium
Skärmar
SKS, Aluflex Pet, A56 profil
Kedjeskydd
Yongfang C-133-3BT

Varumärke

EcoRide

EcoRide

Sedan starten 2007 har EcoRide haft glädjen att leverera tiotusentals elcyklar i Sverige och Norra Europa och var 2019 den leverantör som sålde flest i antal elcyklar. Det har gjort företaget till en av landets största elcykelproducenter. Med deras breda modellprogram har de en EcoRide för alla personligheter och användningsområden. EcoRides grundidé är att ge allmänheten en chans att leva klimatsmartare genom att välja bort bensindrivna fordon och cykla mera. EcoRide är specialister på att hålla sina elcyklar rullande. År in och år ut.

EcoRide återförsäljare i din stad

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av EcoRides elcyklar och har ett brett utbud. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Deras cyklar har antingen navmotorsystem från SpinTech™ eller det centermonterade drivsystemet STePS från Shimano. Flertalet av EcoRides modeller kommer med cykelkorg, snygg design och oftast finns batteriet på sadelstolpen. Köper du en EcoRide elcykel hos Elcykelpunkten så får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och köpa och provcykla en EcoRide i någon av våra butiker i Stockholm, Göteborg, Örebro, Uppsala, Malmö, Västerås, Helsingborg och Trollhättan.

Storsäljaren EcoRide Ambassador

EcoRide Ambassador är den storsäljande produktserien som är lika stilren som pålitlig. EcoRide Ambassador är framtagen för vårt nordiska klimat i åtanke. Tack vare batteriets låga position ges utmärkt komfort och viktfördelning. Det låga insteget möjliggör gör att du kan stiga på utan ansträngning.

Historien bakom

EcoRide grundades 2007 och har etablerat sig som en trendsättare inom elcykelbranschen. EcoRide säljer inte bara elcyklar inom Sverige utan också till våra grannländer Norge och Danmark. Med deras breda modellprogram har de en EcoRide för alla personligheter och användningsområden. EcoRides grundidé är att ge allmänheten en chans att leva klimatsmartare genom att välja bort bensindrivna fordon och cykla mera, lever såklart kvar i företaget idag. EcoRide strävar ständigt efter att förbättra och utveckla sina produkter. EcoRide älskar elcyklar.
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 495 kr