Ecoride Loader AXS M5 5-vxl Blå 24”/26” 2023

39 990 kr

Artikelnr: Eco-101E-401-BL10-1 Kategorier: , Taggar: ,

Ecoride Loader AXS M5 5-vxl Blå 24”/26” 2023

En trehjulig lådcykel med elassistans. En stabil och välutrustad lådcykel som funkar perfekt att cykla barn till dagis eller ta en härlig utlfykt till stranden. Med plats för 4 barn så får man med sig det mesta. Mittmotor med stark assistans från Bafang. En tydlig och centrerad display samt ett stort batteri från Spintech på 19,2Ah med Panasonic celler. Regnkapell går att köpa till som tillbehör. Loader är deras första lådcykel men de har testat och utvecklat lådcykel under två års tid innan de släppte denna produkt. Viktigt för Ecoride är att man får samma kvalite på denna produkt som deras vanliga elcyklar och efter testerna så har man valt att bygga en 3-hjulig elcykel med extra breda däck för ökad komfort och stabilitet. Man har även valt att sätta kraftigare fälgar från Ryde och kvalitets ekrar från Sapim som tål den extra last som cykeln är menad för. Ecoride vet att batteriet tar slut snabbare då man lastar cykeln med vuxna och flera barn samt packning så man har valt att utrusta Loader med deras största batteri på 19,2 Ah. Ecoride har valt att utrusta deras lådcykel med hydrauliska skivbromsar från Tektro som är riktigt starka och bromsar jämnt. De har även en väldigt lättanvänd och säker parkeringsbroms. Sen har man dessutom valt att utrusta cykeln med 180 mm skivor för att bromsa ännu bättre. För att cykeln ska funka optimalt med mittmotor så har man även valt att utrusta lådcykeln med Shimanos nya E-bike växelna specifikt för elcyklar. Detta är ett 5 växlat nav där växlarna är inkapslade och skyddade för bästa funktion och livslängd. Detta nav är utvecklat av Shimano för att klara den ökade kraft som blir på drivlinan när man har mittmotor. I övrigt är lådcykeln utrustad med allt det nödvändigaste, heltackande skärmar, pakethållare bak, godkänt lås från Abus och belysning som självklart är kopplat till elsystemet.

Ecoride Loader är utrustad med AVS-systemet för att fästa AVS-väskor eller korgar. Se filmen:

Totalbredd mellan framhjulen inkl mutter på hjul: ca 87 cm
Lådans yttermått: ca 62 cm
Lådans innermått: ca 60 cm

Varför köpa en cykel från Ecoride?

  • En av Sveriges i antal mest sålda elcykeltillverkare
  • Hög komfort och svenskt utvecklingsteam
  • Flera av deras modeller är med i “bäst-i-test” guider

Allmänt

Varumärke
Ecoride
Årsmodell
2023
Färg
Blå
Antal växlar
5
Vikt
75
Garanti (År)
2 (3 om cykeln servas enligt manual)
Kapell
Ingår ej, kan köpas till.
Elsystem
SpinTech
Storlek
M-L
Max vikt(kg)
175
Bromstyp
Skivbroms
Ramlås
Abus 5850 shield
Rammaterial
Aluminium, Stål
Framgaffeltyp
Odämpad

Hjul

Hjulstorlek
24/26
Däck
Bak: Schwalbe, Crazy Bob, 60-559 Fram: Schwalbe, AV10 40/62-507, 40 mm lång bilventil

Drivlina

Kedja
KMC
Växelsystem bak
Shimano Nexus 5
Växelserie
Shimano Nexus

Komponenter

Frambroms
Shimano MT-200, hydraulisk skivbroms
Bakbroms
Shimano MT-200, hydraulisk skivbroms
Handtag
Ingår
Sadel
Selle Royal Metrolpolitan med Royal Gel
Pedaler
Ingår

Motor

Motortyp
Bafang Mid-Drive
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt(W)
250
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
50-130 km

Batteri

Batterityp
Litium-jon
Batteriplacering
Sadelrör
Batterikapacitet (Ah)
19.2
Batterikapacitet (Wh)
691
Batteriladdare
Spintech Power charger 4A
Laddningstid
4-6 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
800

Display

Display Typ/Modell
SpinTech C3
LED/LCD Display
LCD
Antal assistansnivåer
5
Walk-assistans
Nej
Funktioner display
Hastighet, batterinivå, assistansläge, tripmätare, medelhastighet m.m.

Utrustning

Belysning
Spanninga Axendo 40 fram och Spanninga Solo bak
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
AVS klicksystem
Skärmar
YF B65 black
Kedjeskydd
SKS Chainboard

Varumärke

EcoRide

EcoRide

Sedan starten 2007 har EcoRide haft glädjen att leverera tiotusentals elcyklar i Sverige och Norra Europa och var 2019 den leverantör som sålde flest i antal elcyklar. Det har gjort företaget till en av landets största elcykelproducenter. Med deras breda modellprogram har de en EcoRide för alla personligheter och användningsområden. EcoRides grundidé är att ge allmänheten en chans att leva klimatsmartare genom att välja bort bensindrivna fordon och cykla mera. EcoRide är specialister på att hålla sina elcyklar rullande. År in och år ut.

EcoRide återförsäljare i din stad

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av EcoRides elcyklar och har ett brett utbud. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Deras cyklar har antingen navmotorsystem från SpinTech™ eller det centermonterade drivsystemet STePS från Shimano. Flertalet av EcoRides modeller kommer med cykelkorg, snygg design och oftast finns batteriet på sadelstolpen. Köper du en EcoRide elcykel hos Elcykelpunkten så får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och köpa och provcykla en EcoRide i någon av våra butiker i Stockholm, Göteborg, Örebro, Uppsala, Malmö, Västerås, Helsingborg och Trollhättan.

Storsäljaren EcoRide Ambassador

EcoRide Ambassador är den storsäljande produktserien som är lika stilren som pålitlig. EcoRide Ambassador är framtagen för vårt nordiska klimat i åtanke. Tack vare batteriets låga position ges utmärkt komfort och viktfördelning. Det låga insteget möjliggör gör att du kan stiga på utan ansträngning.

Historien bakom

EcoRide grundades 2007 och har etablerat sig som en trendsättare inom elcykelbranschen. EcoRide säljer inte bara elcyklar inom Sverige utan också till våra grannländer Norge och Danmark. Med deras breda modellprogram har de en EcoRide för alla personligheter och användningsområden. EcoRides grundidé är att ge allmänheten en chans att leva klimatsmartare genom att välja bort bensindrivna fordon och cykla mera, lever såklart kvar i företaget idag. EcoRide strävar ständigt efter att förbättra och utveckla sina produkter. EcoRide älskar elcyklar.
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 190 kr 3 495 kr
SPARA 305 kr
1 329 kr