Merida eBig Nine 600 Titan/Lime

37 999 kr

Artikelnr: M199830 Kategorier: , Taggar: ,
Nollställ

Merida eBig Nine 600 Titan/Lime

Träningsrunda i skogen eller snabb pendling? Här är Merida eBig Nine Steps 600 som är den ultimata cykeln för dig som vill uppnå den bästa balansen mellan nytta och nöje. Elsystemet Shimano E8000 är perfekt integrerat i den hydroformade ramen som ger dig maximal räckvidd och kraftig acceleration. Det är en smidig och mångsidig allroundcykel med ett imponerande brett användningsområde som passar för både daglig pendling och lite tuffare skogscykling. Trots sin tydligt sportiga design fungerar den utmärkt som ett praktiskt transportmedel för dagligt bruk. Denna modell är minimalistiskt utrustad med tillbehör för att kunna ge dig möjligheten att montera praktisk utrustning som stöd, skärmar och pakethållare om så önskas för att hålla nere priset. Modell med hög kvalité som är försedd med ett av marknadens absolut bästa elektriska drivsystem som ger dig både styrka, fantastisk räckvidd och dessutom snabb uppladdning.

Modellen är skapad kring en hyllad aluminiumram med praktisk intern kabeldragning och sportig geometri som ger dig en bekväm men samtidigt effektiv position i sadeln. Perfekt för dig som både vill kunna känna fartvinden i ansiktet och samtidigt ha bra uppsikt över dina medtrafikanter. Lägg därtill BOOST nav samt en kvalitativ dämpad luftgaffel som ger skön komfort och dessutom ser till att du kan köra riktigt fort på de flesta typer av underlag. Elsystemet STEPS från Shimano är ett integrerat system som består av en lätt, kompakt och effektiv centermotor med låg ljudnivå samt överlägsen kraftöverföring. Med E8000-display kan du programmera dina val trådlöst med en smarttelefon, suftplatta eller dator via E-TUBE. Shimanos egna applikation där du kan ändra inställningar under tiden du åker beroende på om du vill ha extra kraft när det blir backigt eller om du kör utför. Se video längre ner för detta är en fantastisk feature! Modellen liknar motsvarande serie utan elassistans men med skillnaden att du har 70 nm extra tryck i benen och det ger verkligen ytterligare dimensioner i åkningen. Vår erfarenhet är att man blir minst lika svettig som utan elassistans men det blir dubbelt så kul!

Tack vare den smarta drivning direkt på vevaxeln har du förutsättningar för många sköna mil med brutalt tryck i pedalerna, när du som bäst behöver det. Motorn (E8000) med 70 Nm drivs av ett kvalitativt batteri (500 Wh, 36v 14 Ah) med lång livslängd och räckvidd. Batteriet har hela 1000 st laddningscykler med en uppladdningstid på ca 3-4 h. Datorn visar inte bara de vanliga cykeldatorfunktionerna, utan också vilken växel du använder, räckvidden och batteriets resterande kapacitet. Ett kvalitativt växelsystem från Shimano (Deore Shadow+) med en 10-delad bakväxel och extremt pålitlig prestanda. Eftersom cykeln trivs bra i höga farter är den utrustad med effektiva hydrauliska skivbromsar för maximal bromsförmåga, oavsett väder eller årstid.

 • Prolite hydroformad aluminiumram med neutral geometri för en behaglig sittställning. Låg vikgt och elegant design. Fästen för skärmar och pakethållare.
 • Manitou Machete Comp (100 mm) Air dämpargaffel med 12 millimeters axel ger hög precision till låg vikt.
 • Shimano Deore Shadow+ 1X10 (38T, 11-42T)
 • Merida Comp 29″ hjulset med snabba Maxxis Forecaster 2,2 däck för hårt underlag och grus.
 • Shimano Steps E8000 motor (70 Nm), batteri (500 Wh) och dator, med tre olika assistanslägen där BOOST ger hela 300% assistans.

