Batavus FIER-2 Cargo Enviolo 500Wh Black 2023

55 990 kr

Artikelnr: TUN-BA050023-1 Kategorier: , Taggar: , ,

Batavus FIER-2 Cargo Enviolo 500Wh Black 2023

Enkelmanövrerad eldriven lådcykel

Med Batavus 2-hjuliga lastcykel med elmotor får du en stilren och högkvalitativ cykel som är lätt att styra genom stadens gator och stigar. De två hjulen ger en vanlig cykelkänsla och tack vare den låga tyngdpunkten och cykelns vikt, är balansen på cykeln utmärkt.

Lådcykeln levereras med en bänk monterad i lådan och två justerbara trepunktsbälten för att enkelt och säkert fästa dina barn.

FIER-2 Cargo har en effektiv och nästan ljudlös mittmotor, BOSCH Cargo Line-motorn, som enkelt hjälper dig att få upp farten. Motorn hjälper dig också att ta dig upp för backar och kämpa mot vinden. Du kan enkelt justera assistansnivån på den permanent monterade BOSCH Purion-displayen, som finns inom räckhåll på vänster sida av styret. Det betyder att du kan justera assistansen utan att behöva släppa taget om styret.

Batavus har försett lastcykeln med en elmotor för smidigare manövrering i stadens gator och på stigar. De två hjulen ger en stabil och balanserad körning likt en vanlig cykel. Lastcykeln levereras med en bänk monterad i lådan samt två justerbara trepunktsbälten för att säkert transportera dina barn.

Lådcykeln har en pålitlig BOSCH Cargo Line-motor som med sin tysta prestanda hjälper till att få upp farten i uppförsbackar. Assistansnivån kan enkelt justeras på displayen BOSCH Purion, vilken är monterad inom räckhåll på vänster sida av styret.

Denna FIER-3 kommer utrustad med Enviolos Twist Pro vridhandtag som ger ett smidigt steglöst växelsystem för anpassad körning. Lastcykeln har även ett extra brett dubbelt stödben för stabilitet på alla ytor. För din säkerhet i trafiken har vi utrustat lastcykeln med V-ljus bakljus som drivs av elsystemets batteri. V-ljuset lyser bakåt och ger en extra röd belysning på marken bakom cykeln, vilket uppmuntrar dina medtrafikanter att hålla en säker avstånd till dig. Cykeln har även förinställda körljus för att öka synligheten i trafiken.

  • Manövrerbar lådcykel
  • Effektiv BOSCH Cargo-motor
  • Snabbkoppling, så att sadelhöjden enkelt och snabbt kan justeras
  • Lågt insteg och låg tyngdpunkt, vilket säkerställer en bra balans på lastcykeln

Allmänt

Varumärke
Batavus
Årsmodell
2023
Färg
Svart
Färgbeskrivning
Smoking Black
Antal växlar
?
Vikt
62
Elsystem
Bosch
Storlek
52 cm
Bromstyp
Skivbroms
Rammaterial
Stål
Framgaffeltyp
Odämpad

Hjul

Hjulstorlek
20"/26"
Reflexsidor däck
Ja
Ekrar
Rostfria
Däck
Schwalbe Pick-Up Perfomance

Drivlina

Vevparti
Miranda Delta
Växelreglage
Enviolo Twist Pro 3300
Växelserie
Enviolo

Komponenter

Frambroms
Hydraulisk Skivbroms
Bakbroms
Hydraulisk Skivbroms
Handtag
Ergonomiska komforthandtag
Sadel
Selle Royal
Pedaler
Ingår
Styrstam
Justerbar

Motor

Motortyp
Bosch Cargo Line Cx
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
85
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
40-80 km

Batteri

Batterityp
Bosch PowerPack
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Ah)
13,8
Batterikapacitet (Wh)
500
Laddningstid
3-5 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
Purion
LED/LCD Display
LCD
Antal assistansnivåer
4

Utrustning

Belysning
Ebike Battery
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
MIK
Cykelstöd
Ja
Skärmar
Ja
Kedjeskydd
Ja

Varumärke

Batavus

Batavus

Batavus elcyklar och dess ägare tillverkar och säljer flest elcyklar i världen. Det är ett premiummärke med mycket hög kvalitet och många smarta praktiska lösningar. Cyklarna tillverkas i egen fabrik i Holland där de också sköter all utveckling och kvalitetskontroll. Batavus är bland annat kända för att ha en mjuk assistans på sina elcyklar. Köp din Batavus elcykel i någon av Elcykelpunktens butiker - vi har prisgaranti så du kan känna dig trygg med ditt köp. Om du registrerar din cykel på batavus.se får du dessutom hela 3 års garanti, i annat fall gäller 2 års garanti på hela cykeln.

Batavus återförsäljare 

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Batavus och har ett brett utbud av Batavus elcyklar. Vi har ofta rea på Batavus elcyklar och det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Batavus har sin motor på framhjulet eller mittmonterad. Flertalet av Batavus modeller kommer med cykelkorg och de är ett cykelvarumärke som främst satsat på de klassiska modellerna av elcyklar. Köper du en Batavus elcykel via Elcykelpunktens webshop får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Batavus i någon av våra butiker.

Batavus damcykel

Batavus Torino Batavus elcyklar för damer har vunnit många tester och Batavus Torino E-Go är en av Sveriges mest sålda damelcykel. Deras andra dammodell Batavus Genova  har också vunnit många "bäst i test" i flertalet tidningar och elcykelguider. När du köper en Batavus cykel kan du vara säker att du får en damcykel med kvalité och försäljningssiffrorna försäkrar att du väljer en cykel som har det mesta. Deras cyklar växer i popularitet och att kombinera kvalité, erfarenhet med modern teknik ger oss det Batavus kallar för: E-Go®.

Historien bakom Batavus

Batavus startade redan 1904 med Andries Gaastra i spetsen som 1917 tog över en stor cykelfabrik och delade sen upp verksamheten och började även sälja mopeder. Batavus var under 1970-talet Nederländernas största cykeltillverkare med en årsproduktion på 250 000 cyklar samt 70 000 mopeder. Batavus har vunnit etapper på Tour de France samt OS medalj 1992. På senare år har marknaden för elcyklar vunnit mark och Batavus började tidigt att ställa om och fokusera mer på elcyklar. Det var inte förrän 1998 som Batavus lanserade den första elektriska cykeln. Företaget är bland annat känt för sina cyklar där kedjan är heltäckt och för cykelvarianten kallad "Old Dutch".
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 190 kr 3 495 kr
SPARA 305 kr
1 170 kr