Merida eSpresso City 300 SE EQ (504 Wh) Silver/Black 2023

36 990 kr

Artikelnr: MER-M229755706415-1 Kategorier: , Taggar: , ,

Merida eSpresso City 300 SE EQ (504 Wh) Silver/Black 2023

eSPRESSO CITY 300 har en kvalitetsram med lågt insteg, låsbart rambatteri här på hela 504 Wh, tyst och driftsäker E5000-motor från Shimano och allt detta till ett fantastiskt pris. Merida har valt utrustning med fokus på funktion och kvalitet som ger dig komponenter som är perfekta för att flänga runt i stan. Drivlinan är från Shimano med utapåliggande växlar som ger mindre friktion och ett brett register. Hydrauliska skivbromsar med massa kraft ger dig full kontroll på farten – även när det regnar. Den är också utrustad med lampa, pakethållare, skärmar och cykelstöd som standard.

Stadslivet kan av och till vara ganska hektiskt. Då är det fint att veta att det bästa transportmedlet för att snabbt komma sig från A till B är klar för tjänst- varje dag. En cykel i stan ska fungera mil efter mil och kosta lite när det gäller skötsel och service. Därför producerade Merida eSPRESSO CITY serien med fokus på komfort, trygghet och kvalitet. Den kommer utrustad med lampa, pakethållare, skärmar och cykelstöd som standard – rätt från fabrik. Vad mer kan du önska?

Merida Shimano STePS E5000

Shimano är en världens största tillverkare av cykelkomponenter och ligger i framkant inom utvecklingen av elcykelmotorer. Det kvalitativa elsystemet Shimano STePS är ett av marknadens populäraste system för elcyklar och över 160 cykelmärken är utrustade med deras kraftfulla motorer, batterier med lång räckvidd och cykeldatorer. Oavsett om du är en äventyrlig mountainbiker eller stadspendlare finns det alltid en Shimano STEPS-utrustad elcykel som passar dig. Shimano STEPS har en kraftfull mittmonterad motor vid vevpartiet och fördelarna med det är flera; motorn sitter väl skyddad integrerad i ramen, den ger en jämn och mycket mer cykellik drift på vevarna, samt att vikten blir centrerad och du får bättre balans i själva elcykeln. Elmotorn är på 250 watt som är max enligt svensk lag och ger assistans i upp till 25 kilometer i timmen. Så fort du trampar på pedalerna får du assistans av elmotorn och när du slutar trampa slår elmotorn av. Inbyggda sensorer känner flera gånger i sekunden av fart, kraft och pedalfrekvens och beräknar hur mycket motorn ska hjälpa till för att du ska få så jämn och cykellik känsla som möjligt. Alla STEPS-batterier, oavsett wattstyrka, har minst 1000 laddningscykler. Till systemet hör oftast en cykeldator som visar effektläge, hastighet, batteriets laddnivå och hur långt den kraften kan ta dig. Du laddar 80% av batteriet på 2 timmar och fullt laddat på 4 timmar. Med ledord som; kvalitet, användarvänlighet, driftsäkerhet och hög servicenivå, går utvecklingen vidare.

Batteri:

 • Efter 1000 laddningscykler är batteriet fortfarande starkt.
 • Kort laddningstid, så att du snabbt är tillbaka på vägen igen.
 • Elegant, kompakt design på 418 Wh eller 504 Wh rambatteri för fler alternativ.
 • Batterierna är låsbara, avtagbara, väderbeständiga samt har laddport för smidig och enkelt laddning.

Motor:

 • Växla enkelt mellan olika kraftassistanslägen.
 • Nästan helt tyst, kompakt drivenhet, så att allt du märker är dess expertstöd.
 • Naturlig cykelkänsla för en bättre upplevelse och mer komfort.
 • Byggd för att köras i alla väder.
 • 40 Nm effekt i motorn.

Display:

Fyra unika displayalternativ (varierar beroende på cykelmärke och modell. Lås i vår specifikationstabell för vilken displayenhet som ingår i denna cykel).

 • Alternativ 1: Snygg, lättläst Shimano-display inklusive hastighet, avstånd, restid, klocka, växel, uppskattat intervall, batteriindikator, etc.
 • Alternativ 2: Via kopplingsdosa, anslut trådlöst till en tredje part display från Garmin eller SIGMA.
 • Alternativ 3: Via kopplingsdosa, anslut trådlöst via Bluetooth till appen E-Tube Ride så att du slipper bära med dig ännu en enhet
 • Alternativ 4: ”Back to basics” med endast kopplingsdosa. LED visar grönt eller rött för att visa batteritid och stödläge
 • Trådlös anpassning och diagnostik med hjälp av appen E-Tube via smarttelefon

E-TUBE

Det är ett program som låter dig uppdatera din cykels mjukvara och ändra DI2-inställningar när du är ansluten till en PC, surfplatta eller smartphone. Används primärt för att kunna ha en display i form av mobiltelefon på de cykelmodeller som inte har display. På de lite mer avancerade cykelmodellerna går det att göra lite fler typer av inställningar via E-tube appen.