Merida  Shimano STePS

Det kvalitativa elsystemet Shimano STePS är konstruerad för att ge extra stöd till pendlare i städer och tätorter. Över 160 cykelmärken är utrustade med deras kraftfulla motorer, batterier med lång räckvidd och cykeldatorer. Modellen ger den extra kraft du behöver på din eBig Nine för att både du och din packning ska komma fram. Oavsett om du ska till arbetet, skjutsa barnen till skolan eller ta en cykeltur med dina vänner ger STePS optimal extra kraft. Shimanos hållbara vevlager med fyrkantsaxel bidrar effektivt till att leverera all denna kraft. Systemet ryms i en läcker och diskret design som inte påverkar cykelns övriga egenskaper. Förutom elmotorns stöd känns det alltså som att sitta på en helt vanlig cykel. Det är speciellt utformat för att klara stadscyklingens utmaningar. Tack vare att drivningen sker direkt på vevaxeln har du alla förutsättningar för många sköna mil med härligt tryck i pedalerna, när du som bäst behöver det. Motorn drivs av ett högkvalitativt batteri med lång livslängd och imponerande räckvidd och laddningstiden är bara ca 3-4 timmar. En tydlig display visar inte bara de vanliga cykeldatorfunktionerna utan den visar också räckvidden och batteriets resterande kapacitet. Omfattande val av kraftassistansinställningar för att matcha din unika körstil. Kompakt, lättläst display med dynamiska bilder när du växlar mellan stödinställningar.

 • Personifiera dina stödinställningar ytterligare genom att välja läge Dynamic, Explorer eller Custom för att perfekt matcha din körstil och avsedd terräng.
 • Dator speciellt designad för att vara kompakt och hållbar för MTB-körning.
 • Lättläst LCD – varje stödinställning har en unik färg.
 • Snygg dator som monteras på styret med dynamisk LCD-display som visar växelnummer, kraftassistansläge och batteriinformation.
 • Anpassa dina val trådlöst via Bluetooth.

Varför köpa en cykel från Merida?

 • Världens näst största cykeltillverkare
 • Fantastiska high-end komponenter på alla elcyklar
 • Känns som en vanlig cykel när man kör utan elassistans. Måste testas!
 • 2 års garanti. Livstid på ramen.
Årsmodell

2019

Färg

Titan/Lime

Sträcka på en laddning

50-130 km

Batteri

Shimano E8010

Batterikapacitet

504 Wh / 14 Ah

Spänning

36V

Batteriplacering

Diagonalrör

Avtagbart batteri

Ja

Batterityp

Litium-jon

Laddningstid

3-4 h

Antal växlar

10

Växelsystem

Shimano Deore Shadow+

Växelreglage

Shimano Deore

Batterilås

Ja

Batteriladdare

Shimano EC-E6002-1

Display

LCD-display. Shimano SC-E8000.

Walk-assistans

Ja

Avtagbar display

Nej

Antal assistansnivåer

3

SSF-godkänt ramlås

Nej. Går att läggas till som tillbehör.

Rammaterial

eBIG.NINE LITE. Aluminium.

Framgaffeltyp

Dämpad

Framgaffel

Manitou Machete Comp: Air: 100 TR: Tapered.

Slaglängd fram

100 mm

Låsbar framgaffel

Nej

Hjulstorlek

29"

Däck

29" hjulset med snabba Maxxis Forecaster 2,2 däck

Hjul

Merida Comp

Motortyp

Shimano E8000

Vridmoment

70 Nm

Motoreffekt

250W

Maximal assistanshastighet

25 km/h

Sensor

Hastighet, Kadens, Pedalpostition, Vridmoment

Frambroms

Hydraulisk skivbroms. Shimano MT-500

Bakbroms

Hydraulisk skivbroms. Shimano MT-500

Sadel

MERIDA Comp CC

Drivlina

KMC x10e

Sadelstolpe

MERIDA Expert: 30.9 D: 15 SSB

Vikt

20 kg

Varumärke

Merida

Garanti

2 år

Kassett

CS-HG500-10 11-42T

USB-uttag

Nej

Styre

MERIDA Expert CC: 720 W: 10 R , MERIDA Expert CC: 31.8 D: 17 A

Vevparti

Shimano CRE80-B

Pedaler

VP

Nav

Deore: 148×12 WHR: 36 H: Centerlock

Elsystem

Shimano Steps

Bluetooth®

Ja

Varumärke

Merida

Merida

Merida elcyklar och dess namn översätts från de tre stavelserna ”Me-Ri-Da” och betyder att cykelmärkets intentioner är att tillverka vackra och högkvalitativa produkter som gör det möjligt för alla att ta sig fram till deras destination på ett så komfortabelt sätt som möjligt. Meridas motto är ”mer cykel” och deras ambition är helt enkelt att man ska få en riktigt bra cykel och det märks tydligt när du provcyklar - även när du kopplar bort elassistansen.

