Merida eSpresso L 400 S EQ Blue/Black 2023

42 990 kr

Artikelnr: MER-M229721209430-1 Kategorier: , Taggar: , ,

Merida eSpresso L 400 S EQ Blue/Black 2023

eSPRESSO 400 EQ har en robust och smäcker ram med snyggt integrerat batteri och är utrustad med högkvalitetskomponenter och en massa smarta funktioner och detaljer som gör den ypperlig för stadsliv – allt detta till en väldigt bra pris. OCH den har den helt nya EP600-motor från Shimano som är superstark – hela 85 Nm. Du kommer fixa den brantaste backe utan problem! Har dessutom ett kraftfullt 504 Wh integrerat batteri som har all kraft och räckvidd du behöver – även om du har lastat cykeln full. En 9-delad kassett ger jämna växlingar och de hydrauliska skivbromsar kontrollerar farten. Dämpargaffel för bättre komfort, grepp och säkerhet.

Merida eSPRESSO är den perfekta partnern för ett liv i stan. Skärmar, lampa, pakethållare och cykelstöd som gör livet lite enklare matchas med kvalitetsväxlar för en cykel som alltid är klar for det du önskar att göra. Välj mellan olika ramar med högt eller lågt insteg, och 750 Wh, 630 Wh eller 504 Wh integrerat eller semi-integrerat batteri. Alla cyklar använder sig av kraftfulla och pålitiga Shimano Steps-motorer. Dämpargaffel gör livet bakom styret mer komfortabelt och hjulen rullar på breda 50mm däck som ökar komfort avsevärt och har reflexer på däcksidan som ökar din synlighet i trafiken. Lättviktsram som är stark nog samt en totalvikt på hela 150kg gör att du kan få med dig allt du behöver.

Merida Shimano STEPS EP600

Den för 2023 helt nya Shimano Steps EP600 är ett förstklassigt elcykelsystem som när det är installerat på en elcykel ger en påtagligt förbättrad cykelupplevelse – skillnaden är anmärkningsvärd! Modellen EP600 har fått väldigt mycket av de egenskaperna och tekniken från toppsystemet Steps EP8 och EP600 är med sina 85 Newtonmeter faktiskt lika stark som EP8. Byggd för snyggare integration är EP600 en mer kompakt motor, med samma Q-faktor som på en vanlig cykel (bredd mellan pedaler), som är mycket tystare och med lägre friktion, vilket ger en ökad räckvidd. Men det man främst slås av i jämförelsen med föregångarna är skillnaden i kraft. Med 85 Newtonmeter märks det tydligt i uppförsbackar eller vid tung last. Det är det mest mångsidiga systemet i sortimentet, byggt på den senaste tekniken som utvecklats för deras framgångsrika e-MTB-system.

Batteri:

 • Efter 1000 laddningscykler är batteriet fortfarande starkt.
 • Kort laddningstid, så att du snabbt är tillbaka på vägen igen.
 • Elegant, kompakt design på 418 Wh eller 504 Wh rambatteri för fler alternativ.
 • Batterierna är låsbara, avtagbara, väderbeständiga samt har laddport för smidig och enkelt laddning.

Motor:

 • 85Nm maximalt vridmoment, vilket ger en mjuk, intuitiv och naturlig cykelkänsla
 • Drivenheten på 3 kg kombinerar intelligenta sensorer och effektiv trampmekanik
 • Aktiverar FREE SHIFT- och AUTO SHIFT-funktioner vid kombination med den nya DEORE XT Di2
 • Omfattande anpassningsmöjligheter med E-TUBE PROJECT Cyclist Cyclist Cyclist-appen via FINE TUNE-läge
 • Ger utökade anslutningsmöjligheter via CAN- och ACC-portar
 • Assistanslägen: Walk, Eco, Trail och Boost
 • Väl lämpad för många olika typer av cyklister, från mountainbikeåkare till stadspendlare

Display:

Fyra unika displayalternativ (varierar beroende på cykelmärke och modell. Lås i vår specifikationstabell för vilken displayenhet som ingår i denna cykel).

 • Alternativ 1: Snygg, lättläst Shimano-display inklusive hastighet, avstånd, restid, klocka, växel, uppskattat intervall, batteriindikator, etc.
 • Alternativ 2: Via kopplingsdosa, anslut trådlöst till en tredje part display från Garmin eller SIGMA.
 • Alternativ 3: Via kopplingsdosa, anslut din smartphone trådlöst via Bluetooth till appen E-Tube Ride, så att du slipper bära med dig ännu en enhet. Komplettera gärna med en hållare på styret för din telefon.
 • Alternativ 4: ”Back to basics” med endast kopplingsdosa. LED visar grönt eller rött för att visa batteritid och stödläge.
 • Trådlös anpassning och diagnostik med hjälp av appen E-Tube via smarttelefon

E-TUBE

Det är ett program som låter dig uppdatera din cykels mjukvara och ändra inställningar när du är ansluten till en PC, surfplatta eller smartphone. Används primärt för att kunna ha en display i form av mobiltelefon på de cykelmodeller som inte har display. På de lite mer avancerade cykelmodellerna går det att göra lite fler typer av inställningar via E-tube appen.

