Marvil E-motion Volt 29:er

19 995 kr 20 495 kr

SPARA 500 kr
Artikelnr: 0293951 Kategorier: , Taggar: ,

I lager

Marvil E-motion Volt 29:er

Marvils E-motion Volt elmountainbike är en snygg elektrisk mountainbike till ett väldigt bra pris för denna kvalité. Många som provat på mountainbike med elassistans säger att det är dubbelt så kul men man får ändå samma träning. Tänk dig att kunna plocka fram 250W bara genom att trycka på en knapp och få assistans och du orkar cykla längre. Volt är i grunden en snabb mountainbike med lätt och stark aluminiumram, Sun Tour XCM-gaffel, Deore-växlar med 10 lägen och breda däck. De 250 watten ligger och slumrar i elmotorn från Bafang tills du säger åt dem att det är dags att vakna och när du gör det reagerar de direkt! Motorn styrs av ett intelligent system som hela tiden känner av hur mycket du trampar och anpassar kraften efter det. När du närmar dig en backe eller vill öka farten snabbt ur en kurva och tar i lite mer – då kommer den extra kraften automatiskt. Det innebär att du kan göra saker på Volt du inte trodde var möjligt på elassisterad mountainbike och det är fruktansvärt roligt.

Motorn är mittmonterad och på 250W och ger dig en bra elassistans när så önskas. Eftersom motorn sitter i mitten klarar den brantare backar och motorn är från ansedda Bafang och har deras nya Modest system. Batteriet är väldigt kraftfullt på 12,8 Ah från välrenommerade Samsung som tar dig ca 7-9 mil. Batteriet är monterat i mitten på ramen vilket gör att du får en stabilare körstil och cykeln upplevs mer flexibel. Batteriet är enkelt att ta loss så du kan ta med det in för att ladda det när det behövs i ett vanligt vägguttag men kan även sitta kvar i cykeln. Räckvidden beror på väder, backar, förarvikt, lufttryck i däcken och hur mycket elassistans man väljer att använda. Laddtiden är ca 4-6 timmar. Laddare ingår alltid. Självklart är det även lås på batteriet. Batteriet har ca 1000 laddcykler och kostnaden är ca 25 öre mil i ren “drivmedelskostnad”.

Elcykeln har hydrauliska Tektro skivbromsar, en komfortabel sadel, en mjukstartande motor och tydlig LCD-display. Motorn är på 36 volt och är det starkaste som får användas i Sverige idag, den är borstlös med mycket lågt rullmotstånd. Köper du en Marvil hybridelcykel så får du en cykel med kvalité som passar den som vill få ut lite mer av cykeln på grusvägar eller använda den som träningsredskap om du inte bara vill ha den till pendling.

 

Fördelar med en elektrisk mountainbike

Fördelar med att använda sig av en mountainbike med motor är att du kan vara ute i timmar utan att det blir jobbigt. Det är inte så att du förlitar dig helt på motorn ska göra jobbet, du måste fortfarande trampa och sen kommer motorn att synkronisera med dina tramptag och gör så att du får hjälpen du behöver. Nu kan du med funktionsnedsättning eller som vill testa på alla möjliga och omöjliga teärränger åka och prova alla dessa plaster. På en assfalterad väg kan en el-mountainbike vara lite svårare att manövrera med de breda och grovmönstrade däcken än en elektrisk hybridcykel men på grusiga, isiga steniga vägar kommer det at både gå snabbare och smidigare. På styret sitter displayen som du styr motorn med, du väljer själv vilken nivå som du vill använda dig av. vill du att det ska vara lite tuffare att ta sig upp för den branta backen så kan du ha en låg nivå på motorn och en hög växel eller i nedförsbackarna kan du göra tvärtom.

Marvil elcyklar

Marvils damcyklar är ett alternativ för dig som vill handla en bra kvalitetscykel men inte betala allt för mycket. Cyklarna tillverkas i Europa och har sitt kontor i Sverige. Vi är mycket glada att vara återförsäljare för deras cyklar. En Marvil damelcykel kan du köpa hos Elcykelpunkten i Stockholm – vi har prisgaranti. Alla Marvils cyklar har 2 års garanti och gäller från den dagen du tar emot din cykel. Den täcker alla funktionella fel och fabrikationsfel men inte fel som uppstår vid normalt slitage.

Köp Marvilcykel från Elcykelpunkten

Deras damcyklar kännetecknas av att det är snygga och enkla med bra kvalité till ett väldigt bra pris. Köper du en Marvil elcykel hos Elcykelpunkten får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Marvil i vår butik.

Marvil återförsäljare Stockholm

Elcykelpunkten är en av Sveriges bästa och billigaste återförsäljare av kvalitativa elcyklar från Marvil. Vi har fri frakt på alla cyklar och finns i Stockholm. Vi är experter på elcyklar och som kund är det viktigt att du känner dig trygg. Vi finns till hands antingen på telefon, mail eller så kan du besöka oss i vår butik i Stockholm för att provköra din favorit från Marvil. Vi har även elcyklar inom hybrid, sport, mountainbike, ihopfällbara, billiga elcyklar samt även tillbehör till din cykel.

