Merida eBig.Tour 400 EQ Grey/Black

44 999 kr

Artikelnr: MER-M219811-1 Kategorier: , Taggar: ,

Merida eBig.Tour 400 EQ Grey/Black

MERIDA eBIG.TOUR EQ kombinerar det bästa av två världar och nu är den tillbaka i vårt sortiment – den ser ut som en mountainbike men är en riktigt bra trekkingcykel. eBIG.TOUR EQ har ram som är baserad på eBIG.NINE, dämpad gaffel och breda 29” MTB-däck – helt enkelt en fantastiskt bekväm trekkingcykel. Den levereras fullt utrustad med stänkskärmar, pakethållare och lysen – allt du normalt förväntar dig av en trekkingcykel eller hybrid. Det är mycket enkelt komma upp på och gå av från cykeln tack vare den fantastiska stå-över-höjden med överrör som lutar brant nedåt.

Allmänt

Varumärke
Merida
Årsmodell
2021
Färg
Grå
Antal växlar
10
Vikt
24,83 kg
Garanti (År)
2
Elsystem
Shimano Steps
Storlek
38 cm, 43 cm, 48 cm, 53 cm
Max vikt(kg)
110
Bromstyp
Skivbroms
Ramlås
Ja
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
Suntour XCM34-Boost LOR DS, 100 mm travel
Framgaffeltyp
Dämpad
Slaglängd fram
100 mm

Hjul

Hjulstorlek
29"
Ekrar
Rostfria
Däck
KENDA Booster, 29x2.2"
Framnav
Shimano MT400-B, 110x15 mm, 32 H, CL
Baknav
Shimano MT400-B, 148x12 mm, 36 H, CL

Drivlina

Vevparti
Shimano CRE70-B, 34T
Kedja
CNHG54
Kassett
Shimano M4100, 11-46T
Växelsystem bak
Shimano Deore RDM5120 10
Växelreglage
Shimano Deore M4100-RC clamp band 10
Växelserie
Shimano Deore

Komponenter

Frambroms
Shimano MT-200
Bakbroms
Shimano MT-200
Styre
MERIDA Expert CC, aluminium, 720 mm, 10 mm rise
Sadelstolpe
MERIDA EXPERT CC, 34.9 mm, 0 SB
Sadel
MERIDA EXPERT TK, V-mount
Pedaler
VP, VPE-537
Styrstam
MERIDA EXPERT CT, aluminium, 31.8 mm, adjustable

Motor

Motortyp
Shimano EP8
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
85
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
70-180 km

Batteri

Batterityp
Shimano E8036
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Ah)
17.5
Batterikapacitet (Wh)
630
Batteriladdare
Shimano EC-E6002
Laddningstid
4-8 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
Shimano SC-E5003
LED/LCD Display
LCD
Avtagbar display
Nej
Walk-assistans
Ja
Funktioner display
Range, DST, ODO walk assistens, ljus av/på, hastighet, batterinivå

Utrustning

SSF-godkänt ramlås
Ja

Varumärke

Merida

Merida

Merida elcyklar och dess namn översätts från de tre stavelserna ”Me-Ri-Da” och betyder att cykelmärkets intentioner är att tillverka vackra och högkvalitativa produkter som gör det möjligt för alla att ta sig fram till deras destination på ett så komfortabelt sätt som möjligt. Meridas motto är ”mer cykel” och deras ambition är helt enkelt att man ska få en riktigt bra cykel och det märks tydligt när du provcyklar - även när du kopplar bort elassistansen.

Merida återförsäljare Stockholm

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Merida och har ett brett utbud av deras elassisterade cyklar. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Merida har oftast motorn i mitten och har en unik design med fantastiska komponenter. Köper du en Merida elcykel hos Elcykelpunkten får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Merida i våra butiker i Stockholm., Uppsala, Örebro, Göteborg och Malmö! Merida finns i över 80 länder runt om i världen.

Merida eSpresso

Tre olika ramalternativ ingår i serien; Sport, Tour och City där körställning och ramens instegshöjd varierar men samtliga är perfekta redskap utvecklade för din vardag. Cyklarna är designade med en centermotor där drivningen sker på vevaxeln vilket ger klart effektivast kraftöverföring och bäst cykelkänsla. Samtliga modeller har en pålitlig motor som drivs av uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen tar du dig enkelt och smidigt dit du vill med precis lagom ansträngning. Alla modellerna är lättskötta och har lågt underhållsbehov. Med lite kärlek har du en assisterad elcykel för många år framöver. Väljer du en eSpresso gör du ett tryggt köp där både design, användarvänlighet och kvalité är anpassat för våra nordiska förhållanden.

Varför köpa en cykel från Merida?

  • Världens näst största cykeltillverkare med över 3 milj producerade cyklar varje år
  • Fantastiska high-end komponenter på alla elcyklar
  • Känns som en vanlig cykel när man kör utan elassistans. Rullar väldigt bra!
  • 2 års garanti

Merida elcykel

Cykelfabriken Merida grundades 1972 och är idag världens näst största cykeltillverkare. Detta är Idéen föddes när grundaren Tseng var på ett besök i USA och såg en skylt utanför en cykelverkstad som sa ”Inga cyklar från Taiwan repareras här på grund av dålig kvalité”. Tji fick dem, för idag är nämligen Taiwan en av de störta och bästa cykeltillverkarna i världen och det var såklart i Taiwan Meridas resa började. Idag tillverkar Merida högkvalitativa cyklar och sponsrar flera professionella cykelteam.

Garanti

Merida erbjuder livstidgaranti för första köparen på ramen. Elsystemet Shimano Steps som sitter på deras cyklar har en garantiperiod på två år. Det innefattar motor, batteri och elsystem. Elsystemet är vattentätt för användning under normala cykelomständigheter, inklusive kraftigt regn. Använd dock inte en högtryckstvätt för att rengöra din cykel. På grund av strikta regler för elcyklar är det varken tillåtet eller rekommenderat att justera hastigheten på din SHIMANO STEPS-elcykel och man förlorar då garantin.
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 190 kr 3 495 kr
SPARA 305 kr
1 170 kr