Elegant – Lucas Mountainbike Svart UTGÅTT

13 495 kr 17 995 kr

SPARA 4 500 kr
Artikelnr: X-1816 Kategorier: , Taggar: ,

Elegant – Lucas Mountainbike Svart UTGÅTT

Elegants elmountainbike “Lucas” är en stilren mountainbike till ett väldigt bra pris för denna kvalité. Elcykeln har en stor och tydlig LCD-display och ett batteri från välrenommerade Samsung som är på hela 10,4 Ah och kan ta dig upp till ca 6 mil i verkliga förhållanden men är beroende av hur snabba ben du har och mängden elassistans som du väljer själv. Många som provat mountainbike med elassistans säger att det är dubbelt så kul men man får ändå samma träning för man tar sig längre sträckor. Tänk dig att kunna plocka fram 250W bara genom att trycka på en knapp och få assistans och du orkar cykla mycket längre. Lucas är en snabb mountainbike med lätt och stark aluminiumram, Sun Tour-gaffel, Shimanoväxlar med 7 lägen och breda däck. De 250 watten ligger och slumrar i elmotorn tills du säger åt dem att det är dags att vakna och när du gör det reagerar de direkt. Motorn styrs av ett intelligent system som hela tiden känner av hur mycket du trampar och anpassar kraften efter det. När du närmar dig en backe eller vill öka farten snabbt ur en kurva och tar i lite mer – då kommer den extra kraften automatiskt. Det innebär att du kan göra saker på Lucas du inte trodde var möjligt på en elassisterade mountainbike och det är fruktansvärt roligt.

Motorn är bakmonterad och är på 250W och ger dig en bra elassistans när så önskas. Eftersom motorn sitter bak klarar den brantare backar och batteriet är monterat i mitten på ramen vilket gör att du får en stabilare körstil och cykeln upplevs mer flexibel. Batteriet är enkelt att ta loss så du kan ta med det in eller hemma i verkstaden för att ladda det när det behövs i ett vanligt vägguttag. Räckvidden beror på väder, backar, förarvikt, lufttryck i däcken och hur mycket elassistans man väljer att använda. Laddtiden är ca 4-6 timmar. Laddare ingår. Självklart är det även lås på batteriet och det kostar endast ca 25 öre/mil i ren “drivmedelskostnad”.

Elcykeln har hydrauliska Tektro skivbromsar, en komfortabel sittvänlig sadel, en mjukstartande motor och en stor och tydlig LCD-display. Motorn är på 36 volt och är det starkaste som får användas i Sverige idag, den är borstlös med mycket lågt rullmotstånd. Köper du en Elegant elassisterad mountainbike så får du en cykel med kvalité som passar den som vill få ut lite mer av cykeln på grusvägar eller använda den som träningsredskap om du inte bara vill ha den till pendling.

Fördelar med elektrisk mountainbike

Fördelar med att använda sig av en mountainbike med motor är att du kan vara ute i timmar utan att det blir jobbigt. Det är inte så att du förlitar dig helt på motorn ska göra jobbet, du måste fortfarande trampa och sen kommer motorn att synkronisera med dina tramptag och gör så att du får hjälpen du behöver. Nu kan du med funktionsnedsättning eller som vill testa på alla möjliga och omöjliga terränger åka och prova alla dessa plaster. På en asfalterad väg kan en el-mountainbike vara lite svårare att manövrera med de breda och grovmönstrade däcken än en elektrisk hybridcykel men på grusiga, isiga steniga vägar kommer det at både gå snabbare och smidigare. På styret sitter displayen som du styr motorn med, du väljer själv vilken nivå som du vill använda dig av. vill du att det ska vara lite tuffare att ta sig upp för den branta backen så kan du ha en låg nivå på motorn och en hög växel eller i nedförsbackarna kan du göra tvärtom.

Köp en Elegant elcykel från Elcykelpunkten

Elcykelpunkten har ett brett utbud av Elegant elcyklar och det finns många olika modeller och färger att välja på. Elegant har sin motor både på framhjulet och bakhjulet. De är ett cykelvarumärke som främst satsat på de klassiska standardmodellerna. Köper du en Elegant elcykel hos Elcykelpunkten så får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla din favoritcykel i vår butik i Stockholm eller varför inte låna en i 48 h.

Allmänt

Bromstyp
Skivbroms

Motor

Motorplacering
Bak

Varumärke

Elegant

[row col_bg="rgb(203, 203, 203)" padding="25px 25px 25px 25px"] [col span__sm="12" divider="0" bg_color="rgb(255, 255, 255)"]

Elegant

Varumärket Elegant grundades i Sverige för att tillgodose marknadens behov av cyklar med bra komponenter som är anpassade för det svenska klimatet som inte kostade skjortan. Varumärket har med tiden vuxit och kombinerar snygg design med kvalitativa komponenter som tillsammans formar ett unikt utseende som är lätt att ta till sig. Komponenterna kommer från välkända producenter som håller hög standard.

Elegant återförsäljare

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Elegant och vi finns i Stockholm, Göteborg, Örebro, Uppsala, Malmö, Västerås, Helsingborg och Trollhättan. Elegant har oftast motorn baktill på sina elcyklar vilket gör att du får skjutsen bakifrån som gör att det känns naturligare plus att det är bättre på vintern. Köper du en Elegant elcykel hos Elcykelpunkten i Stockholm får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en i vårs butiker. Samtliga modeller har en pålitlig motor som drivs av uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen tar du dig enkelt och smidigt dit du vill med precis lagom ansträngning. Den är lättskött och har lågt underhållsbehov.

Varför köpa en elcykel från Elegant?

  • Bra kvalitetskomponenter till ett lågt pris
  • Stilren design
  • 3 års garanti på ram.
  • 1 års garanti på elsystem och motor.

Kvalité är viktigt

En Elegantcykel kvalitetstestas i fabrik och man har flera olika stationer där man utför kontroller samt så har man även en maskin sommasserar ekrarna som innebär att man oftast inte behöver efterdra ekrarna som slutkonsument. Genom en kontroll hos fabrikens kvalitetsteam, där man går igenom hela cykeln, kan du känna dig trygg att du får en bra cykel. I vår montering hos Elcykelpunkten slutmonterar vi elcykeln och gör även ett funktionstest innan vi gör den leveransklar för dig som kund. Med reservation för ändringar eller felskrivningar. [/col] [/row] [row padding="25px 25px 19px 25px"]
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

Du gillar kanske också…

6 399 kr

TILLBEHÖR

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 495 kr