Merida eOne-Twenty 500 titan/svart

42 999 kr

Artikelnr: MER-M209910 Kategorier: , Taggar: ,
Nollställ

Merida eOne-Twenty 500 titan/svart

Gillar du långa och varierade rundor med många uppförs- och nedförsbackar, är eONE-TWENTY den perfekta e-cykeln för dig. eONE-TWENTY är utrustad med Shimanos kraftfulla E8000-motor med 500 Wh-batteri eller med den mer plånboksvänliga E7000-versionen. Med sina oerhört greppsäkra 650B+ däck erbjuder eONE-TWENTY perfekt kraftöverföring. Modern mountainbike-geometri i kombination med korta kedjestag (439 mm i storlek M) gör cykeln överlägset smidig. Wideopen Magazine kommenterade att man med eONE-TWENTY “får anstränga sig för att hitta en stig som inte kan övervinnas”, medan MOUNTAINBIKE ger 800-modellerna sin åtråvärda utmärkelse “value for money” (2018).

Merida Shimano STePS E7000

Shimano är en världens största tillverkare av cykelkomponenter och ligger i framkant inom utvecklingen av elcykelmotorer. Det kvalitativa elsystemet Shimano STePS är ett av marknadens populäraste system för elcyklar och över 160 cykelmärken är utrustade med deras kraftfulla motorer, batterier med lång räckvidd och cykeldatorer. Oavsett om du är en äventyrlig mountainbiker eller stadspendlare finns det alltid ett cykelmärke som passar dig. Shimano STEPS har en kraftfull mittmonterad motor vid vevpartiet och fördelarna med det är flera; motorn sitter väl skyddad integrerad i ramen, den ger en jämn och cykellik drift på vevarna, vikten blir bra centrerad och du får fin balans i själva elcykeln. Elmotorn är på 250 watt som är max enligt svensk lag och ger assistans i upp till 25 kilometer i timmen. Så fort du trampar på pedalerna får du assistans av elmotorn och när du slutar trampa slår elmotorn av. Inbyggda sensorer känner av flera gånger i sekunden fart, kraft och pedalfrekvens och beräknar hur mycket motorn ska hjälpa till för att du ska få så jämn och cykellik känsla som möjligt. Alla STEPS-batterier, oavsett wattstyrka, har minst 1000 laddningscykler. Till systemet hör oftast en cykeldator som visar effektläge, hastighet, batteriets laddnivå och hur långt den kraften kan ta dig. Du laddar 80% av batteriet på 2 timmar och fullt laddat på 4 timmar. Med ledord som; kvalitet, användarvänlighet, driftsäkerhet och hög servicenivå, går utvecklingen vidare. SHIMANO STEPS E7000 är ett MTB-elcykelsystem med komponenter för alla terränger. E7000 har ärvt många unika tekniker och lösningar som används i Shimanos e-MTB-system.

Batteri:

 • Efter 1000 laddningscykler är batteriet fortfarande starkt
 • Snabb laddningstid, så att du snabbt är tillbaka på vägen igen.
 • Elegant, kompakt design på 418 Wh eller 504 Wh rambatteri för fler alternativ.

Motor:

 • Kompakt drivenhet för naturlig trampkänsla med extra markfrigång
 • Extremt låg vikt på 2,8 kg
 • Nästan helt tyst, kompakt drivenhet, så att allt du märker är dess expertstöd
 • Smal Q-faktor för en naturlig cykelkänsla med kraftassistans på eller av
 • Byggd för att köras i alla väder
 • 60 Nm motoreffekt

Display:
Fyra unika displayalternativ (varierar beroende på cykelmärke och modell. Lås i vår specifikationstabell för vilken displayenhet som ingår i denna cykel).

 • Bluetooth LE/ANT private
 • 4 cm (1,39 tum) svartvit LCD-display med fäste för styrmontering beroende på vilken modell. Se bifogad specifikation för denna cykel.
 • Displayfunktioner inkluderar tid, stödläge, batteriladdningsnivå, hastighet, växelindikator (endast Di2), avstånd, total körsträcka, körtid, uppskattad räckvidd, kadens, felmeddelanden
 • Lätt för förbättrad cykelhantering
 • Låg profil för cykling på smala leder
 • Anpassa dina preferenser trådlöst från smarttelefon eller pekdator med appen E-TUBE (se video längre ner)

Stödlägen:

 • Boost: Fullt stöd för maximalt pådrag och expertklättring – välj mellan hög, medel eller låg assistnivå
 • Trail: Intuitivt jämnt stöd genom teknisk terräng. Justerar automatiskt sin stödnivå utifrån pedaltrycket. Välj mellan hög, medel eller låg assistnivå.
 • Eco: Stöd för de långa expeditionerna.
 • Power Walk Assist: Hjälper dig när du måste kliva av cykeln och leda den – enkel att aktivera

