Merida eSpresso CC 675 EQ Titan/Black 2022

54 999 kr

Artikelnr: MER-M229790189430-1 Kategorier: , Taggar: , ,

Nollställ

Merida eSpresso CC 675 EQ Titan/Black 2022

eSPRESSO CC 675 EQ är en crossover mellan stadscykel och äventyrshoj. Med en ram med lågt insteg och komfortabel sittställning ser den mer ut som en elcykel gjord för stan – men med några viktiga ändringar som gör den mer kapabel och komfortabel på dåliga vägar och enklare stigar. Detta tack vare Meridas styva ENERGY CRADLE-ram med extra lågt insteg och 650b hjul med breda däck. Suntour gaffeln trollar bort alla hål och ojämnheter i vägen och ökar komfort, grepp och säkerheten. Shimanos lätta, starka och tysta EP8-motor med hela 750 Wh batteri ser till att du kommer dig tur och retur utan att behöva tänka på att batteriet ska dö. För att hantera de extra branta backarna har vi valt en 11-delad kassett som gör varje backe till en barnlek. Den kommer också utrustad med lampa, pakethållare, skärmar och cykelstöd som standard.

eSPRESSO CC-serien är en grövre version av eSPRESSO. Den kommer utrustad med bredare däck och 650b-hjul (27,5″). Ramen är av ENERGY CRADLE-design som ger en styv ram med extra lågt insteg. eSPRESSO CC ser ut som en vanlig elcykel för stan men klarar galant av enklare stigar och är en dröm på grusvägar samt älskar långa äventyr tack vare batteri på 630 Wh eller hela 750 Wh! Merida har också en billigare modell med 504 Wh semi-integrerat batteri. Alla modellerna kommer med Shimano Steps-motor och 675 EQ kommer med marknadens bästa motor – EP8 från Shimano. Komfort och pålitlighet är nyckelord. Den kommer också utrustad med lampa, pakethållare, skärmar och cykelstöd som standard. Hydrauliska bromsar som du kan lita på – även när det regnar. Ramen tål en total systemvikt på hela 150kg och funkar därmed utmärkt till en rad olika uppgifter.

Merida Shimano STePS EP8

EP8-systemet (E8000) är flaggskeppet som är designad för cykling i bergsmiljö och med fördel på fulldämpade el-MTB’s med mer slaglängd. Det erbjuder intuitivt stöd, men med samma känsla som när du cyklar på en vanlig mountainbike. Ett mycket kraftfullt system som vänder sig till MTB/Trail/Enduro-cyklister. Med EP8 kan du dundra utför, för att därefter cykla upp igen. Shimano STEPS MTB elcykelsystem finns förmonterat på en mängd olika cykelmärken och modeller.

Motor:

 • Designad speciellt för att ge dig den där naturliga känslan av att köra en vanlig MTB.
 • Väger endast 2,8 kg, en av de lättaste motorerna på marknaden.
 • Stabil, jämn och med omedelbar kraft för förbättrad cykling i alla förhållanden.
 • Stöder hastigheter upp till 25 km/h.
 • Hela 85 Nm motoreffekt. STEPS EP8 är kattlikt smidig för att ge den ultimata cykelkänslan, samtidigt som när det verkligen behövs kunna explodera i kraftöverföring. Uppförsbackar? – inga problem!

Batteri:

 • Kompakt, lågprofilsdesign endast för MTB. Förbättrad stöttålighet och fritt från vibrationer, samtidigt som det är snyggt integrerat i ramen.
 • Litiumjonbatteri, 630 eller 750 Wh, med hög kapacitet på för att räcka längre.
 • Räcker upp till 100 km i en laddning.
 • 1 000 laddningscykler utan påtaglig energiförlust.
 • Batteriet är låsbart, har extern laddport och är vädertåligt.

Display:

 • Personifiera dina stödinställningar ytterligare genom att välja läge Dynamic, Explorer eller Custom för att perfekt matcha din körstil och avsedd terräng.
 • Dator speciellt designad för att vara kompakt och hållbar för MTB-körning.
 • Lättläst LCD – varje stödinställning har en unik färg.
 • Snygg dator som monteras på styret med dynamisk LCD-display som visar växelnummer, kraftassistansläge och batteriinformation.
 • Anpassa dina val trådlöst via Bluetooth.

Växlingsenhet

 • E-MTB växlingsenheten (SW-E8000-L) är ergonomiskt designad för MTB-cyklingens specifika behov som att köra på smala stigar och i ojämn terräng.
 • Korrekt, friktionsfri växling mellan kraftassisterade lägen oavsett väder eller terrängförhållanden.
 • Växla snabbt mellan stödlägen Boost, Trail, Eco och Walk under cykelturen.
 • Växlarna har samma design- och växlingskänsla som exklusiva XT Di2.

