Ecoride Tripper HS M10 E6100 10-vxl Grå 27.5” Dämpad Herr 2023

32 990 kr

Artikelnr: ECO-101E-282-GY10-1 Kategorier: , Taggar: ,

Ecoride Tripper HS M10 E6100 10-vxl Grå 27.5” Dämpad Herr 2023

Stöttålig pendlarelcykel med 10-växlar och premiumkomponenter
Tripper X M-10 med dämpad framgaffel, 27,5-tumshjul och kraftfullt mittmotorsystem Shimano STEPS E6100 ger en mjuk och behaglig drift även i lite guppigare terräng. Löstagbar AVS-plattform fram och fast bak ser till att din utrustning får plats. Hydrauliska skivbromsar och genomgående kvalitetskomponenter.

 • Mittmotorelsystem från Japanska Shimano. Ger mjuk och behaglig drift och placeringen av motor och batteri ger en bra balans.
 • Shimano STEPS kommer med ett intelligent batteri med hög kapacitet 14Ah (504Wh), förser din elcykel med energi, och är placerat i en låg och välbalanserad position vilket ger bra säkerhet och stabilitet.
 • Shimano STEPS cykeldator med ny konstruktion och design med lättläst display och hög kontrast. Cykeldatorn har standardfunktioner såsom sträcka-, räckvidds- och batteriindikering. Ström och belysning på och av.
 • Dämpad framgaffel från RockShox ser till att du får ökad komfort och bättre väghållning. Givetvis blir cykeln också mer lämpad på grusvägar.
 • Pakethållare med AVS. AVS-systemet skapar helt modulära lastningsmöjligheter. Du kan montera både väskor och korgar i varierade storlekar.
 • Ecoride är passionerade för kvalitet. Designad och utvecklad i Göteborg. Efter mer än 10 års erfarenhet och 50 000 sålda elcyklar vet de att detaljer är allt.
 • Ecoride Shimano STePS E6100

  Nya SHIMANO STEPS E6100 är ett förstklassigt elcykelsystem som när det är installerat på en elcykel ger en påtagligt förbättrad cykelupplevelse – skillnaden är anmärkningsvärd! Modellen E6100 har nu ersatt det allra första STEPS-systemet E6000, som sitter på mängder av elcyklar som rullar på våra cykelbanor. Nu är E6100 en betydligt mer kompakt motor, med samma Q-faktor som på en vanlig cykel (bredd mellan pedaler), som är mycket tystare och med lägre friktion, vilket ger en ökad räckvidd. Men det man främst slås av i jämförelsen med föregångaren, eller det nu lite vanligare E5000-systemet, är skillnaden i kraft. E6100 har 50% mer Newtonmeter, vilket märks tydligt i uppförsbackar eller vid tung last. Det är det mest mångsidiga systemet i sortimentet, byggt på den senaste tekniken som utvecklats för deras framgångsrika e-MTB-system.

  Batteri:

  • Efter 1000 laddningscykler är batteriet fortfarande starkt.
  • Kort laddningstid, så att du snabbt är tillbaka på vägen igen.
  • Elegant, kompakt design på 418 Wh eller 504 Wh rambatteri för fler alternativ.
  • Batterierna är låsbara, avtagbara, väderbeständiga samt har laddport för smidig och enkelt laddning.

  Motor:

  • Växla enkelt mellan olika kraftassistanslägen.
  • Hela systemet har kompakt design med extremt låg vikt på 2,88 kg.
  • Nästan helt tyst drivenhet, så att allt du märker är dess expertstöd.
  • Naturlig cykelkänsla för en bättre upplevelse och mer komfort.
  • Byggd för att köras i alla väder.
  • 60 Nm effekt i motorn. Vilket ger en tydlig skillnad när du behöver elassistans som mest.
  • Drivenhet sparar 20 % energi (jämfört med E6000) för ökad räckvidd.

  Display:

  Fyra unika displayalternativ (varierar beroende på cykelmärke och modell. Lås i vår specifikationstabell för vilken displayenhet som ingår i denna cykel).

  • Alternativ 1: Snygg, lättläst Shimano-display inklusive hastighet, avstånd, restid, klocka, växel, uppskattat intervall, batteriindikator, etc.
  • Alternativ 2: Via kopplingsdosa, anslut trådlöst till en tredje part display från Garmin eller SIGMA.
  • Alternativ 3: Via kopplingsdosa, anslut din smartphone trådlöst via Bluetooth till appen E-Tube Ride, så att du slipper bära med dig ännu en enhet. Komplettera gärna med en hållare på styret för din telefon.
  • Alternativ 4: ”Back to basics” med endast kopplingsdosa. LED visar grönt eller rött för att visa batteritid och stödläge.
  • Trådlös anpassning och diagnostik med hjälp av appen E-Tube via smarttelefon

  E-TUBE

  Det är ett program som låter dig uppdatera din cykels mjukvara och ändra inställningar när du är ansluten till en PC, surfplatta eller smartphone. Används primärt för att kunna ha en display i form av mobiltelefon på de cykelmodeller som inte har display. På de lite mer avancerade cykelmodellerna går det att göra lite fler typer av inställningar via E-tube appen.

