Merida eSilex 400 Teal/Black

35 999 kr

Artikelnr: MER-M219880-1 Kategorier: , Taggar: ,

Nollställ

Merida eSilex 400 Teal/Black

TBA

Allmänt

Varumärke
Merida
Årsmodell
2021
Färg
Svart
Antal växlar
20
Vikt
TBA
Garanti (År)
2
Elsystem
Mahle
Storlek
49 cm, 51 cm, 53 cm, 56 cm
Max vikt(kg)
110
Bromstyp
Skivbroms
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
MERIDA SILEX CF2, carbon
Framgaffeltyp
Odämpad

Hjul

Hjulstorlek
28"
Ekrar
Rostfria
Däck
Maxxis Rambler, 700Cx40, EXO
Framnav
VP CLK170F, 100x12 mm, 32 H, CL

Drivlina

Vevparti
Shimano GRX600, 46-30T
Kedja
KMC e10S
Kassett
Shimano CS-HG50, 11-36T
Växelsystem bak
Shimano GRX400
Växelreglage
Shimano GRX400
Växelserie
Shimano GRX

Komponenter

Frambroms
Shimano GRX400
Bakbroms
Shimano GRX400
Styre
MERIDA EXPERT GR, aluminium,
Sadelstolpe
MERIDA EXPERT, 30.9 mm
Sadel
MERIDA Comp CC, V-mount
Pedaler
VP, VPE-891
Styrstam
MERIDA EXPERT IR, aluminium, 31.8 mm, 5°

Motor

Motortyp
MAHLE X35+ Hub Engine
Motorplacering
Bak
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
40
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
75 km

Batteri

Batterityp
MAHLE B1-C
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Ah)
6.9
Batterikapacitet (Wh)
250
Batteriladdare
MAHLE CHARGER-C
Laddningstid
3 h
Batterilås
Nej

Varumärke

Merida

Merida

Merida elcyklar och dess namn översätts från de tre stavelserna ”Me-Ri-Da” och betyder att cykelmärkets intentioner är att tillverka vackra och högkvalitativa produkter som gör det möjligt för alla att ta sig fram till deras destination på ett så komfortabelt sätt som möjligt. Meridas motto är ”mer cykel” och deras ambition är helt enkelt att man ska få en riktigt bra cykel och det märks tydligt när du provcyklar - även när du kopplar bort elassistansen.

Merida återförsäljare Stockholm

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Merida och har ett brett utbud av deras elassisterade cyklar. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Merida har oftast motorn i mitten och har en unik design med fantastiska komponenter. Köper du en Merida elcykel hos Elcykelpunkten får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Merida i vår butik i Stockholm. Merida finns i över 80 länder runt om i världen.

Merida eSpresso

Tre olika ramalternativ ingår i serien; Sport, Tour och City där körställning och ramens instegshöjd varierar men samtliga är perfekta redskap utvecklade för din vardag. Cyklarna är designade med en centermotor där drivningen sker på vevaxeln vilket ger klart effektivast kraftöverföring och bäst cykelkänsla. Samtliga modeller har en pålitlig motor som drivs av uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen tar du dig enkelt och smidigt dit du vill med precis lagom ansträngning. Alla modellerna är lättskötta och har lågt underhållsbehov. Med lite kärlek har du en assisterad elcykel för många år framöver. Väljer du en eSpresso gör du ett tryggt köp där både design, användarvänlighet och kvalité är anpassat för våra nordiska förhållanden.

Varför köpa en cykel från Merida?

  • Världens näst största cykeltillverkare med över 3 milj producerade cyklar varje år
  • Fantastiska high-end komponenter på alla elcyklar
  • Känns som en vanlig cykel när man kör utan elassistans. Rullar väldigt bra!
  • 2 års garanti

Merida elcykel

Cykelfabriken Merida grundades 1972 och är idag världens näst största cykeltillverkare. Detta är Idéen föddes när grundaren Tseng var på ett besök i USA och såg en skylt utanför en cykelverkstad som sa ”Inga cyklar från Taiwan repareras här på grund av dålig kvalité”. Tji fick dem, för idag är nämligen Taiwan en av de störta och bästa cykeltillverkarna i världen och det var såklart i Taiwan Meridas resa började. Idag tillverkar Merida högkvalitativa cyklar och sponsrar flera professionella cykelteam.

Garanti

Merida erbjuder livstidgaranti för första köparen på ramen. Elsystemet Shimano Steps som sitter på deras cyklar har en garantiperiod på två år. Det innefattar motor, batteri och elsystem. Elsystemet är vattentätt för användning under normala cykelomständigheter, inklusive kraftigt regn. Använd dock inte en högtryckstvätt för att rengöra din cykel. På grund av strikta regler för elcyklar är det varken tillåtet eller rekommenderat att justera hastigheten på din SHIMANO STEPS-elcykel och man förlorar då garantin.

VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

-12%

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 088 kr 3 495 kr
SPARA 407 kr
1 099 kr