Stödlägen

 • Boost: Fullt stöd för maximalt pådrag och expertklättring – välj mellan hög, medel eller låg assistnivå
 • Trail: Intuitivt jämnt stöd genom teknisk terräng. Justerar automatiskt sin stödnivå utifrån pedaltrycket. Välj mellan hög, medel eller låg assistnivå.
 • Eco: Stöd för de långa expeditionerna.
 • Power Walk Assist: Hjälper dig när du måste kliva av cykeln och leda den – enkel att aktivera

Allmänt

Varumärke
Merida
Årsmodell
2022
Rambeskrivning
eSPRESSO CC LITE II, aluminium
Färg
Silver
Färgbeskrivning
Titan/Black
Antal växlar
11
Garanti (År)
2 (3 om cykeln servas enligt manual)
Elsystem
Shimano Steps
Storlek
L (53 cm), M (48 cm), S (43 cm), XL (58 cm)
Bromstyp
Skivbroms
Ramlås
Ja
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
Suntour MOBIE A32 NLO, 75 mm travel, lockout
Framgaffeltyp
Dämpad
Slaglängd fram
75 mm
Låsbar framgaffel
Ja

Hjul

Hjulstorlek
27.5
Reflexsidor däck
Ja
Hjul
MERIDA COMP TK, 20 mm inner width, aluminium
Däck
Maxxis Crossmark II, 27.5x2.25", reflecting line
Framnav
Shimano Deore, 100x15 mm, 32 H, centerlock
Baknav
Shimano Deore, 135x9 mm, 36 H, centerlock

Drivlina

Vevparti
Samox NWP203, 38T
Kedja
KMC e11S EPT
Kassett
Shimano M5100, 11-51T, 11-speed
Framdrev
1x11
Växelsystem bak
Shimano DEORE M5100
Växelreglage
Shimano Deore M5100

Komponenter

Frambroms
Shimano MT402-3A
Bakbroms
Shimano MT402-3A
Styre
MERIDA EXPERT TK, aluminium, 660 mm width, 15 mm rise
Sadelstolpe
MERIDA EXPERT TK, 30.9 mm, 15 mm setback, 40 mm travel
Sadel
MERIDA EXPERT TK, V-mount
Pedaler
VP, VPE-891
Styrstam
MERIDA EXPERT CT, aluminium, 31.8 mm, adjustable

Motor

Motortyp
Shimano EP8, 85 Nm
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
85
Sensor
Hastighet, Kadens, Vridmoment
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
80-200 km

Batteri

Batterityp
Simplo Internal Battery, 750 Wh
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Ah)
20.1
Batterikapacitet (Wh)
750
Batteriladdare
Medföljer
Laddningstid
3-5 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
Shimano SC-E6100
Antal assistansnivåer
4
Walk-assistans
Ja

Utrustning

Belysning
Ja
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
Ja
Cykelstöd
Ja
Skärmar
Ja

Varumärke

Merida

Merida

Merida elcyklar och dess namn översätts från de tre stavelserna ”Me-Ri-Da” och betyder att cykelmärkets intentioner är att tillverka vackra och högkvalitativa produkter som gör det möjligt för alla att ta sig fram till deras destination på ett så komfortabelt sätt som möjligt. Meridas motto är ”mer cykel” och deras ambition är helt enkelt att man ska få en riktigt bra cykel och det märks tydligt när du provcyklar - även när du kopplar bort elassistansen.

Merida återförsäljare Stockholm

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Merida och har ett brett utbud av deras elassisterade cyklar. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Merida har oftast motorn i mitten och har en unik design med fantastiska komponenter. Köper du en Merida elcykel hos Elcykelpunkten får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Merida i våra butiker i Stockholm., Uppsala, Örebro, Göteborg och Malmö! Merida finns i över 80 länder runt om i världen.

Merida eSpresso

Tre olika ramalternativ ingår i serien; Sport, Tour och City där körställning och ramens instegshöjd varierar men samtliga är perfekta redskap utvecklade för din vardag. Cyklarna är designade med en centermotor där drivningen sker på vevaxeln vilket ger klart effektivast kraftöverföring och bäst cykelkänsla. Samtliga modeller har en pålitlig motor som drivs av uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen tar du dig enkelt och smidigt dit du vill med precis lagom ansträngning. Alla modellerna är lättskötta och har lågt underhållsbehov. Med lite kärlek har du en assisterad elcykel för många år framöver. Väljer du en eSpresso gör du ett tryggt köp där både design, användarvänlighet och kvalité är anpassat för våra nordiska förhållanden.

Varför köpa en cykel från Merida?

 • Världens näst största cykeltillverkare med över 3 milj producerade cyklar varje år
 • Fantastiska high-end komponenter på alla elcyklar
 • Känns som en vanlig cykel när man kör utan elassistans. Rullar väldigt bra!
 • 2 års garanti

Merida elcykel

Cykelfabriken Merida grundades 1972 och är idag världens näst största cykeltillverkare. Detta är Idéen föddes när grundaren Tseng var på ett besök i USA och såg en skylt utanför en cykelverkstad som sa ”Inga cyklar från Taiwan repareras här på grund av dålig kvalité”. Tji fick dem, för idag är nämligen Taiwan en av de störta och bästa cykeltillverkarna i världen och det var såklart i Taiwan Meridas resa började. Idag tillverkar Merida högkvalitativa cyklar och sponsrar flera professionella cykelteam.

Garanti

Merida erbjuder livstidgaranti för första köparen på ramen. Elsystemet Shimano Steps som sitter på deras cyklar har en garantiperiod på två år. Det innefattar motor, batteri och elsystem. Elsystemet är vattentätt för användning under normala cykelomständigheter, inklusive kraftigt regn. Använd dock inte en högtryckstvätt för att rengöra din cykel. På grund av strikta regler för elcyklar är det varken tillåtet eller rekommenderat att justera hastigheten på din SHIMANO STEPS-elcykel och man förlorar då garantin.

VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

-13%
699 kr 799 kr
SPARA 100 kr
REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 395 kr 3 495 kr
SPARA 100 kr
1 170 kr