Merida eSpresso 300 SE EQ Green/Black

26 980 kr 29 999 kr

SPARA 3 019 kr
Artikelnr: MER-M219715-1 Kategorier: , Taggar: , ,

Nollställ

Merida eSpresso 300 SE EQ Green/Black

Motion är en viktig del av vårt vardagsliv, men ibland är sträckan till jobbet eller till butiken helt enkelt lite för lång eller för backig. Vår eSPRESSO kan vara lösningen på ditt motionsdilemma. eSPRESSO-serien omfattar en lång rad olika modeller och motoralternativ, så att du lätt kan hitta den perfekta cykeln för dina behov. Alla cyklar är utrustade eller redo att utrustas. Den moderna designen med batteri integrerat i röret, funktionell och bekväm geometri samt sömlös integrering av Shimanos starka STePS-motorer gör eSPRESSO till en elcykel som utmärker sig. Alla eSPRESSO-modeller har integrerad kabel-/vajerdragning. Kablar/vajrar dragna genom ramen med in- och utgång med mjuka muffar. Endast ett smart system för Meridas integrerade dragning och fastsättning säkerställer tillförlitlig dragning utan missljud samtidigt som det ger cykeln en snyggare look. Prolite 66 trippelreducerade aluminiumramar tillverkade genom HFS-hydroformning och uppbyggda kring lättrullande hjul (700c) avsedda för pendling och fritidscykling. Högre framdel och kompakt geometri ger mer upprätt och extremt bekväm körställning. eSPRESSO-serien är Meridas storsäljare och är omåttligt populär vilket garanterar dig en upplevelse utöver det vanliga.

Merida Shimano STePS E5000

Shimano är en världens största tillverkare av cykelkomponenter och ligger i framkant inom utvecklingen av elcykelmotorer. Det kvalitativa elsystemet Shimano STePS är ett av marknadens populäraste system för elcyklar och över 160 cykelmärken är utrustade med deras kraftfulla motorer, batterier med lång räckvidd och cykeldatorer. Oavsett om du är en äventyrlig mountainbiker eller stadspendlare finns det alltid ett cykelmärke som passar dig. Shimano STEPS har en kraftfull mittmonterad motor vid vevpartiet och fördelarna med det är flera; motorn sitter väl skyddad integrerad i ramen, den ger en jämn och cykellik drift på vevarna, vikten blir bra centrerad och du får fin balans i själva elcykeln. Elmotorn är på 250 watt som är max enligt svensk lag och ger assistans i upp till 25 kilometer i timmen. Så fort du trampar på pedalerna får du assistans av elmotorn och när du slutar trampa slår elmotorn av. Inbyggda sensorer känner av flera gånger i sekunden fart, kraft och pedalfrekvens och beräknar hur mycket motorn ska hjälpa till för att du ska få så jämn och cykellik känsla som möjligt. Alla STEPS-batterier, oavsett wattstyrka, har minst 1000 laddningscykler. Till systemet hör oftast en cykeldator som visar effektläge, hastighet, batteriets laddnivå och hur långt den kraften kan ta dig. Du laddar 80% av batteriet på 2 timmar och fullt laddat på 4 timmar. Med ledord som; kvalitet, användarvänlighet, driftsäkerhet och hög servicenivå, går utvecklingen vidare.

Batteri:

 • Efter 1000 laddningscykler är batteriet fortfarande starkt
 • Snabb laddningstid, så att du snabbt är tillbaka på vägen igen.

Motor:

 • Växla enkelt mellan olika kraftassistanslägen
 • Nästan helt tyst, kompakt drivenhet, så att allt du märker är dess expertstöd
 • Naturlig cykelkänsla för ren komfort
 • Byggd för att köras i alla väder
 • 40 Nm effekt i motorn

Display:
Fyra unika displayalternativ (varierar beroende på cykelmärke och modell. Lås i vår specifikationstabell för vilken displayenhet som ingår i denna cykel).

 • Alternativ 1: Snygg, lättläst Shimano-display inklusive hastighet, avstånd, restid, klocka, växel, uppskattat intervall, batteriindikator, etc.
 • Alternativ 2: Via kopplingsdosa, anslut trådlöst till en tredje part display från Garmin eller SIGMA.
 • Alternativ 3: Via kopplingsdosa, anslut trådlöst via Bluetooth till appen E-Tube Ride så att du slipper bära med dig ännu en enhet
 • Alternativ 4: ”Back to basics” med endast kopplingsdosa. LED visar grönt eller rött för att visa batteritid och stödläge
 • Trådlös anpassning och diagnostik med hjälp av appen E-Tube via smarttelefon

E-TUBE
Det är ett program som låter dig uppdatera din cykels mjukvara och ändra DI2-inställningar när du är ansluten till en PC, surfplatta eller smartphone. Används primärt för att kunna ha en display i form av mobiltelefon på de cykelmodeller som inte har display. På de lite mer avancerade cykelmodellerna går det att göra lite fler typer av inställningar via E-tube appen.

Varför köpa en cykel från Merida?