Allmänt

Varumärke
Merida
Årsmodell
2023
Rambeskrivning
eSPRESSO LITE II, aluminium
Färg
Blå
Färgbeskrivning
Blue/Black
Antal växlar
9
Vikt
24.9 kg
Garanti (År)
2 (3 om cykeln servas enligt manual)
Elsystem
Shimano Steps
Storlek
L (55 cm), M (51 cm), S (47 cm), XS (43 cm)
Max vikt(kg)
150kg
Bromstyp
Skivbroms
Ramlås
Ja
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
Suntour NEX E25, 63 mm travel
Framgaffeltyp
Dämpad
Slaglängd fram
63 mm

Hjul

Hjulstorlek
28"
Reflexsidor däck
Ja
Hjul
MERIDA COMP TK, 20 mm inner width, aluminium
Däck
Continental Ride Cruiser, 622-50, reflecting line
Framnav
Shimano TX505, 100x9 mm, 32 H, centerlock
Baknav
Shimano MT400, 142x12 mm, 36 H, centerlock

Drivlina

Vevparti
Shimano CRE61, 38T
Kedja
KMC e9S
Kassett
Shimano HG200, 11-36T, 9-speed
Framdrev
1x9
Växelsystem bak
Shimano ALIVIO M3100
Växelreglage
Shimano Alivio M3100

Komponenter

Frambroms
Tektro M275
Bakbroms
Tektro M275
Styre
MERIDA EXPERT TK, aluminium, 660 mm width, 15 mm rise
Sadelstolpe
MERIDA EXPERT CC, aluminium, 34.9 mm, 0 mm setback
Sadel
MERIDA EXPERT TK, V-mount
Pedaler
VP, VPE-891
Styrstam
MERIDA EXPERT CT, aluminium, 31.8 mm, adjustable

Motor

Motortyp
Shimano EP600, 85 Nm
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
85
Sensor
Hastighet, Kadens, Vridmoment
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
50-130 km

Batteri

Batterityp
Shimano E8035, 504 Wh
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Ah)
14
Batterikapacitet (Wh)
504
Batteriladdare
Medföljer
Laddningstid
3-5 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
Shimano SC-E5000A
Antal assistansnivåer
4
Walk-assistans
Ja

Utrustning

Belysning
Ja
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
Ja
Cykelstöd
Ja
Skärmar
Ja

Varumärke

Merida

Merida

Merida elcyklar och dess namn översätts från de tre stavelserna ”Me-Ri-Da” och betyder att cykelmärkets intentioner är att tillverka vackra och högkvalitativa produkter som gör det möjligt för alla att ta sig fram till deras destination på ett så komfortabelt sätt som möjligt. Meridas motto är ”mer cykel” och deras ambition är helt enkelt att man ska få en riktigt bra cykel och det märks tydligt när du provcyklar - även när du kopplar bort elassistansen.

Merida återförsäljare

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Merida och har ett brett utbud av deras elassisterade cyklar. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Merida har oftast motorn i mitten och har en unik design med fantastiska komponenter. Köper du en Merida elcykel hos Elcykelpunkten får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Merida i våra butiker i Stockholm, Göteborg, Örebro, Uppsala, Malmö, Västerås, Helsingborg och Trollhättan! Merida finns i över 80 länder runt om i världen.

Merida eSpresso

Tre olika ramalternativ ingår i serien; Sport, Tour och City där körställning och ramens instegshöjd varierar men samtliga är perfekta redskap utvecklade för din vardag. Cyklarna är designade med en centermotor där drivningen sker på vevaxeln vilket ger klart effektivast kraftöverföring och bäst cykelkänsla. Samtliga modeller har en pålitlig motor som drivs av uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen tar du dig enkelt och smidigt dit du vill med precis lagom ansträngning. Alla modellerna är lättskötta och har lågt underhållsbehov. Med lite kärlek har du en assisterad elcykel för många år framöver. Väljer du en eSpresso gör du ett tryggt köp där både design, användarvänlighet och kvalité är anpassat för våra nordiska förhållanden.

Varför köpa en cykel från Merida?

 • Världens näst största cykeltillverkare med över 3 milj producerade cyklar varje år
 • Fantastiska high-end komponenter på alla elcyklar
 • Känns som en vanlig cykel när man kör utan elassistans. Rullar väldigt bra!
 • 2 års garanti

Merida elcykel

Cykelfabriken Merida grundades 1972 och är idag världens näst största cykeltillverkare. Detta är Idéen föddes när grundaren Tseng var på ett besök i USA och såg en skylt utanför en cykelverkstad som sa ”Inga cyklar från Taiwan repareras här på grund av dålig kvalité”. Tji fick dem, för idag är nämligen Taiwan en av de störta och bästa cykeltillverkarna i världen och det var såklart i Taiwan Meridas resa började. Idag tillverkar Merida högkvalitativa cyklar och sponsrar flera professionella cykelteam.

Garanti

Merida erbjuder livstidgaranti för första köparen på ramen. Elsystemet Shimano Steps som sitter på deras cyklar har en garantiperiod på två år. Det innefattar motor, batteri och elsystem. Elsystemet är vattentätt för användning under normala cykelomständigheter, inklusive kraftigt regn. Använd dock inte en högtryckstvätt för att rengöra din cykel. På grund av strikta regler för elcyklar är det varken tillåtet eller rekommenderat att justera hastigheten på din SHIMANO STEPS-elcykel och man förlorar då garantin.
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 495 kr