Hur fungerar en Marvil elcykel?

När man börjar trampa så kopplas motorn in och hjälper dig och när du slutar trampa så kopplas motorn ögonblickligen ur. För att bestämma hjälpens styrka så finns en display mitt på styret där man enkelt ställer in hur mycket hjälp man önskar. Där kan man bland annat se trippmätare, sträcka till målet, hastighetsmätare, medelhastighet, max hastighet m.m. Det finns även ett usb uttag för mobiltelefon laddning på deras Comfort modeller. Även fram och bakljus tänds/släcks på displayen och strömmen direkt från huvudbatteriet.

Allmänt

Varumärke
Marvil
Årsmodell
2019
Färg
Svart
Antal växlar
10
Garanti (År)
2
USB-uttag
Nej
Elsystem
Bafang
Bromstyp
Skivbroms
Ramlås
Går att lägga till som tillbehör
Bluetooth®
Nej
Passar längd
170-195
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
Suntour XCM
Framgaffeltyp
Dämpad

Hjul

Hjulstorlek
29"

Drivlina

Drivlina
Rostfri kedja
Kedja
Rostfri kedja
Växelsystem bak
Shimano Deore

Komponenter

Frambroms
Tekro Hydrauliska skivbroms 180 mm fram
Bakbroms
Tekro Hydrauliska skivbroms 180 mm bak

Motor

Motortyp
Bafang Maxdrive
Motorplacering
Mitt
Vridmoment (Nm)
80
Sensor
Hastighet, Kadens, Pedalpostition, Vridmoment
Maximal assistanshastighet
25 km/h
Sträcka på en laddning
45-100 km

Batteri

Batteri
Samsung
Batterityp
Litium-jon
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Ah)
12.8
Batterikapacitet (Wh)
460
Batteriladdare
Medföljer
Laddningstid
4-6 h

Display

LED/LCD Display
LCD
Antal assistansnivåer
5
Walk-assistans
Ja

Utrustning

SSF-godkänt ramlås
Nej

Varumärke

Marvil

Marvil elcykel

Marvil ett alternativ för dig som vill handla en bra kvalitetscykel men som inte betala allt för mycket. Elcyklarna är tillverkade i Europa men har sitt kontor i Sverige och vi är mycket glada att vara återförsäljare för Marvils cyklar. En Marvil elcykel kan du köpa hos Elcykelpunkten i Stockholm - vi har prisgaranti så du kan känna dig trygg med ditt köp. Alla Marvilcyklar har två års garanti, vilken gäller från och med den dagen du tar emot din cykel. Den täcker alla funktionella fel och fabrikationsfel men inte fel som uppstår vid normalt slitage.Marvil E-motion Lite är deras storsäljare och är utrustad med fotbroms, dubbla handbromsar, cykelkorg, godkänt ramlås, en komfortabel sittvänlig sadel, en mjukstartande motor och LED-skärm. Motorn är på 36 volt och 250 watt, det starkaste som får användas i Sverige idag och är borstlös med lågt motstånd. Batteriet är ett Samsung Li-ion polymer batteri på 36 volt. Räckvidden är 6-7 mil beroende på väder, backar, förarvikt, lufttryck i däcken och hur mycket assistans man väljer att använda. Laddningen av batteriet kan göras när det sitter i cykeln eller så kan batteriet tas loss och laddas inomhus. Laddare ingår alltid när du köper en cykel hos Elcykelpunkten. Självklart är det även lås på batteriet.

Köp Marvil från återförsäljare Stockholm

Deras cyklar kännetecknas av att det är snygga och enkla med bra kvalité till ett väldigt bra ´pris. Köper du en Marvil elcykel hos Elcykelpunkten så får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Marvil i vår butik. Elcykelpunkten är en av Sveriges bästa och billigaste återförsäljare av kvalitativa elcyklar från Marvil. Vi har fri frakt på alla deras cyklar och finns i Stockholm. Vi är experter på elcyklar och som kund är det viktigt att du känner dig trygg och vi kommer finnas till hands antingen på telefon eller mail. Vi har även elcyklar inom hybrid, sport, mountainbike, ihopfällbara, billiga elcyklar samt även tillbehör till din cykel.

Hur fungerar en Marvil elcykel?

När man börjar trampa så kopplas motorn in och hjälper dig och när du slutar trampa så kopplas motorn ögonblickligen ur. För att bestämma hjälpens styrka så finns en display mitt på styret där man enkelt ställer in hur mycket hjälp man önskar. Där kan man bland annat se vridmoments mätare i realtid, trippmätare, sträcka till målet, hastighetsmätare, medelhastighet, max hastighet m.m. Det finns även ett usb uttag för mobiltelefon laddning på deras Comfort modeller. Även fram och bakljus tänds/släcks på displayen och strömmen direkt från huvudbatteriet.

Storleksguide

Geometri

RAMSTORLEK17.5″
KROPPSLÄNGD [cm]160 – 190

VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

2 845 kr 2 990 kr
SPARA 145 kr
1 099 kr