Merida eSpresso CC 400 EQ Green/Black 2023

46 990 kr

Artikelnr: MER-M229780406380-1 Kategorier: , Taggar: , ,

Merida eSpresso CC 400 EQ Green/Black 2023

eSPRESSO CC 400 EQ är en crossover mellan stadscykel och äventyrshoj. Med en ram med lågt insteg och komfortabel sittställning ser den mer ut som en elcykel gjord för stan – men med några viktiga ändringar som gör den mer kapabel och komfortabel på dåliga vägar och enklare stigar. Detta tack vare Meridas styva ENERGY CRADLE-ram med extra lågt insteg och 650b hjul med breda däck. Suntour gaffeln trollar bort alla hål och ojämnheter i vägen och ökar komfort, grepp och säkerheten. Shimanos lätta, starka och tysta E6100-motor med hela 630 Wh batteri ser till att du kommer dig tur och retur utan att behöva tänka på att batteriet ska ta slut. För att hantera de extra branta backarna har vi valt en 10-delad wide-range kassett som gör varje backe till en barnlek. Den kommer också utrustad med lampa, pakethållare, skärmar och cykelstöd som standard.

eSPRESSO CC-serien är en grövre version av eSPRESSO. Den kommer utrustad med bredare däck och 650b-hjul (27,5″). Ramen är av ENERGY CRADLE-design som ger en styv ram med extra lågt insteg. eSPRESSO CC ser ut som en vanlig elcykel för stan men klarar galant av enklare stigar och är en dröm på grusvägar samt älskar långa äventyr tack vare batteri på 630 Wh eller hela 750 Wh! Merida har också en billigare modell med 504 Wh semi-integrerat batteri. Alla modellerna kommer med Shimano Steps-motor och 675 EQ kommer med marknadens bästa motor – EP8 från Shimano. Komfort och pålitlighet är nyckelord. Den kommer också utrustad med lampa, pakethållare, skärmar och cykelstöd som standard. Hydrauliska bromsar som du kan lita på – även när det regnar. Ramen tål en total systemvikt på hela 150kg och funkar därmed utmärkt till en rad olika uppgifter.

Merida Shimano STePS E6100

Nya SHIMANO STEPS E6100 är ett förstklassigt elcykelsystem som när det är installerat på en elcykel ger en påtagligt förbättrad cykelupplevelse – skillnaden är anmärkningsvärd! Modellen E6100 har nu ersatt det allra första STEPS-systemet E6000, som sitter på mängder av elcyklar som rullar på våra cykelbanor. Nu är E6100 en betydligt mer kompakt motor, med samma Q-faktor som på en vanlig cykel (bredd mellan pedaler), som är mycket tystare och med lägre friktion, vilket ger en ökad räckvidd. Men det man främst slås av i jämförelsen med föregångaren, eller det nu lite vanligare E5000-systemet, är skillnaden i kraft. E6100 har 50% mer Newtonmeter, vilket märks tydligt i uppförsbackar eller vid tung last. Det är det mest mångsidiga systemet i sortimentet, byggt på den senaste tekniken som utvecklats för deras framgångsrika e-MTB-system.

Batteri:

 • Efter 1000 laddningscykler är batteriet fortfarande starkt.
 • Kort laddningstid, så att du snabbt är tillbaka på vägen igen.
 • Elegant, kompakt design på 418 Wh eller 504 Wh rambatteri för fler alternativ.
 • Batterierna är låsbara, avtagbara, väderbeständiga samt har laddport för smidig och enkelt laddning.

Motor:

 • Växla enkelt mellan olika kraftassistanslägen.
 • Hela systemet har kompakt design med extremt låg vikt på 2,88 kg.
 • Nästan helt tyst drivenhet, så att allt du märker är dess expertstöd.
 • Naturlig cykelkänsla för en bättre upplevelse och mer komfort.
 • Byggd för att köras i alla väder.
 • 60 Nm effekt i motorn. Vilket ger en tydlig skillnad när du behöver elassistans som mest.
 • Drivenhet sparar 20 % energi (jämfört med E6000) för ökad räckvidd.

Display:

Fyra unika displayalternativ (varierar beroende på cykelmärke och modell. Lås i vår specifikationstabell för vilken displayenhet som ingår i denna cykel).

 • Alternativ 1: Snygg, lättläst Shimano-display inklusive hastighet, avstånd, restid, klocka, växel, uppskattat intervall, batteriindikator, etc.
 • Alternativ 2: Via kopplingsdosa, anslut trådlöst till en tredje part display från Garmin eller SIGMA.
 • Alternativ 3: Via kopplingsdosa, anslut din smartphone trådlöst via Bluetooth till appen E-Tube Ride, så att du slipper bära med dig ännu en enhet. Komplettera gärna med en hållare på styret för din telefon.
 • Alternativ 4: ”Back to basics” med endast kopplingsdosa. LED visar grönt eller rött för att visa batteritid och stödläge.
 • Trådlös anpassning och diagnostik med hjälp av appen E-Tube via smarttelefon

E-TUBE

Det är ett program som låter dig uppdatera din cykels mjukvara och ändra inställningar när du är ansluten till en PC, surfplatta eller smartphone. Används primärt för att kunna ha en display i form av mobiltelefon på de cykelmodeller som inte har display. På de lite mer avancerade cykelmodellerna går det att göra lite fler typer av inställningar via E-tube appen.