Merida återförsäljare Stockholm

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Merida och har ett brett utbud av deras elassisterade cyklar. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Merida har oftast motorn i mitten och har en unik design med fantastiska komponenter. Köper du en Merida elcykel hos Elcykelpunkten får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Merida i vår butik i Stockholm.

Merida eSpresso

Tre olika ramalternativ ingår i serien; Sport, Tour och City där körställning och ramens instegshöjd varierar men samtliga är perfekta redskap utvecklade för din vardag. Cyklarna är designade med en centermotor där drivningen sker på vevaxeln vilket ger klart effektivast kraftöverföring och bäst cykelkänsla. Samtliga modeller har en pålitlig motor som drivs av uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen tar du dig enkelt och smidigt dit du vill med precis lagom ansträngning. Alla modellerna är lättskötta och har lågt underhållsbehov. Med lite kärlek har du en assisterad elcykel för många år framöver. Väljer du en eSpresso gör du ett tryggt köp där både design, användarvänlighet och kvalité är anpassat för våra nordiska förhållanden.

Varför köpa en cykel från Merida?

 • Världens näst största cykeltillverkare
 • Fantastiska high-end komponenter på alla elcyklar
 • Känns som en vanlig cykel när man kör utan elassistans. Rullar väldigt bra!
 • 2 års garanti

Merida elcykel

Cykelfabriken Merida grundades 1972 och är idag världens näst största cykeltillverkare. Detta är Idéen föddes när grundaren Tseng var på ett besök i USA och såg en skylt utanför en cykelverkstad som sa ”Inga cyklar från Taiwan repareras här på grund av dålig kvalité”. Tji fick dem, för idag är nämligen Taiwan en av de störta och bästa cykeltillverkarna i världen och det var såklart i Taiwan Meridas resa började. Idag tillverkar Merida högkvalitativa cyklar och sponsrar flera professionella cykelteam.

Garanti

Merida erbjuder livstidgaranti för första köparen på ramen. Elsystemet Shimano Steps som sitter på deras cyklar har en garantiperiod på två år. Det innefattar motor, batteri och elsystem. Elsystemet är vattentätt för användning under normala cykelomständigheter, inklusive kraftigt regn. Använd dock inte en högtryckstvätt för att rengöra din cykel. På grund av strikta regler för elcyklar är det varken tillåtet eller rekommenderat att justera hastigheten på din SHIMANO STEPS-elcykel och man förlorar då garantin.

Storleksguide

Geometri

RAMSTORLEK 43 (M) 48 (L) 53 (XL)
KROPPSLÄNGD [cm] < 183 177 – 190 > 187
DÄCKSTORLEK [tum] 29″ 29″ 29″
ST SADELRÖR [mm] 430 480 530
TT ÖVERRÖR [mm] 590 610 630
CS KEDJESTAG [mm] 458 458 458
HTA STYRRÖRSVINKEL [grader] 69.5° 69.5° 69.5°
STA SADELRÖRSVINKEL [grader] 73.5° 73.5° 73.5°
BD SLAGLÄNGD [mm] 65 65 65
HT STYRRÖR [mm] 115 125 135
FL GAFFELLÄNGD [mm] 511 511 511
R STRÄCKA [mm] 402 420 437
S STAPEL [mm] 634 643 652
WB HJULBAS [mm] 1123 1143 1164
SH STÅHÖJD [mm] 733 777 819

VI MONTERAR & JUSTERAR DIN ELCYKEL

fri frakt elcykel

1-3 DAGAR FRI FRAKT
DIREKT TILL DÖRREN

TILLBEHÖR

REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 2.0

2 590 kr 2 995 kr
SPARA 405 kr1 943 kr med Elcykelpremien
369 kr
277 kr med Elcykelpremien
999 kr
749 kr med Elcykelpremien