 • Världens andra största cykeltillverkare
 • Finns i över 80 länder och producerar 3 milj cyklar varje år och har totalt 5000 anställda
 • Flera av deras modeller är med i “bäst-i-test” guider
 • Kvalitetscyklar med riktigt bra high-end komponenter
 • Vinner flertalet testguider varje år för många av deras modeller

Allmänt

Varumärke
Merida
Årsmodell
2021
Färg
Grön
Antal växlar
9
Vikt
22.36
USB-uttag
Nej
Elsystem
Shimano Steps
Storlek
47 cm, 51 cm, 55 cm, 59 cm
Bromstyp
Skivbroms
Ramlås
Abus 5650 LH-3 lock
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
Suntour NEX-PM-DS
Framgaffeltyp
Dämpad
Slaglängd fram
63 mm
Modellserie
Espresso
Framgaffel fjädertyp
Olja

Hjul

Hjulstorlek
28"
Ekrar
Rostfritt stål, svart
Hjul
MERIDA Comp TK
Däck
Continental RIDE TOUR, 622x42" 42-622
Framnav
Shimano TX505, 100x9 WHF, 32 SPH, Centerlock
Baknav
Shimano MT400, 142x12 WHR, 36 SPH, Centerlock

Drivlina

Vevparti
included
Kedja
KMC e9S
Kassett
Shimano HG400, 11-36
Framdrev
Shimano CRE50, 38t
Växelsystem bak
Shimano Altus M2000
Växelreglage
Shimano Altus rapidfire
Växelserie
Shimano Altus

Komponenter

Frambroms
Shimano MT-200
Bakbroms
Shimano MT-200
Handtag
MERIDA Expert TK
Styre
MERIDA Expert TK, 660 mm bredd, 15 mm rise
Styrlager
MERIDA 2346 Neck
Sadelstolpe
MERIDA Expert, 30.9 DSP, 15 SSB
Sadel
MERIDA Expert TK
Pedaler
VP, VPE-891
Styrstam
MERIDA Expert CC, 31.8 mm, 17 °

Motor

Motortyp
Shimano Steps E5000
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
40
Sensor
Vridmoment
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
50-130 km

Batteri

Batterityp
Shimano E8010
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Ah)
11.6
Batterikapacitet (Wh)
418
Batteriladdare
Shimano EC-E6002 2A
Laddningstid
4-8 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
Shimano SC-E6100
LED/LCD Display
LCD
Avtagbar display
Ja
Walk-assistans
Ja

Utrustning

SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
MERIDA MIK w/Spring clip & H-Cargo Light
Cykelstöd
CL-KA98
Skärmar
Sunnywheel SW-FA 513

Varumärke

Merida

Merida

Merida elcyklar och dess namn översätts från de tre stavelserna ”Me-Ri-Da” och betyder att cykelmärkets intentioner är att tillverka vackra och högkvalitativa produkter som gör det möjligt för alla att ta sig fram till deras destination på ett så komfortabelt sätt som möjligt. Meridas motto är ”mer cykel” och deras ambition är helt enkelt att man ska få en riktigt bra cykel och det märks tydligt när du provcyklar - även när du kopplar bort elassistansen.

Merida återförsäljare Stockholm

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Merida och har ett brett utbud av deras elassisterade cyklar. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Merida har oftast motorn i mitten och har en unik design med fantastiska komponenter. Köper du en Merida elcykel hos Elcykelpunkten får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Merida i vår butik i Stockholm. Merida finns i över 80 länder runt om i världen.

Merida eSpresso

Tre olika ramalternativ ingår i serien; Sport, Tour och City där körställning och ramens instegshöjd varierar men samtliga är perfekta redskap utvecklade för din vardag. Cyklarna är designade med en centermotor där drivningen sker på vevaxeln vilket ger klart effektivast kraftöverföring och bäst cykelkänsla. Samtliga modeller har en pålitlig motor som drivs av uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen tar du dig enkelt och smidigt dit du vill med precis lagom ansträngning. Alla modellerna är lättskötta och har lågt underhållsbehov. Med lite kärlek har du en assisterad elcykel för många år framöver. Väljer du en eSpresso gör du ett tryggt köp där både design, användarvänlighet och kvalité är anpassat för våra nordiska förhållanden.

Varför köpa en cykel från Merida?

 • Världens näst största cykeltillverkare med över 3 milj producerade cyklar varje år
 • Fantastiska high-end komponenter på alla elcyklar
 • Känns som en vanlig cykel när man kör utan elassistans. Rullar väldigt bra!
 • 2 års garanti

Merida elcykel

Cykelfabriken Merida grundades 1972 och är idag världens näst största cykeltillverkare. Detta är Idéen föddes när grundaren Tseng var på ett besök i USA och såg en skylt utanför en cykelverkstad som sa ”Inga cyklar från Taiwan repareras här på grund av dålig kvalité”. Tji fick dem, för idag är nämligen Taiwan en av de störta och bästa cykeltillverkarna i världen och det var såklart i Taiwan Meridas resa började. Idag tillverkar Merida högkvalitativa cyklar och sponsrar flera professionella cykelteam.

Garanti

Merida erbjuder livstidgaranti för första köparen på ramen. Elsystemet Shimano Steps som sitter på deras cyklar har en garantiperiod på två år. Det innefattar motor, batteri och elsystem. Elsystemet är vattentätt för användning under normala cykelomständigheter, inklusive kraftigt regn. Använd dock inte en högtryckstvätt för att rengöra din cykel. På grund av strikta regler för elcyklar är det varken tillåtet eller rekommenderat att justera hastigheten på din SHIMANO STEPS-elcykel och man förlorar då garantin.

VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

-13%
699 kr 799 kr
SPARA 100 kr
-12%

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 088 kr 3 495 kr
SPARA 407 kr
1 170 kr