Merida Espresso 900 EQ Svart/Silver

39 980 kr

Artikelnr: M199750 Kategorier: , Tagg:
Nollställ

Merida Espresso 900 EQ Svart/Silver

Recension av 300 EQ hos M3 – “En av de mest tilltalande modeller vi testat på länge”

Recension av 500 EQ hos Road med höga betyg

Recension av 600 EQ hos “Allt om elcyklar” – “Minus? Faktiskt ingenting”

Merida eSpresso 900 EQ är en elassisterad hybridcykel som ser till att du med gott samvete kan lämna bilen hemma. Espressoserien har en väldigt pålitlig elektriska drivlina som ger dig en bra räckvidd då man rullar riktigt fint på dessa modeller. Denna modell har en starkare motor med ett vridmoment på hela 70 Nm vilket gör att du susar fram när du trycker på i pedalerna om du har högsta assistansen på. Användningsområdet är brett och cykeln trivs precis lika bra på asfalt som på betydligt stökigare underlag. Modellen är skapad kring en lätt och sportig aluminiumram med smart integrerad kabeldragning och den övriga utrustningen består av pålitliga kvalitetskomponenter som är specifikt utvalda för just elcyklar. Denna modell är dessutom väldigt välutrustad redan från start med både skärmar, stöd, kedjeskydd, lysen fram samt ett ramlås.

Elcykeln har en extremt bra drivlina med 11 st välsmorda växlar från Shimano av modellen XT Shadow+ som är en av Shimanos mer påkostade modeller. Motor och växel samarbetar i en fantastisk harmoni och allt sker effektivt, underbart tyst och ger dig dessutom en imponerande räckvidd. Meridas storsäljare trivs när det går undan och den har hydrauliska skivbromsar vilket både sänker underhållsbehovet och ser till att du har tillgång till en effektiv bromsverkan. Tack vare den dämpade framgaffeln från SR Suntour (NCX-D) med låsning från styret och en generös däckbredd på 42 mm så har du tillgång till hög komfort och de lite större 28-tummarna ger dig även bra rull samt snabb acceleration.

 • Elegant och modern hydroformad aluminiumram som är optimerad till Shimano Steps elsystem.
 • Suntour NCX-D luftgaffel med låsning från styret
 • Shimano XT Shadow+ 1X11 (38T, 11-42T)
 • Merida Comp 700″ hjulset med Continental Ride Tour 42-622 däck
 • Shimano Steps E8000 motor (70 Nm), batteri (504 Wh) och dator, med tre olika assistanslägen där BOOST ger hela 300% assistans.

Merida eSpresso-serien

Denna serie från Merida har flera olika ramalternativ och körställning samt så varierar ramens instegshöjd. Det är ett optimalt transportmedel för dig som vill ha lite extra hjälp i uppförsbackarna eller för dig som vill kunna cykla dig till jobbet utan att ens behöva packa ner ett ombyte i väskan. Modellerna är designade med en centermotor från Shimano där drivningen sker på vevaxeln vilket ger en mer cykelkänsla och klart effektivast kraftöverföring. Samtliga modeller har en pålitlig kvalitetsmotor som drivs av ett uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen från motorn tar du dig enkelt och smidigt dit du vill, oavsett hur mycket kraft du har kvar i flåset. Alla Meridas modeller är lättskötta och kräver minimalt med underhåll. Väljer du en eSpresso så gör du ett tryggt val där design, användarvänlighet och kvalité är anpassat för våra nordiska förhållanden.

Merida eSpresso  Shimano STePS

Det kvalitativa elsystemet Shimano STePS (E8000) är konstruerad för att ge extra stöd till pendlare i städer och tätorter. Över 160 cykelmärken är utrustade med deras kraftfulla motorer, batterier med lång räckvidd och cykeldatorer. Modellen ger den extra kraft du behöver på din eSpresso för att både du och din packning ska komma fram. Oavsett om du ska till arbetet, skjutsa barnen till skolan eller ta en cykeltur med dina vänner ger STePS optimal extra kraft. Shimanos hållbara vevlager med fyrkantsaxel bidrar effektivt till att leverera all denna kraft. Systemet ryms i en läcker och diskret design som inte påverkar cykelns övriga egenskaper. Förutom elmotorns stöd känns det alltså som att sitta på en helt vanlig cykel. Det är speciellt utformat för att klara stadscyklingens utmaningar. Tack vare att drivningen sker direkt på vevaxeln har du alla förutsättningar för många sköna mil med härligt tryck i pedalerna, när du som bäst behöver det. Motorn drivs av ett högkvalitativt batteri med lång livslängd och imponerande räckvidd och laddningstiden är bara ca 3-4 timmar. En tydlig display visar inte bara de vanliga cykeldatorfunktionerna utan den visar också räckvidden och batteriets resterande kapacitet.

Varför köpa en cykel från Merida?

 • Världens näst största cykeltillverkare
 • Fantastiska high-end komponenter på alla elcyklar
 • Känns som en vanlig cykel när man kör utan elassistans. Måste testas!
 • 2 års garanti

Allmänt

Varumärke
Merida
Årsmodell
2019
Färg
Grå, Svart
Antal växlar
11
Vikt
ca 23 kg
Garanti (År)
2
USB-uttag
Nej
Elsystem
Shimano Steps
Bromstyp
Skivbroms
Ramlås
ABUS Shield 5650
Bluetooth®
Ja
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
SF17NCX-D-DS-RL-AIR-15QLC32-CTS-700C-63
Framgaffeltyp
Dämpad

Hjul

Hjulstorlek
28"
Nav
XT: 142x12 WHR: 36 H: Centerlock
Hjul
Merida Comp TK
Däck
Continental RIDE TOUR: 622-42: wire: reflecting line Reflex

