Crescent Eloise 10-vxl svart matt 2022

29 995 kr

Artikelnr: CE-YEC75033-1 Kategorier: , Taggar: , ,

Crescent Eloise 10-vxl svart matt 2022

Den smarta elcykeln är här. Som en av Crescents toppmodeller är ELoise en uppkopplad elcykel som utrustats med Koppla – Smart Cykelteknologi. Det innebär bland annat att du får ett stöldskyddat batteri som DNA-matchats med din cykel, vilket betyder att dom bara fungerar tillsammans. Du får också tillgång till Crescents app Koppla, som ger dig möjlighet att se cykelns batteristatus, servicebehov och dina framsteg direkt i mobilen. Med denna cykel ingår det 3 års uppkopplings-abonnemang till mobilnätet vilket ger dig tillgång till samtliga funktioner som ingår i Koppla Connect.
ELoise är en sportig elhybrid, fullt utrustad för snabb pendling i alla väderförhållanden. När systemet startar tänds de vita siffrorna upp och visar batteriets status, valt effektläge och hur långt du kan cykla innan det är dags att ladda.
Effekten från motorn är tillräcklig för att du ska kunna tackla hård motvind och branta backar utan att bli andfådd, men snart märker du också hur mjukt och följsamt EGOING-systemet arbetar. Sensorer gör att kraften automatiskt anpassas efter dina tramp, vilket gör accelerationen behaglig men kraftfull. Du väljer själv hur mycket kraft du vill jobba med.
Batteriet är semiintegrerat i ramen. Skärmar, pakethållare och belysning är standard. De 10 växlarna och de effektiva hydrauliska skivbromsarna gör Eloise till en snabb, bekväm och tålig pendlarhoj som klarar det mesta, och hjälper dig att på ett smart sätt göra detsamma.

  • Denna cykel har Koppla Connect vilket innebär att du bland annat alltid vet var din cykel befinner sig. Om cykeln flyttas får du notiser, och kan med ett klick aktivera ett elektroniskt systemlås som stänger ner cykelns el. Också batteriet har inbyggt stöldskydd som DNA-matchas med din cykel och gör att dem bara fungerar tillsammans, vilket i sin tur gör att ditt batteri blir obrukbart och oattraktivt för tjuven.
  • Sportiga Eloise erbjuder fart, komfort och driftsäkerhet. Utrustad med 10 pålitliga Shimanoväxlar och hydrauliska skivbromsar.
  • Displayen på styret håller dig uppdaterad och cykelns batteri sitter i pakethållaren.
  • Pakethållaren som dessutom har en smart AVS-funktion där du enkelt klickar av och på en väska eller korg. Se film nedan.
  • Modellen är komplett och startklar. T.ex. ingår justerbar styrstam, stöd, kedjeskydd, godkänt lås och belysning fram och bak.

Crescent AVS-klicksystem


Egoing elcykelsystem

Cycleurope som har både Crescent och Monark i sitt stall har sedan 2017 det egenutvecklade elcykelsystemet Egoing. Motorerna ger bra effekt för stadscykling och pendling och systemet är lätt att förstå sig på. Man har fem effektlägen att välja mellan och man kan dessutom få hjälp av motorn när du leder din elcykel – så kallad gå-assistans. Egoing systemet kommer i 3 olika utföranden. Motorn sitter antingen i framhjulet, centralt i vevpartiet eller i bakhjulet och batteriet är integrerat i pakethållaren eller på ramens underrör. Motorns egenskaper och placering och hur systemet är konfigurerat ger elcykeln olika egenskaper. Räckvidden ligger mellan 50-80 km (upp till 140 km med mittmotor i lägsta effektläget) på en laddning.
EGOING med mittmotor
Mittmotorn har en sensor som gör att systemet känner av vilken kraft du lägger på pedalerna. Det ger dig full kontroll i alla lägen och en genuin körkänsla som liknar den du får på en ”vanlig” cykel – men utan svett. Detta system är ett riktigt effektpaket med många newtonmeter, det märks i uppförsbacken. Detta system är idealiskt när du cyklar i kuperad terräng, med tung last eller i stan där du har många start och stopp längs vägen. Mittmotorn klarar för närvarande upp till 80 Nm i vridmoment.

KOPPLA – App till din elcykel

Koppla Connect – Smart Cykelteknologi. Det innebär att du bland annat alltid vet var din cykel befinner sig. Om cykeln flyttas får du notiser, och kan med ett klick aktivera ett elektroniskt systemlås som stänger ner cykelns el. Också batteriet har inbyggt stöldskydd som DNA-matchas med din cykel och gör att dem bara fungerar tillsammans, vilket i sin tur gör att ditt batteri blir obrukbart och oattraktivt för tjuven. Skulle du cykla omkull skickas en craschrapport via SMS till anhöriga.
Du kan med Koppla Connect i appen spåra din cykel via GPS, samt andra smarta funktioner.