Allmänt

Varumärke
Merida
Årsmodell
2023
Rambeskrivning
eSPRESSO CC LITE II, aluminium
Färg
Grön
Färgbeskrivning
Green/Black
Antal växlar
10
Garanti (År)
2 (3 om cykeln servas enligt manual)
Elsystem
Shimano Steps
Storlek
L (53 cm), M (48 cm), S (43 cm), XL (58 cm), XS (38 cm)
Bromstyp
Skivbroms
Ramlås
Ja
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
Suntour NVX30 DS, 80 mm travel
Framgaffeltyp
Dämpad
Slaglängd fram
80 mm

Hjul

Hjulstorlek
27.5
Reflexsidor däck
Ja
Hjul
MERIDA COMP TK, 20 mm inner width, aluminium
Däck
Maxxis Crossmark II, 27.5x2.25", reflecting line
Framnav
Shimano TX505, 100x9 mm, 32 H, centerlock
Baknav
Shimano TX505, 135x9 mm, 36 H, centerlock

Drivlina

Vevparti
Shimano CRE61, 38T
Kedja
KMC e10S EPT
Kassett
Shimano M4100, 11-46T, 10-speed
Framdrev
1x10
Växelsystem bak
Shimano Deore M5120
Växelreglage
Shimano Deore M4100

Komponenter

Frambroms
Tektro M275
Bakbroms
Tektro M275
Styre
MERIDA EXPERT TK, aluminium, 660 mm width, 15 mm rise
Sadelstolpe
MERIDA EXPERT TK, 30.9 mm, 15 mm setback, 40 mm travel
Sadel
MERIDA EXPERT TK, V-mount
Pedaler
VP, VPE-891
Styrstam
MERIDA EXPERT CT, aluminium, 31.8 mm, adjustable

Motor

Motortyp
Shimano E6100, 60 Nm
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
60
Sensor
Hastighet, Kadens, Vridmoment
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
70-180 km

Batteri

Batterityp
Shimano E8036, 630 Wh
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Ah)
17.5
Batterikapacitet (Wh)
630
Batteriladdare
Medföljer
Laddningstid
3-5 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
Shimano SC-E5000A
Antal assistansnivåer
4
Walk-assistans
Ja

Utrustning

Belysning
Ja
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
Ja
Cykelstöd
Ja
Skärmar
Ja

Varumärke

Merida

Merida

Merida elcyklar och dess namn översätts från de tre stavelserna ”Me-Ri-Da” och betyder att cykelmärkets intentioner är att tillverka vackra och högkvalitativa produkter som gör det möjligt för alla att ta sig fram till deras destination på ett så komfortabelt sätt som möjligt. Meridas motto är ”mer cykel” och deras ambition är helt enkelt att man ska få en riktigt bra cykel och det märks tydligt när du provcyklar - även när du kopplar bort elassistansen.

Merida återförsäljare

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Merida och har ett brett utbud av deras elassisterade cyklar. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Merida har oftast motorn i mitten och har en unik design med fantastiska komponenter. Köper du en Merida elcykel hos Elcykelpunkten får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Merida i våra butiker i Stockholm, Göteborg, Örebro, Uppsala, Malmö, Västerås, Helsingborg och Trollhättan! Merida finns i över 80 länder runt om i världen.

Merida eSpresso

Tre olika ramalternativ ingår i serien; Sport, Tour och City där körställning och ramens instegshöjd varierar men samtliga är perfekta redskap utvecklade för din vardag. Cyklarna är designade med en centermotor där drivningen sker på vevaxeln vilket ger klart effektivast kraftöverföring och bäst cykelkänsla. Samtliga modeller har en pålitlig motor som drivs av uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen tar du dig enkelt och smidigt dit du vill med precis lagom ansträngning. Alla modellerna är lättskötta och har lågt underhållsbehov. Med lite kärlek har du en assisterad elcykel för många år framöver. Väljer du en eSpresso gör du ett tryggt köp där både design, användarvänlighet och kvalité är anpassat för våra nordiska förhållanden.

Varför köpa en cykel från Merida?

 • Världens näst största cykeltillverkare med över 3 milj producerade cyklar varje år
 • Fantastiska high-end komponenter på alla elcyklar
 • Känns som en vanlig cykel när man kör utan elassistans. Rullar väldigt bra!
 • 2 års garanti

Merida elcykel

Cykelfabriken Merida grundades 1972 och är idag världens näst största cykeltillverkare. Detta är Idéen föddes när grundaren Tseng var på ett besök i USA och såg en skylt utanför en cykelverkstad som sa ”Inga cyklar från Taiwan repareras här på grund av dålig kvalité”. Tji fick dem, för idag är nämligen Taiwan en av de störta och bästa cykeltillverkarna i världen och det var såklart i Taiwan Meridas resa började. Idag tillverkar Merida högkvalitativa cyklar och sponsrar flera professionella cykelteam.

Garanti

Merida erbjuder livstidgaranti för första köparen på ramen. Elsystemet Shimano Steps som sitter på deras cyklar har en garantiperiod på två år. Det innefattar motor, batteri och elsystem. Elsystemet är vattentätt för användning under normala cykelomständigheter, inklusive kraftigt regn. Använd dock inte en högtryckstvätt för att rengöra din cykel. På grund av strikta regler för elcyklar är det varken tillåtet eller rekommenderat att justera hastigheten på din SHIMANO STEPS-elcykel och man förlorar då garantin.
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 495 kr