Elegant – Lucas Mountainbike Vit

13 495 kr 17 995 kr

Kategorier: , Taggar: ,

Slut i lager

Elegant – Lucas Mountainbike Vit

Elegants elmountainbike “Lucas” är en stilren mountainbike till ett väldigt bra pris för denna kvalité. Elcykeln har en stor och tydlig LCD-display och ett batteri från välrenommerade Samsung som är på hela 10,4 Ah och kan ta dig upp till ca 6 mil i verkliga förhållanden men är beroende av hur snabba ben du har och mängden elassistans som du väljer själv. Många som provat mountainbike med elassistans säger att det är dubbelt så kul men man får ändå samma träning för man tar sig längre sträckor. Tänk dig att kunna plocka fram 250W bara genom att trycka på en knapp och få assistans och du orkar cykla mycket längre. Lucas är en snabb mountainbike med lätt och stark aluminiumram, Sun Tour-gaffel, Shimanoväxlar med 7 lägen och breda downhilldäck på X2.125. De 250 watten ligger och slumrar i elmotorn tills du säger åt dem att det är dags att vakna och när du gör det reagerar de direkt. Motorn styrs av ett intelligent system som hela tiden känner av hur mycket du trampar och anpassar kraften efter det. När du närmar dig en backe eller vill öka farten snabbt ur en kurva och tar i lite mer – då kommer den extra kraften automatiskt. Det innebär att du kan göra saker på Lucas du inte trodde var möjligt på en elassisterade mountainbike och det är fruktansvärt roligt.

Motorn är bakmonterad och är på 250W och ger dig en bra elassistans när så önskas. Eftersom motorn sitter bak klarar den brantare backar och batteriet är monterat i mitten på ramen vilket gör att du får en stabilare körstil och cykeln upplevs mer flexibel. Batteriet är enkelt att ta loss så du kan ta med det in eller hemma i verkstaden för att ladda det när det behövs i ett vanligt vägguttag. Räckvidden beror på väder, backar, förarvikt, lufttryck i däcken och hur mycket elassistans man väljer att använda. Laddtiden är ca 4-6 timmar. Laddare ingår. Självklart är det även lås på batteriet och det kostar endast ca 25 öre/mil i ren “drivmedelskostnad”.

Elcykeln har hydrauliska Tektro skivbromsar, en komfortabel sittvänlig sadel, en mjukstartande motor och en stor och tydlig LCD-display. Motorn är på 36 volt och är det starkaste som får användas i Sverige idag, den är borstlös med mycket lågt rullmotstånd. Köper du en Elegant elassisterad mountainbike så får du en cykel med kvalité som passar den som vill få ut lite mer av cykeln på grusvägar eller använda den som träningsredskap om du inte bara vill ha den till pendling.

Fördelar med elektrisk mountainbike

Fördelar med att använda sig av en mountainbike med motor är att du kan vara ute i timmar utan att det blir jobbigt. Det är inte så att du förlitar dig helt på motorn ska göra jobbet, du måste fortfarande trampa och sen kommer motorn att synkronisera med dina tramptag och gör så att du får hjälpen du behöver. Nu kan du med funktionsnedsättning eller som vill testa på alla möjliga och omöjliga terränger åka och prova alla dessa plaster. På en asfalterad väg kan en el-mountainbike vara lite svårare att manövrera med de breda och grovmönstrade däcken än en elektrisk hybridcykel men på grusiga, isiga steniga vägar kommer det at både gå snabbare och smidigare. På styret sitter displayen som du styr motorn med, du väljer själv vilken nivå som du vill använda dig av. vill du att det ska vara lite tuffare att ta sig upp för den branta backen så kan du ha en låg nivå på motorn och en hög växel eller i nedförsbackarna kan du göra tvärtom.

Köp en Elegant elcykel från Elcykelpunkten

Elcykelpunkten har ett brett utbud av Elegant elcyklar och det finns många olika modeller och färger att välja på. Elegant har sin motor både på framhjulet och bakhjulet. De är ett cykelvarumärke som främst satsat på de klassiska standardmodellerna. Köper du en Elegant elcykel hos Elcykelpunkten så får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla din favoritcykel i vår butik i Stockholm eller varför inte låna en i 48 h.

 

FÄRG  Vit
STRÄCKA PÅ EN LADDNING  5-6 mil
LADDNINGSTID  4-6 h
BATTERI  36V Samsung 10,4 Ah Li-ION
VÄXLAR  7 st, Shimano
BATTERILÅS  Ja
BATTERILADDARE  Medföljer
DISPLAY  Stor och snygg LCD-display med lättåtkomliga knappar vid handtagen.
BELYSNING  Nej, går att köpa till som monteras gratis vid leverans.
SSF-GODKÄNT LÅS  Nej, går att köpa till som monteras gratis vid leverans.
TILLBEHÖR SOM MEDFÖLJER  –
RAMMATERIAL  6061 Aluminium Alloy
HJUL/DÄCK  26″X2.35
MOTORTYP  Borstlös bakmotor / 250W / MXUS
FRAMBROMS  Skivbroms från Tektro
BAKBROMS  Skivbroms från Tektro
FRAMGAFFELTYP  Suntour XCM
KEDJA  Rostfri
VIKT  24 kg
VARUMÄRKE  Elegant
GARANTI 1 år
ÖVRIGT  Batteriladdare och batterilås ingår

VI MONTERAR & JUSTERAR DIN ELCYKEL INNAN LEVERANS

fri frakt elcykel

1-3 DAGAR FRI FRAKT
DIREKT TILL DÖRREN

Du gillar kanske också…

20 495 kr
15 371 kr med Elcykelpremien

TILLBEHÖR

445 kr
334 kr med Elcykelpremien
REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 2.0

2 680 kr 2 995 kr
2 010 kr med Elcykelpremien
369 kr
277 kr med Elcykelpremien