Allmänt

Varumärke
Crescent
Årsmodell
2022
Försäkring
Ja, 3 mån kostnadsfri cykelförsäkring ingår.
Färg
Svart
Antal växlar
10
Vikt
22
Garanti (År)
2 (3 om cykeln servas enligt manual)
Elsystem
EGOING
Storlek
51 cm, 55 cm
Bromstyp
Shimano, hydraulisk skivbroms
Ramlås
AXA Solid +
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
Aluminium/High-Tensile stål
Framgaffeltyp
Odämpad
Framgaffel material
Aluminium/High-Tensile stål

Hjul

Hjulstorlek
28"
Reflexsidor däck
Ja
Hjul
TEC/TEC SSP 375
Däck
Spectra Pergo-E XNR Reflex 40-622

Drivlina

Vevparti
EGOING 44T 170mm med roterande kedjeskydd
Kedja
Shimano CN-E6090
Kassett
Shimano® HG-50 11-36
Växelsystem bak
Shimano Deore
Växelreglage
Shimano Deore

Komponenter

Frambroms
Hydraulisk skivbroms. Shimano BR-MT201®
Bakbroms
Hydraulisk skivbroms. Shimano BR-MT201®
Handtag
Spectra låsbart ergonomiskt
Styre
TEC Risebar Aluminium 640 mm
Sadelstolpe
TEC Obvius Aluminium 27,2mm
Sadel
TEC Obvius 199
Pedaler
Spectra, alu sport
Styrstam
Aluminium justerbar

Motor

Motortyp
EGOING Centerdrivet
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
80
Sensor
Vridmoment
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
40-80 km

Batteri

Batterityp
EGOING semi-integrerat i ramen
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Ah)
11.6
Batterikapacitet (Wh)
418
Batteriladdare
Medföljer
Laddningstid
3-5 h
Batterilås
Ja

Display

Display Typ/Modell
TFT, EGOING center USB
LED/LCD Display
LCD
Antal assistansnivåer
5
Walk-assistans
Ja
Funktioner display
Hastighetmätare, Tripmätare, Odometer, Batteristatus, Assistansnivå, belysning-on/off och walk assist

Utrustning

Belysning
Herrmans MR4 LED 100-120 lumen /Spectra LED med bromsljus
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
AVS klicksystem
Cykelstöd
ATRAN STYLO, ställbart
Skärmar
Ja, fram och bak

Varumärke

Crescent

Crescent

Crescent elcyklar tillverkas i Sverige och detta klassiska svenska cykelmärke har hela 3 års garanti när man registrerar sin cykel på crescent.se. Crescents cyklar tillverkas i deras egna fabrik i Varberg där man sköter all utveckling och kvalitetskontroll. Köp din Crescent elcykel hos Elcykelpunkten i Stockholm, Göteborg, Örebro, Malmö eller Uppsala – vi har prisgaranti så att du kan känna dig trygg med ditt köp.

Crescent återförsäljare i din stad

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Crescent elcyklar och har ett brett utbud. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. De har sin motor på framhjulet eller mittmonterad. Flertalet av Crescents modeller kommer med cykelkorg, snygg design eller batteriet integrerat i ramen. Köper du en Crescent elcykel hos Elcykelpunkten webshop får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Crescent i någon av våra butiker i Stockholm, Göteborg, Örebro, Malmö och Uppsala.

Crescent Elina

Att cykla på Crescent Elina är en smått magisk upplevelse. Backar känns som raksträckor och tung last känns inte alls. Men det är inget hokus pokus inblandat, bara en rejäl dos finurlig ingenjörskonst. Elina är en elcykel och tack vare elmotorn, batteriet och Crescents egenutvecklade EGOING-system kan du trampa på utan större ansträngning. Här hittar du Crescent Elina som är en av storsäljarna i Sverige idag.

Historia MADE IN VARBERG

På den svenska västkusten har det designats och tillverkats kvalitetscyklar för svenska förhållanden i över hundra år. Produktutvecklingen löper som en orange tråd genom Crescents historia och än idag ägnar de stor omsorg åt att ta fram nya ramar och detaljer. Allt måste hålla Crescentkvalitet. Från komfort i sadel och handtag, till mekanik i växlar och material i ramar och hjul.  
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 190 kr 3 495 kr
SPARA 305 kr
1 170 kr