Merida Espresso 300 EQ Svart/Silver

24 980 kr 29 990 kr

SPARA 5 010 kr
Artikelnr: M199715 Kategorier: , Tagg:
 • 47
 • 51
 • 55
 • 59
Nollställ

Merida Espresso 300 EQ Svart/Silver

Testvinnare hos M3 – April 2019

Merida eSpresso 300 EQ är en elassisterad hybridcykel som ser till att du med gott samvete kan lämna bilen hemma. Espressoserien har en väldigt pålitlig elektriska drivlina som ger dig en bra räckvidd då man rullar riktigt fint på dessa modeller. Användningsområdet är brett och cykeln trivs precis lika bra på asfalt som på betydligt stökigare underlag. Modellen är skapad kring en lätt och sportig aluminiumram med smart integrerad kabeldragning och den övriga utrustningen består av pålitliga kvalitetskomponenter som är specifikt utvalda för just elcyklar. Denna modell är dessutom väldigt välutrustad redan från start med både skärmar, stöd, pakethållare, kedjeskydd, lysen fram och bak samt ett ramlås. Som en delikatess på denna modell så har man även satt dit en Racktime pakethållare som är ett system där du enkelt klickar på ett valfritt tillbehör, oftast väljer våra kunder att sätta på en klassisk cykelkorg. Det fantastiska med detta system är att du lätt klickar av korgen när du inte behöver den längre. Perfekt om man tränar någon gång i veckan och behöver ha med sig extra packning den dagen.

Elcykeln har en extremt bra drivlina med 9 st välsmorda växlar från Shimano. Motor och växel samarbetar i en fantastisk harmoni och allt sker effektivt, underbart tyst och ger dig dessutom en imponerande räckvidd. Meridas storsäljare trivs när det går undan och den har hydrauliska skivbromsar vilket både sänker underhållsbehovet och ser till att du har tillgång till en effektiv bromsverkan. Tack vare den dämpade framgaffeln från SR Suntour (NEX E25) med 63 mm slaglängd och en generös däckbredd på 42 mm så har du tillgång till hög komfort och de lite större 28-tummarna ger dig även bra rull samt snabb acceleration.

Merida eSpresso-serien

Denna serie från Merida har flera olika ramalternativ och körställning samt så varierar ramens instegshöjd. Det är ett optimalt transportmedel för dig som vill ha lite extra hjälp i uppförsbackarna eller för dig som vill kunna cykla dig till jobbet utan att ens behöva packa ner ett ombyte i väskan. Modellerna är designade med en centermotor från Shimano där drivningen sker på vevaxeln vilket ger en mer cykelkänsla och klart effektivast kraftöverföring. Samtliga modeller har en pålitlig kvalitetsmotor som drivs av ett uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen från motorn tar du dig enkelt och smidigt dit du vill, oavsett hur mycket kraft du har kvar i flåset. Alla Meridas modeller är lättskötta och kräver minimalt med underhåll. Väljer du en eSpresso så gör du ett tryggt val där design, användarvänlighet och kvalité är anpassat för våra nordiska förhållanden.

Merida eSpresso  Shimano STePS

Det kvalitativa elsystemet Shimano STePS (E5000) är konstruerad för att ge extra stöd till pendlare i städer och tätorter. Över 160 cykelmärken är utrustade med deras kraftfulla motorer, batterier med lång räckvidd och cykeldatorer. Modellen ger den extra kraft du behöver på din eSpresso för att både du och din packning ska komma fram. Oavsett om du ska till arbetet, skjutsa barnen till skolan eller ta en cykeltur med dina vänner ger STePS optimal extra kraft. Shimanos hållbara vevlager med fyrkantsaxel bidrar effektivt till att leverera all denna kraft. Systemet ryms i en läcker och diskret design som inte påverkar cykelns övriga egenskaper. Förutom elmotorns stöd känns det alltså som att sitta på en helt vanlig cykel. Det är speciellt utformat för att klara stadscyklingens utmaningar. Tack vare att drivningen sker direkt på vevaxeln har du alla förutsättningar för många sköna mil med härligt tryck i pedalerna, när du som bäst behöver det. Motorn drivs av ett högkvalitativt batteri med lång livslängd och imponerande räckvidd och laddningstiden är bara ca 3-4 timmar. En tydlig display visar inte bara de vanliga cykeldatorfunktionerna utan den visar också räckvidden och batteriets resterande kapacitet.

Varför köpa en cykel från Merida?

 • Världens näst största cykeltillverkare
 • Fantastiska high-end komponenter på alla elcyklar
 • Känns som en vanlig cykel när man kör utan elassistans. Måste testas!
 • 2 års garanti

Allmänt

Varumärke
Merida
Årsmodell
2019
Färg
Grå, Svart
Antal växlar
9
Vikt
ca 23 kg
Garanti (År)
2
USB-uttag
Nej
Elsystem
Shimano Steps
Bromstyp
Skivbroms
Ramlås
ABUS Shield 5650
Bluetooth®
Ja
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
Suntour NEX-PM-DS
Framgaffeltyp
Dämpad

Hjul

Hjulstorlek
28"
Nav
MT400: 142x12 WHR: 36 H: Centerlock
Hjul
Merida Comp TK
Däck
Continental AT RIDE 42 Ref.