Allmänt

Varumärke
Ecoride
Årsmodell
2023
Försäkring
Ja, Solid självriskeliminering ingår i 3 mån.
Färg
Grå
Antal växlar
10
Vikt
23 kg inklusive batteri
Garanti (År)
2 (3 om cykeln servas enligt manual)
Elsystem
Shimano Steps
Storlek
M-L
Max vikt(kg)
125
Bromstyp
Skivbroms
Ramlås
Abus 5850 shield
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
RockShox TK 30 silver
Framgaffeltyp
Dämpad
Slaglängd fram
80 mm

Hjul

Hjulstorlek
27.5
Punkteringsskydd däck
Ja
Reflexsidor däck
Ja
Hjul
Buchel dynamic, dubbelbottnad aluminiumfälg
Däck
Schwalbe, BIG BEN, 50-584 (27.5×2.00 650B), K-Guard

Drivlina

Vevparti
Shimano Steps
Kedja
KMC, kvalitetskedja
Kassett
Shimano kassett
Framdrev
44 kuggar
Växelsystem bak
Shimano Deore, bakväxel, 10 växlar
Växelreglage
Shimano Deore
Växelserie
Shimano Deore

Komponenter

Frambroms
Shimano hydraulisk skivbroms, MT-200
Bakbroms
Shimano hydraulisk skivbroms, MT-201
Handtag
Herrmans, låsningsbar handtag, DD37BL
Styre
Sport Alu
Sadel
Selle Royal Freeway city med Royal Gel
Pedaler
Sport pedaler
Styrstam
A-head styrstam, vinkeln inställningsbar

Motor

Motortyp
Shimano Steps E6100
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
60
Sensor
Hastighet, Kadens, Vridmoment
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
50-130 km

Batteri

Batterityp
Shimano Steps batteri 504 Wh
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Ah)
14
Batterikapacitet (Wh)
501
Batteriladdare
Shimano Steps elcykelladdare 2A
Laddningstid
3-5 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
Shimano Steps display SCE4997
LED/LCD Display
LCD
Avtagbar display
Nej
Antal assistansnivåer
4
Walk-assistans
Ja
Funktioner display
Assistansläge, batterikapacitet status, hastighetsmätare, trippmätare, trippmätare (totalt), topphastighet, medelhastighet

Utrustning

Belysning
Ja, går på huvudbatteriet, sätts på via displayen
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
AVS
Cykelstöd
Ja, höjd inställningsbart
Skärmar
Ja, fram och bak, SKS
Kedjeskydd
Ja, framdrevsskydd

Varumärke

Ecoride

EcoRide

Sedan starten 2007 har EcoRide haft glädjen att leverera tiotusentals elcyklar i Sverige och Norra Europa och var 2019 den leverantör som sålde flest i antal elcyklar. Det har gjort företaget till en av landets största elcykelproducenter. Med deras breda modellprogram har de en EcoRide för alla personligheter och användningsområden. EcoRides grundidé är att ge allmänheten en chans att leva klimatsmartare genom att välja bort bensindrivna fordon och cykla mera. EcoRide är specialister på att hålla sina elcyklar rullande. År in och år ut.

EcoRide återförsäljare i din stad

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av EcoRides elcyklar och har ett brett utbud. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Deras cyklar har antingen navmotorsystem från SpinTech™ eller det centermonterade drivsystemet STePS från Shimano. Flertalet av EcoRides modeller kommer med cykelkorg, snygg design och oftast finns batteriet på sadelstolpen. Köper du en EcoRide elcykel hos Elcykelpunkten så får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och köpa och provcykla en EcoRide i någon av våra butiker i Stockholm, Göteborg, Örebro, Malmö och Uppsala.

Storsäljaren EcoRide Ambassador

EcoRide Ambassador är den storsäljande produktserien som är lika stilren som pålitlig. EcoRide Ambassador är framtagen för vårt nordiska klimat i åtanke. Tack vare batteriets låga position ges utmärkt komfort och viktfördelning. Det låga insteget möjliggör gör att du kan stiga på utan ansträngning.

Historien bakom

EcoRide grundades 2007 och har etablerat sig som en trendsättare inom elcykelbranschen. EcoRide säljer inte bara elcyklar inom Sverige utan också till våra grannländer Norge och Danmark. Med deras breda modellprogram har de en EcoRide för alla personligheter och användningsområden. EcoRides grundidé är att ge allmänheten en chans att leva klimatsmartare genom att välja bort bensindrivna fordon och cykla mera, lever såklart kvar i företaget idag. EcoRide strävar ständigt efter att förbättra och utveckla sina produkter. EcoRide älskar elcyklar.  
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

799 kr
REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 190 kr 3 495 kr
SPARA 305 kr
1 170 kr