Allmänt

Varumärke
Merida
Årsmodell
2023
Rambeskrivning
eSPRESSO CITY LITE, aluminium
Färg
Silver
Färgbeskrivning
Silver/Black
Antal växlar
9
Garanti (År)
2 (3 om cykeln servas enligt manual)
Elsystem
Shimano Steps
Storlek
L (53 cm), M (49 cm), S (45 cm), XL (57 cm), XS (41.5 cm)
Bromstyp
Skivbroms
Ramlås
Ja
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
Suntour NEX-PM-DS, 63 mm travel
Framgaffeltyp
Dämpad
Slaglängd fram
63 mm

Hjul

Hjulstorlek
28"
Reflexsidor däck
Ja
Hjul
MERIDA COMP TK, 20 mm inner width, aluminium
Däck
Continental Contact Plus, 622-47, reflecting line
Framnav
Shimano TX505, 100x9 mm, 32 H, centerlock
Baknav
Shimano MT400, 142x12 mm, 36 H, centerlock

Drivlina

Vevparti
Shimano CRE50, 38T
Kedja
KMC e9S
Kassett
Shimano HG400, 11-36T, 9-speed
Framdrev
1x9
Växelsystem bak
Shimano Altus M2000
Växelreglage
Shimano Altus rapidfire

Komponenter

Frambroms
Shimano MT-200
Bakbroms
Shimano MT-200
Styre
MERIDA EXPERT, aluminium, 640 mm width, 35 mm rise
Sadelstolpe
MERIDA EXPERT TK, 30.9 mm, 15 mm setback, 40 mm travel
Sadel
MERIDA EXPERT TK, V-mount
Pedaler
VP, VPE-891
Styrstam
MERIDA EXPERT, aluminium, 31.8 mm, adjustable

Motor

Motortyp
Shimano E5000, 40 Nm
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
40
Sensor
Hastighet, Kadens, Vridmoment
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
50-130 km

Batteri

Batterityp
Shimano E8010, 504 Wh
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Ah)
14
Batterikapacitet (Wh)
504
Batteriladdare
Medföljer
Laddningstid
3-5 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
Shimano SC-E5000A
Antal assistansnivåer
4
Walk-assistans
Ja

Utrustning

Belysning
Ja
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
Ja
Cykelstöd
Ja
Skärmar
Ja

Varumärke

Merida

Merida

Merida elcyklar och dess namn översätts från de tre stavelserna ”Me-Ri-Da” och betyder att cykelmärkets intentioner är att tillverka vackra och högkvalitativa produkter som gör det möjligt för alla att ta sig fram till deras destination på ett så komfortabelt sätt som möjligt. Meridas motto är ”mer cykel” och deras ambition är helt enkelt att man ska få en riktigt bra cykel och det märks tydligt när du provcyklar - även när du kopplar bort elassistansen.

Merida återförsäljare

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Merida och har ett brett utbud av deras elassisterade cyklar. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Merida har oftast motorn i mitten och har en unik design med fantastiska komponenter. Köper du en Merida elcykel hos Elcykelpunkten får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Merida i våra butiker i Stockholm, Göteborg, Örebro, Uppsala, Malmö, Västerås, Helsingborg och Trollhättan! Merida finns i över 80 länder runt om i världen.

Merida eSpresso

Tre olika ramalternativ ingår i serien; Sport, Tour och City där körställning och ramens instegshöjd varierar men samtliga är perfekta redskap utvecklade för din vardag. Cyklarna är designade med en centermotor där drivningen sker på vevaxeln vilket ger klart effektivast kraftöverföring och bäst cykelkänsla. Samtliga modeller har en pålitlig motor som drivs av uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen tar du dig enkelt och smidigt dit du vill med precis lagom ansträngning. Alla modellerna är lättskötta och har lågt underhållsbehov. Med lite kärlek har du en assisterad elcykel för många år framöver. Väljer du en eSpresso gör du ett tryggt köp där både design, användarvänlighet och kvalité är anpassat för våra nordiska förhållanden.

Varför köpa en cykel från Merida?

 • Världens näst största cykeltillverkare med över 3 milj producerade cyklar varje år
 • Fantastiska high-end komponenter på alla elcyklar
 • Känns som en vanlig cykel när man kör utan elassistans. Rullar väldigt bra!
 • 2 års garanti

Merida elcykel

Cykelfabriken Merida grundades 1972 och är idag världens näst största cykeltillverkare. Detta är Idéen föddes när grundaren Tseng var på ett besök i USA och såg en skylt utanför en cykelverkstad som sa ”Inga cyklar från Taiwan repareras här på grund av dålig kvalité”. Tji fick dem, för idag är nämligen Taiwan en av de störta och bästa cykeltillverkarna i världen och det var såklart i Taiwan Meridas resa började. Idag tillverkar Merida högkvalitativa cyklar och sponsrar flera professionella cykelteam.

Garanti

Merida erbjuder livstidgaranti för första köparen på ramen. Elsystemet Shimano Steps som sitter på deras cyklar har en garantiperiod på två år. Det innefattar motor, batteri och elsystem. Elsystemet är vattentätt för användning under normala cykelomständigheter, inklusive kraftigt regn. Använd dock inte en högtryckstvätt för att rengöra din cykel. På grund av strikta regler för elcyklar är det varken tillåtet eller rekommenderat att justera hastigheten på din SHIMANO STEPS-elcykel och man förlorar då garantin.
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 495 kr