Merida eSpeeder 400 EQ Black/Grey 2023

34 480 kr 37 990 kr

SPARA 3 510 kr
Artikelnr: MER-M229835002470-1 Kategorier: , Taggar: , ,

Merida eSpeeder 400 EQ Black/Grey 2023

eSPEEDER 400 EQ har fin balans mellan prestanda och komfort tack vare lätt och komfortabel ram och MTB-inpirerat styre som ger bättre kontroll. Med MAHLEs navmonterade X35+-motor får du en elcykel som inte ser ut som en elcykel och har ingen av nackdelarna som vanliga elcyklar har. Det känns som en vanlig cykel tills du behöver hjälp av den lätta motorn med 40Nm som levererar precis den hjälpen du behöver. Med extremt låg friktion i motorn är det enkelt att hålla hastigheter över 25 km/h när motorn har slått av och du bara använder muskelkraft. När du väl behöver en extra knuff har du 250 extra watt som hjälper dig. Lykta, skärmar, lås och cykelstöd är standard. Hydrauliska bromsar och växlar med hög precision från Shimano ger dig perfekt kontroll i alla situationer.

eSPEEDER är den perfekta cykeln för dig som önskar en cykel både till träning och pendling men kanske behöver lite hjälp när du är fullastad eller bare behöver en extra knuff för att komma upp for backen. Hydrauliska bromsar och mtb-inspirerat styre get ökad kontroll. Den lätta navmotorn från MAHLE levererar en väldigt naturlig och nästan friktionsfri cykelupplevelse som inte kan jämföras med vanliga elcyklar. Utrustad med lampa, skärmar, lås och stöd som standard.

Allmänt

Varumärke
Merida
Årsmodell
2023
Rambeskrivning
eSPEEDER LITE, aluminium
Färg
Svart
Färgbeskrivning
Black/Grey
Antal växlar
10
Garanti (År)
2 (3 om cykeln servas enligt manual)
Elsystem
Mahle
Storlek
L (53 cm), M (51 cm), S (49 cm), XL (56 cm), XS (47 cm)
Bromstyp
Skivbroms
Ramlås
Nej
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
MDF09, carbon
Framgaffeltyp
Odämpad

Hjul

Hjulstorlek
28"
Hjul
MERIDA COMP SL, 17 mm inner width, aluminium
Däck
Continental, CONTACT Urban, 700Cx40
Framnav
VP CLK170F, 100x12 mm, 28 H, centerlock

Drivlina

Vevparti
MERIDA COMP TK, 42T
Kedja
KMC e10S
Kassett
Shimano CS-M4100, 11-46T, 10-speed
Framdrev
1x10
Växelsystem bak
Shimano Deore M5120
Växelreglage
Shimano Deore M4100

Komponenter

Frambroms
Tektro M275 / UR300
Bakbroms
Tektro M275 / UR300
Styre
MERIDA EXPERT CC, aluminium, 620 mm width, flat
Sadelstolpe
MERIDA EXPERT CC, carbon, 30.9 mm, 0 mm setback
Sadel
MERIDA COMP SL, V-mount
Pedaler
VP, VPE-891
Styrstam
MERIDA EXPERT IR, aluminium, 31.8 mm, 5°

Motor

Motortyp
MAHLE X35+ Hub Engine, 40 Nm
Motorplacering
Bak
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
40
Sensor
Hastighet, Kadens, Vridmoment
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
25-50 km

Batteri

Batterityp
MAHLE B1, 250 Wh
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Ah)
6.9
Batterikapacitet (Wh)
250
Batteriladdare
Medföljer
Laddningstid
3-5 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
No display

Utrustning

Belysning
Ja
Pakethållarsystem
MIK
Cykelstöd
Ja
Skärmar
Ja

Varumärke

Merida

Merida

Merida elcyklar och dess namn översätts från de tre stavelserna ”Me-Ri-Da” och betyder att cykelmärkets intentioner är att tillverka vackra och högkvalitativa produkter som gör det möjligt för alla att ta sig fram till deras destination på ett så komfortabelt sätt som möjligt. Meridas motto är ”mer cykel” och deras ambition är helt enkelt att man ska få en riktigt bra cykel och det märks tydligt när du provcyklar - även när du kopplar bort elassistansen.

Merida återförsäljare

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Merida och har ett brett utbud av deras elassisterade cyklar. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Merida har oftast motorn i mitten och har en unik design med fantastiska komponenter. Köper du en Merida elcykel hos Elcykelpunkten får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Merida i våra butiker i Stockholm, Göteborg, Örebro, Uppsala, Malmö, Västerås, Helsingborg och Trollhättan! Merida finns i över 80 länder runt om i världen.

Merida eSpresso

Tre olika ramalternativ ingår i serien; Sport, Tour och City där körställning och ramens instegshöjd varierar men samtliga är perfekta redskap utvecklade för din vardag. Cyklarna är designade med en centermotor där drivningen sker på vevaxeln vilket ger klart effektivast kraftöverföring och bäst cykelkänsla. Samtliga modeller har en pålitlig motor som drivs av uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen tar du dig enkelt och smidigt dit du vill med precis lagom ansträngning. Alla modellerna är lättskötta och har lågt underhållsbehov. Med lite kärlek har du en assisterad elcykel för många år framöver. Väljer du en eSpresso gör du ett tryggt köp där både design, användarvänlighet och kvalité är anpassat för våra nordiska förhållanden.

Varför köpa en cykel från Merida?

  • Världens näst största cykeltillverkare med över 3 milj producerade cyklar varje år
  • Fantastiska high-end komponenter på alla elcyklar
  • Känns som en vanlig cykel när man kör utan elassistans. Rullar väldigt bra!
  • 2 års garanti

Merida elcykel

Cykelfabriken Merida grundades 1972 och är idag världens näst största cykeltillverkare. Detta är Idéen föddes när grundaren Tseng var på ett besök i USA och såg en skylt utanför en cykelverkstad som sa ”Inga cyklar från Taiwan repareras här på grund av dålig kvalité”. Tji fick dem, för idag är nämligen Taiwan en av de störta och bästa cykeltillverkarna i världen och det var såklart i Taiwan Meridas resa började. Idag tillverkar Merida högkvalitativa cyklar och sponsrar flera professionella cykelteam.

Garanti

Merida erbjuder livstidgaranti för första köparen på ramen. Elsystemet Shimano Steps som sitter på deras cyklar har en garantiperiod på två år. Det innefattar motor, batteri och elsystem. Elsystemet är vattentätt för användning under normala cykelomständigheter, inklusive kraftigt regn. Använd dock inte en högtryckstvätt för att rengöra din cykel. På grund av strikta regler för elcyklar är det varken tillåtet eller rekommenderat att justera hastigheten på din SHIMANO STEPS-elcykel och man förlorar då garantin.
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 190 kr 3 495 kr
SPARA 305 kr
1 329 kr