Drivlina

Vevparti
SM-CRE50: 38T no CG
Kassett
Shimano CS-HG400-9 12-36
Växelsystem bak
Shimano Altus RDM2000

Komponenter

Frambroms
Hydraulisk skivbroms, Shimano MT-200
Bakbroms
Hydraulisk skivbroms, Shimano MT-200
Styre
MERIDA Expert TK: 660 W: 15 R,MERIDA Expert CC: 31.8 D: 17 A
Sadelstolpe
MERIDA Expert: 30.9 D: 15 SSB
Sadel
MERIDA COMFORT
Pedaler
VP: VPE-891

Motor

Motortyp
Shimano Steps E5000
Motorplacering
Mitt
Vridmoment (Nm)
40
Sensor
Hastighet, Kadens, Pedalpostition, Vridmoment
Maximal assistanshastighet
25 km/h
Sträcka på en laddning
50-130 km

Batteri

Batteri
Shimano E8010
Batterityp
Litium-jon
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Ah)
14
Batterikapacitet (Wh)
504
Batteriladdare
Shimano EC-E6002-1
Laddningstid
3-4 h

Display

Display Typ/Modell
Shimano E6100. Bluetooth för enkel uppkoppling till telefon eller andra enheter som stödjer Shimano E-tube
LED/LCD Display
LCD
Antal assistansnivåer
3
Walk-assistans
Ja

Utrustning

Belysning
Belysning fram och bak, drivs av systembatteri
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
Racktime klicksystem

Varumärke

Merida

Merida

Merida elcyklar och dess namn översätts från de tre stavelserna ”Me-Ri-Da” och betyder att cykelmärkets intentioner är att tillverka vackra och högkvalitativa produkter som gör det möjligt för alla att ta sig fram till deras destination på ett så komfortabelt sätt som möjligt. Meridas motto är ”mer cykel” och deras ambition är helt enkelt att man ska få en riktigt bra cykel och det märks tydligt när du provcyklar - även när du kopplar bort elassistansen.

Merida återförsäljare Stockholm

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Merida och har ett brett utbud av deras elassisterade cyklar. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Merida har oftast motorn i mitten och har en unik design med fantastiska komponenter. Köper du en Merida elcykel hos Elcykelpunkten får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Merida i vår butik i Stockholm. Merida finns i över 80 länder runt om i världen.

Merida eSpresso

Tre olika ramalternativ ingår i serien; Sport, Tour och City där körställning och ramens instegshöjd varierar men samtliga är perfekta redskap utvecklade för din vardag. Cyklarna är designade med en centermotor där drivningen sker på vevaxeln vilket ger klart effektivast kraftöverföring och bäst cykelkänsla. Samtliga modeller har en pålitlig motor som drivs av uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen tar du dig enkelt och smidigt dit du vill med precis lagom ansträngning. Alla modellerna är lättskötta och har lågt underhållsbehov. Med lite kärlek har du en assisterad elcykel för många år framöver. Väljer du en eSpresso gör du ett tryggt köp där både design, användarvänlighet och kvalité är anpassat för våra nordiska förhållanden.

Varför köpa en cykel från Merida?

 • Världens näst största cykeltillverkare med över 3 milj producerade cyklar varje år
 • Fantastiska high-end komponenter på alla elcyklar
 • Känns som en vanlig cykel när man kör utan elassistans. Rullar väldigt bra!
 • 2 års garanti

Merida elcykel

Cykelfabriken Merida grundades 1972 och är idag världens näst största cykeltillverkare. Detta är Idéen föddes när grundaren Tseng var på ett besök i USA och såg en skylt utanför en cykelverkstad som sa ”Inga cyklar från Taiwan repareras här på grund av dålig kvalité”. Tji fick dem, för idag är nämligen Taiwan en av de störta och bästa cykeltillverkarna i världen och det var såklart i Taiwan Meridas resa började. Idag tillverkar Merida högkvalitativa cyklar och sponsrar flera professionella cykelteam.

Garanti

Merida erbjuder livstidgaranti för första köparen på ramen. Elsystemet Shimano Steps som sitter på deras cyklar har en garantiperiod på två år. Det innefattar motor, batteri och elsystem. Elsystemet är vattentätt för användning under normala cykelomständigheter, inklusive kraftigt regn. Använd dock inte en högtryckstvätt för att rengöra din cykel. På grund av strikta regler för elcyklar är det varken tillåtet eller rekommenderat att justera hastigheten på din SHIMANO STEPS-elcykel och man förlorar då garantin.

Storleksguide

Geometri

RAMSTORLEK47 (S)51 (M)55 (L)59 (XL)
KROPPSLÄNGD [cm]155 – 170161 – 180171 – 190> 185
DÄCKSTORLEK [tum]28″28″28″28″
ST SADELRÖR [mm]470510550590
TT ÖVERRÖR [mm]580590610630
CS KEDJESTAG [mm]475475475475
HTA STYRRÖRSVINKEL [grader]71°71°71.5°71.5°
STA SADELRÖRSVINKEL [grader]73.5°73.5°73°73°
BD SLAGLÄNGD [mm]70707070
HT STYRRÖR [mm]140155175205
FL GAFFELLÄNGD [mm]477477477477
R STRÄCKA [mm]391397404415
S STAPEL [mm]638653674702
WB HJULBAS [mm]1105111611241145
SH STÅHÖJD [mm]757792827864

VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

2 845 kr 2 990 kr
SPARA 145 kr
1 099 kr