Drivlina

Vevparti
Shimano CRE80: 38 T
Kedja
KMC X11e
Kassett
CS-M7000-11 11-42T
Växelsystem bak
Shimano XT M8000 Shadow+
Växelreglage
Shimano XT 11

Komponenter

Frambroms
Hydraulisk skivbroms, Shimano XT fin
Bakbroms
Hydraulisk skivbroms, Shimano XT fin
Styre
MERIDA Expert TK: 660 W: 15 R, MERIDA Expert CC: 31.8 D: 17 A
Sadelstolpe
MERIDA Expert TK: 30.9 D: 15 SSB: 60 SPT, 40 SST
Sadel
MERIDA COMFORT
Pedaler
VP: VPE-891

Motor

Motortyp
Shimano Steps E8000
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt
250W
Vridmoment (Nm)
70
Sensor
Hastighet, Kadens, Pedalpostition, Vridmoment
Maximal assistanshastighet
25 km/h
Sträcka på en laddning
50-130 km

Batteri

Batteri
Shimano E8010
Batterityp
Litium-jon
Batteriplacering
Diagonalrör
Avtagbart batteri
Ja
Batterikapacitet (Ah)
14
Batterikapacitet (Wh)
504
Spänning
36V
Batteriladdare
Shimano EC-E6000
Laddningstid
3-4 h
Batterilås
Ja

Display

Display Typ/Modell
Shimano SC-E6010
LED/LCD Display
LCD
Avtagbar display
Ja
Antal assistansnivåer
3
Walk-assistans
Ja

Utrustning

Belysning
Belysning fram och bak, drivs av systembatteri
SSF-godkänt ramlås
Ja

Varumärke

Merida

Merida

Merida elcyklar och dess namn översätts från de tre stavelserna ”Me-Ri-Da” och betyder att cykelmärkets intentioner är att tillverka vackra och högkvalitativa produkter som gör det möjligt för alla att ta sig fram till deras destination på ett så komfortabelt sätt som möjligt. Meridas motto är ”mer cykel” och deras ambition är helt enkelt att man ska få en riktigt bra cykel och det märks tydligt när du provcyklar - även när du kopplar bort elassistansen.

Merida återförsäljare Stockholm

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Merida och har ett brett utbud av deras elassisterade cyklar. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Merida har oftast motorn i mitten och har en unik design med fantastiska komponenter. Köper du en Merida elcykel hos Elcykelpunkten får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Merida i vår butik i Stockholm. Merida finns i över 80 länder runt om i världen.

Merida eSpresso

Tre olika ramalternativ ingår i serien; Sport, Tour och City där körställning och ramens instegshöjd varierar men samtliga är perfekta redskap utvecklade för din vardag. Cyklarna är designade med en centermotor där drivningen sker på vevaxeln vilket ger klart effektivast kraftöverföring och bäst cykelkänsla. Samtliga modeller har en pålitlig motor som drivs av uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen tar du dig enkelt och smidigt dit du vill med precis lagom ansträngning. Alla modellerna är lättskötta och har lågt underhållsbehov. Med lite kärlek har du en assisterad elcykel för många år framöver. Väljer du en eSpresso gör du ett tryggt köp där både design, användarvänlighet och kvalité är anpassat för våra nordiska förhållanden.

Varför köpa en cykel från Merida?

 • Världens näst största cykeltillverkare med över 3 milj producerade cyklar varje år
 • Fantastiska high-end komponenter på alla elcyklar
 • Känns som en vanlig cykel när man kör utan elassistans. Rullar väldigt bra!
 • 2 års garanti

Merida elcykel

Cykelfabriken Merida grundades 1972 och är idag världens näst största cykeltillverkare. Detta är Idéen föddes när grundaren Tseng var på ett besök i USA och såg en skylt utanför en cykelverkstad som sa ”Inga cyklar från Taiwan repareras här på grund av dålig kvalité”. Tji fick dem, för idag är nämligen Taiwan en av de störta och bästa cykeltillverkarna i världen och det var såklart i Taiwan Meridas resa började. Idag tillverkar Merida högkvalitativa cyklar och sponsrar flera professionella cykelteam.

Garanti

Merida erbjuder livstidgaranti för första köparen på ramen. Elsystemet Shimano Steps som sitter på deras cyklar har en garantiperiod på två år. Det innefattar motor, batteri och elsystem. Elsystemet är vattentätt för användning under normala cykelomständigheter, inklusive kraftigt regn. Använd dock inte en högtryckstvätt för att rengöra din cykel. På grund av strikta regler för elcyklar är det varken tillåtet eller rekommenderat att justera hastigheten på din SHIMANO STEPS-elcykel och man förlorar då garantin.

Storleksguide

Geometri

RAMSTORLEK 47 (S) 51 (M) 55 (L)
KROPPSLÄNGD [cm] 155 – 170 161 – 180 171 – 190
DÄCKSTORLEK [tum] 28″ 28″ 28″
ST SADELRÖR [mm] 470 510 550
TT ÖVERRÖR [mm] 580 590 610
CS KEDJESTAG [mm] 475 475 475
HTA STYRRÖRSVINKEL [grader] 71° 71° 71.5°
STA SADELRÖRSVINKEL [grader] 73.5° 73.5° 73°
BD SLAGLÄNGD [mm] 70 70 70
HT STYRRÖR [mm] 140 155 175
FL GAFFELLÄNGD [mm] 477 477 477
R STRÄCKA [mm] 391 397 404
S STAPEL [mm] 638 653 674
WB HJULBAS [mm] 1105 1116 1124
SH STÅHÖJD [mm] 757 792 827

VI MONTERAR & JUSTERAR DIN ELCYKEL

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

2 990 kr
999 kr