Crescent Eli 20B 11-vxl Svart 2023

44 990 kr

Artikelnr: CE-YEC7215331-1 Kategorier: , Taggar: ,

Crescent Eli 20B 11-vxl Svart 2023

Sportig pendlare

En pendlare med senaste wireless teknik, avskalad design och superkrafter – så beskriver vi Eli och Elva, dessa sportiga och lättrullade elcyklar som löser din transportproblem med och utan elassistans.

Med ett tryck på knappen på ramens överrör aktiveras den kraftfulla och snabba performance elcykelinnehållandet från Bosch, som har senaste generationens smarta system med hög precision i både motor och display. Motorn har ett vridmoment på 75 Nm och kan ta dig upp till 25 km/h med extra kraft i motvind och berg.

Vill du träna samtidigt som du pendlar? Du kan stänga av elassistansen och trampa för egen maskin. Du växlar med hög precision med Shimanos 11-delade XT-grupp. Du kan se hur snabbt du cyklar och andra kördata i displayen. Du kan även koppla upp dig mot din telefon för att få tillgång till flera smarta funktioner i displayen och via Flow appen. Du kan ändra assistansläge under cyklingen och styra displayen med den smarta “command button” på styrets vänstra sida.

När det går fort på cykelbanan är säkerheten i effektiva bromsar avgörande. Shimano’s hydrauliska skivbromsar har fått en 180 mm skiva för utökad bromskapacitet.

Modellerna Eli och Elva har aerodynamiska ramdesigner som baseras på samma grundgeometri, med den ena modellen med ett sänkt överrör för enkel in- och utstigning. Både ramarna döljer det kraftfulla 500 Wh powerpack-batteriet från Bosch och kablagen från växlarna och bromsarna, vilket ger en ren och slät finish. De subtila grafiska detaljerna tillsammans med den matta asfaltfärgade lacken ger en exklusiv känsla till utseendet. Du sitter bekvämt i sadeln med en framåtlutad ställning för att minska vinddraget. En dämpad framgaffel tillför extra komfort. Styrstammen är justerbar för att du ska hitta den bästa sittpositionen och lätt samtidigt som den är styv. När det är dags att ladda batteriet kan du enkelt göra det antingen genom laddporten på ramen eller genom att ta ut batteriet.

Crescent har skapat en cykel som rullar lätt med sina punkteringsfria Spectra Pergo däck och släta underlag. Stilfulla skärmar skyddar cyklisten och omgivningen från vägens smuts och väta.

Baktill är en elegant monterad pakethållare i sadelstaget, utrustad med smarta AVS-fästen för enkel fästning av en väska eller korg. Framtill har styrhuvudet dolda fästpunkter för en ytterligare pakethållare.

Säkerhet är viktigt när du cyklar, så cykeln är försedd med integrerade bromsljus, högkvalitativ belysning fram, reflexer och reflexsidor på däcken. När du parkerar din cykel, lås den enkelt med det godkända ramlåset och komplettera med ett tillhörande plug-in lås.

Crescent AVS-klicksystem

Allmänt

Varumärke
Crescent
Årsmodell
2023
Färg
Svart
Färgbeskrivning
Black asphalt
Antal växlar
11
Elsystem
Bosch
Storlek
53 cm, 58 cm
Bromstyp
Skivbroms
Ramlås
AXA Solid +
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
Dämpad Suntour NEX-NLO
Framgaffeltyp
Dämpad
Slaglängd fram
63 mm

Hjul

Hjulstorlek
28"
Hjul
TEC/Spectra 21
Däck
Spectra Pergo Premium reflex 44-622

Drivlina

Vevparti
38T 170 mm
Kedja
Shimano® LG-500
Kassett
Shimano® Deore 11-42T
Växelsystem bak
Shimano® Deore XT® 1x11
Växelreglage
Shimano® XT

Komponenter

Frambroms
Hydraulisk skivbroms. Shimano BR-MT201® disc 180/160
Handtag
TEC Sport
Styre
TEC Risebar Aluminium 640mm
Sadelstolpe
TEC Obvius Aluminium 31,6 x350
Sadel
TEC Obvius 177
Pedaler
Aluminium med stålkrage

Motor

Motortyp
Bosch Performance
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
75

Batteri

Batterityp
Bosch
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Wh)
500
Batteriladdare
Medföljer
Laddningstid
4-6 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
Bosch Intuvia
LED/LCD Display
LCD
Antal assistansnivåer
4

Utrustning

Belysning
Herrmans MR4 LED 100-120 lumen /Spectra LED med bromsljus
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
AVS
Cykelstöd
ATRAN PARKO, ställbart, optimal support
Skärmar
SKS Bluemels 56mm

Varumärke

Crescent

Crescent

Crescent elcyklar tillverkas i Sverige och detta klassiska svenska cykelmärke har hela 3 års garanti när man registrerar sin cykel på crescent.se. Crescents cyklar tillverkas i deras egna fabrik i Varberg där man sköter all utveckling och kvalitetskontroll. Köp din Crescent elcykel hos Elcykelpunkten i Stockholm, Göteborg, Örebro, Uppsala, Malmö, Västerås, Helsingborg och Trollhättan – vi har prisgaranti så att du kan känna dig trygg med ditt köp.

Crescent återförsäljare i din stad

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Crescent elcyklar och har ett brett utbud. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. De har sin motor på framhjulet eller mittmonterad. Flertalet av Crescents modeller kommer med cykelkorg, snygg design eller batteriet integrerat i ramen. Köper du en Crescent elcykel hos Elcykelpunkten webshop får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Crescent i någon av våra butiker i Stockholm, Göteborg, Örebro, Uppsala, Malmö, Västerås, Helsingborg och Trollhättan.

Crescent Elina

Att cykla på Crescent Elina är en smått magisk upplevelse. Backar känns som raksträckor och tung last känns inte alls. Men det är inget hokus pokus inblandat, bara en rejäl dos finurlig ingenjörskonst. Elina är en elcykel och tack vare elmotorn, batteriet och Crescents egenutvecklade EGOING-system kan du trampa på utan större ansträngning. Här hittar du Crescent Elina som är en av storsäljarna i Sverige idag.

Historia MADE IN VARBERG

På den svenska västkusten har det designats och tillverkats kvalitetscyklar för svenska förhållanden i över hundra år. Produktutvecklingen löper som en orange tråd genom Crescents historia och än idag ägnar de stor omsorg åt att ta fram nya ramar och detaljer. Allt måste hålla Crescentkvalitet. Från komfort i sadel och handtag, till mekanik i växlar och material i ramar och hjul.
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 495 kr