Merida eSilex 400 Teal/Black 2023

39 990 kr

Artikelnr: MER-M229840670470-1 Kategorier: , Taggar: , ,

Merida eSilex 400 Teal/Black 2023

eSILEX 400 är en elcykel som inte känns som en elcykel – förutom när du behöver det. Det låter väl rätt bra? eSILEX 400 är utrustad med allt du behöver for att utforska mer och längre tack vare smart och smäcker ram med fästpunkter för väskor, vattenflaskor och annan utrustning du behöver för långa äventyr på sadeln. 28″-hjul och offroadspecifika däck ger bättre kontroll och komfort medan X35+-navmotorn från MAHLE hjälper dig når du behöver det. Med ett lätt 250 Wh batteri blir totalvikten bara några få kilo mer att släpa på. Något du gör med glädje då du inte märker att du har motor på cykeln då den nästan är helt friktionsfri när du är över 25km/h gränsen. Shimano GRX wide-range drivlina och hydrauliska skivbromsar gör livet enklare och säkrare samtidig som vår egenutvecklade kolfiber-gaffel effektivt tar bort vibrationer från vägen. Långa äventyr? Välj eSILEX 400 – med inbyggd medvind.

Vad får du om du tar vår snabba och allsidiga SILEX och bygger in lite medvind i form av MAHLEs fantastiske navmotor X35+? Jo du får en elcykel som känns som en vanlig cykel – förutom när du själv blrjar gå tom för soppa eller när den branta backen visst var lite längre än vad du trodde och du behöver en liten extra knuff för att komma över. eSILEX är för dig som önskar en cykel med fördelarna från en elmotor med utan alla nackdelar. Ser du på den smäckra silhuetten är det svårt att förstå var motor och batteri egentligen är monterat. Det är helt enkelt en cykel som ger dig superkrafter – bara när du behöver det.

Ska du ut på ett extra långt äventyr kan du komplettera med MAHLES extrabatteri på 208Wh som du enkelt monterar externt i den ena flaskhållaren. Ramen har smarta fästpunkter där du enkelt att packa allt du behöver och förvandla den från pendlarraket till milslukande äventyrsmaskin på nolltid.

Allmänt

Varumärke
Merida
Årsmodell
2023
Rambeskrivning
eSILEX LITE, aluminium
Färg
Grön
Färgbeskrivning
Teal/Black
Antal växlar
20
Garanti (År)
2 (3 om cykeln servas enligt manual)
Elsystem
Mahle
Storlek
L (53 cm), M (51 cm), S (49 cm), XL (56 cm), XS (47 cm)
Bromstyp
Skivbroms
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
MERIDA SILEX CF2, carbon
Framgaffeltyp
Odämpad

Hjul

Hjulstorlek
28"
Hjul
MERIDA COMP SL, 17 mm inner width, aluminium
Däck
Maxxis Rambler, 700Cx40, EXO
Framnav
VP CLK170F, 100x12 mm, 32 H, centerlock

Drivlina

Vevparti
Shimano GRX600, 46-30T
Kedja
KMC e10S
Kassett
Shimano CS-HG50, 11-36T, 10-speed
Framdrev
2x10
Växelsystem bak
Shimano GRX400

Komponenter

Frambroms
Shimano GRX400
Bakbroms
Shimano GRX400
Styre
MERIDA EXPERT GR, aluminium, 400 mm (XS/S), 420 mm (M), 440 mm (L/XL)
Sadelstolpe
MERIDA EXPERT, aluminium, 30.9 mm, 0 mm setback
Sadel
MERIDA Comp CC, V-mount
Pedaler
VP, VPE-891
Styrstam
MERIDA EXPERT IR, aluminium, 31.8 mm, 5°

Motor

Motortyp
MAHLE X35+ Hub Engine, 40 Nm
Motorplacering
Bak
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
40
Sensor
Hastighet, Kadens, Vridmoment
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
25-50 km

Batteri

Batterityp
MAHLE B1, 250 Wh
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Ah)
6.9
Batterikapacitet (Wh)
250
Batteriladdare
Medföljer
Laddningstid
3-5 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
No display

Varumärke

Merida

Merida

Merida elcyklar och dess namn översätts från de tre stavelserna ”Me-Ri-Da” och betyder att cykelmärkets intentioner är att tillverka vackra och högkvalitativa produkter som gör det möjligt för alla att ta sig fram till deras destination på ett så komfortabelt sätt som möjligt. Meridas motto är ”mer cykel” och deras ambition är helt enkelt att man ska få en riktigt bra cykel och det märks tydligt när du provcyklar - även när du kopplar bort elassistansen.

Merida återförsäljare Stockholm

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Merida och har ett brett utbud av deras elassisterade cyklar. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Merida har oftast motorn i mitten och har en unik design med fantastiska komponenter. Köper du en Merida elcykel hos Elcykelpunkten får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Merida i våra butiker i Stockholm., Uppsala, Örebro, Göteborg och Malmö! Merida finns i över 80 länder runt om i världen.

Merida eSpresso

Tre olika ramalternativ ingår i serien; Sport, Tour och City där körställning och ramens instegshöjd varierar men samtliga är perfekta redskap utvecklade för din vardag. Cyklarna är designade med en centermotor där drivningen sker på vevaxeln vilket ger klart effektivast kraftöverföring och bäst cykelkänsla. Samtliga modeller har en pålitlig motor som drivs av uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen tar du dig enkelt och smidigt dit du vill med precis lagom ansträngning. Alla modellerna är lättskötta och har lågt underhållsbehov. Med lite kärlek har du en assisterad elcykel för många år framöver. Väljer du en eSpresso gör du ett tryggt köp där både design, användarvänlighet och kvalité är anpassat för våra nordiska förhållanden.

Varför köpa en cykel från Merida?

  • Världens näst största cykeltillverkare med över 3 milj producerade cyklar varje år
  • Fantastiska high-end komponenter på alla elcyklar
  • Känns som en vanlig cykel när man kör utan elassistans. Rullar väldigt bra!
  • 2 års garanti

Merida elcykel

Cykelfabriken Merida grundades 1972 och är idag världens näst största cykeltillverkare. Detta är Idéen föddes när grundaren Tseng var på ett besök i USA och såg en skylt utanför en cykelverkstad som sa ”Inga cyklar från Taiwan repareras här på grund av dålig kvalité”. Tji fick dem, för idag är nämligen Taiwan en av de störta och bästa cykeltillverkarna i världen och det var såklart i Taiwan Meridas resa började. Idag tillverkar Merida högkvalitativa cyklar och sponsrar flera professionella cykelteam.

Garanti

Merida erbjuder livstidgaranti för första köparen på ramen. Elsystemet Shimano Steps som sitter på deras cyklar har en garantiperiod på två år. Det innefattar motor, batteri och elsystem. Elsystemet är vattentätt för användning under normala cykelomständigheter, inklusive kraftigt regn. Använd dock inte en högtryckstvätt för att rengöra din cykel. På grund av strikta regler för elcyklar är det varken tillåtet eller rekommenderat att justera hastigheten på din SHIMANO STEPS-elcykel och man förlorar då garantin.
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 190 kr 3 495 kr
SPARA 305 kr
1 170 kr