Allmänt

Varumärke
Merida
Årsmodell
2020
Färg
Grå
Antal växlar
10
Vikt
21.83
Elsystem
Shimano Steps
Storlek
40 cm, 44 cm, 49 cm, 54 cm
Bromstyp
Skivbroms
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
Suntour XCR34 LOR
Framgaffeltyp
Dämpad
Slaglängd fram
130 mm
Slaglängd bak
120 mm
Låsbar framgaffel
Ja, på gaffeln.
Modellserie
Eone-Twenty
Framgaffel fjädertyp
Luft

Hjul

Hjulstorlek
27.5
Ekrar
Rostfritt stål, svart
Hjul
Merida Expert TP
Däck
Maxxis REKON, 27.5x2.6", vikbart 65-584
Framnav
Shimano MT400-B, 110x15 WHF, 32 SPH, Centerlock
Baknav
Shimano MT400-B, 148x12 WHR, 36 SPH, Centerlock

Drivlina

Vevparti
included
Kedja
CNHG54
Kassett
Shimano HG500, 11-42t
Framdrev
Shimano CRE70-B, 34t
Växelsystem bak
Shimano Deore Shadow+
Växelreglage
Shimano Deore
Växelserie
Shimano Deore

Komponenter

Frambroms
Shimano MT-420
Bakbroms
Shimano MT-400
Handtag
MERIDA Expert EC
Styre
MERIDA Expert eTR, 780 mm bredd, 20 mm rise
Styrlager
FSA NO.55EP neck
Sadelstolpe
MERIDA Expert, 30.9 DSP, 15 SSB
Sadel
MERIDA Comp CC
Pedaler
VP, VPE-537
Styrstam
MERIDA Expert eTR, 35 mm, 0 °

Motor

Motortyp
Shimano Steps E7000
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
60
Sensor
Vridmoment
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
50-130 km

Batteri

Batterityp
Shimano E8010
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Ah)
14
Batterikapacitet (Wh)
504
Batteriladdare
Shimano EC-E6002 2A
Laddningstid
5-7 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
Shimano SC-E7000
LED/LCD Display
LCD
Avtagbar display
Nej
Antal assistansnivåer
4

Varumärke

Merida

Merida

Merida elcyklar och dess namn översätts från de tre stavelserna ”Me-Ri-Da” och betyder att cykelmärkets intentioner är att tillverka vackra och högkvalitativa produkter som gör det möjligt för alla att ta sig fram till deras destination på ett så komfortabelt sätt som möjligt. Meridas motto är ”mer cykel” och deras ambition är helt enkelt att man ska få en riktigt bra cykel och det märks tydligt när du provcyklar - även när du kopplar bort elassistansen.

Merida återförsäljare Stockholm

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Merida och har ett brett utbud av deras elassisterade cyklar. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Merida har oftast motorn i mitten och har en unik design med fantastiska komponenter. Köper du en Merida elcykel hos Elcykelpunkten får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Merida i vår butik i Stockholm. Merida finns i över 80 länder runt om i världen.

Merida eSpresso

Tre olika ramalternativ ingår i serien; Sport, Tour och City där körställning och ramens instegshöjd varierar men samtliga är perfekta redskap utvecklade för din vardag. Cyklarna är designade med en centermotor där drivningen sker på vevaxeln vilket ger klart effektivast kraftöverföring och bäst cykelkänsla. Samtliga modeller har en pålitlig motor som drivs av uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen tar du dig enkelt och smidigt dit du vill med precis lagom ansträngning. Alla modellerna är lättskötta och har lågt underhållsbehov. Med lite kärlek har du en assisterad elcykel för många år framöver. Väljer du en eSpresso gör du ett tryggt köp där både design, användarvänlighet och kvalité är anpassat för våra nordiska förhållanden.

Varför köpa en cykel från Merida?

 • Världens näst största cykeltillverkare med över 3 milj producerade cyklar varje år
 • Fantastiska high-end komponenter på alla elcyklar
 • Känns som en vanlig cykel när man kör utan elassistans. Rullar väldigt bra!
 • 2 års garanti

Merida elcykel

Cykelfabriken Merida grundades 1972 och är idag världens näst största cykeltillverkare. Detta är Idéen föddes när grundaren Tseng var på ett besök i USA och såg en skylt utanför en cykelverkstad som sa ”Inga cyklar från Taiwan repareras här på grund av dålig kvalité”. Tji fick dem, för idag är nämligen Taiwan en av de störta och bästa cykeltillverkarna i världen och det var såklart i Taiwan Meridas resa började. Idag tillverkar Merida högkvalitativa cyklar och sponsrar flera professionella cykelteam.

Garanti

Merida erbjuder livstidgaranti för första köparen på ramen. Elsystemet Shimano Steps som sitter på deras cyklar har en garantiperiod på två år. Det innefattar motor, batteri och elsystem. Elsystemet är vattentätt för användning under normala cykelomständigheter, inklusive kraftigt regn. Använd dock inte en högtryckstvätt för att rengöra din cykel. På grund av strikta regler för elcyklar är det varken tillåtet eller rekommenderat att justera hastigheten på din SHIMANO STEPS-elcykel och man förlorar då garantin.

VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

2 845 kr 2 990 kr
SPARA 145 kr
1 099 kr