Merida eOne-Twenty 900-E Svart/Silver

69 999 kr

Artikelnr: M199940 Kategorier: , Taggar: ,
Nollställ

Merida eOne-Twenty 900-E Svart/Silver

Merida eOne-Twenty 900-E är en enduromaskin som ger dig fler höjdmeter på en dag än du bara har kunnat drömma om. Deras mest prisbelönta modell och har blivit deras mest framgångsrika cykel någonsin med alla sina fantastiska testresultat. Du kommer njuta hela vägen upp för att sedan åka snabbt nedför, om och om igen. Den här elassisterade testvinnaren levererar inspirerande rundor i alla typer av terräng men när det blir riktigt stökigt kommer den verkligen till sin fulla rätt. Med E8000-display kan du programmera dina val trådlöst med en smarttelefon, suftplatta eller dator via E-TUBE. Shimanos egna applikation där du kan ändra inställningar under tiden du åker beroende på om du vill ha extra kraft när det blir backigt eller om du kör utför. Se video längre ner för detta är en fantastisk feature! Modellen liknar motsvarande serie utan elassistans men med skillnaden att du har 70 nm extra tryck i benen och det ger verkligen ytterligare dimensioner i åkningen. Vår erfarenhet är att man blir minst lika svettig som utan elassistans men det blir dubbelt så kul!

Stommen är en aluminiumram med snygg och prydlig integrering av hela elsystemet. En aggressiv endurospecifik geometri med superkorta kedjestag, låg och slak profil ger dig smidiga, kvicka och lekfulla egenskaper. Integrerad kabeldragning i ramen och modellen ger åkaren maximal smidighet och den snabba responsen – mycket tack vare en låg tyngdpunkt. Det genomtänkta länkaget skapar känslan av nästan bottenlös dämpning vilket gör att du enkelt kan hantera riktigt stökiga terränger. Men det kanske mest imponerande av allt – du har alltid full trampeffektivitet och hojen svarar direkt när du vill öka takten. Hjärtat utgörs av elsystemet STePS (E8000) från Shimano, ett fullt integrerat system som består av en lätt, kompakt och effektiv centermotor med låg ljudnivå samt överlägsen kraftöverföring. Tack vare drivning direkt på vevaxeln har du alla förutsättningar för massor underbara mil med skönt tryck i pedalerna. Den kraftfulla motorn med hela 70 Nm har tre olika assistanslägen där BOOST ger dig hela 300% assistans och drivs av ett kvalitativt batteri på 500 Wh. Datorn visar inte bara de vanliga cykeldatorfunktionerna, utan även vilken växel du använder, räckvidden och batteriets resterande kapacitet.

Fjädring och dämpning hanteras framtill av en Rock Shox med 130 mm slaglängd och baktill en Rock Shox Deluxe RT med 120 mm slaglängd. Den sväljer generöst effektivt ojämnheter och ser till att du kan köra med full kontroll även när du har maximalt tryck på pedalerna. Båda gafflarna har luftdämpare och generöst med inställningar för att kunna hantera en kraftfull cykling på en rad olika typer av underlag. När det blir stökigt i branterna är en dropper post nästan obligatoriskt. Självklart är även eOne-Twenty utrustad med en höj och sänkbar sadelstolpe redan från start. För att kunna hantera allt från plana grusvägar till stökiga branter har Meridas eOne-Twenty 900-E en pålitlig 11-växlad elektrisk drivlina från Shimano med imponerande prestanda och brett register. Modellen är utrustad med effektiva hydrauliska skivbromsar med stora skivor vilket ger föredömlig kontroll och ser till att du alltid har maximal bromsverkan oavsett underlag, väder eller årstid. Allt rullar på stabila och tåliga 27.5-tummare med riktigt feta däck från Maxxis vilket gör att du har greppsäker markkontakt på nästan alla typer av underlag. Den här moderna hjulstorleken har massor av fördelar jämfört med sina större syskon både när det handlar om vikt, lekfullhet och acceleration.

 • Prolite hydroformad aluminiumram med modern och aggressiv terrängcykelgeometri – optimerad för Shimano Steps elsystem.
 • Rock Shox (130 mm), Boost (15X110 mm) dämpargaffel och Rock Shox Deluxe RT bakdämpare med plattformsjustering
 • Shimano XT Di2 1X11 (34T, 11-46T)
 • DT Swiss HX 1501 27,5″ Boost hjulset (35mm) (ca.2088g) med Maxxis DH3 II/ Rekon 3C Exo 27,5 x 2,8 däck
 • Shimano Steps E8000 motor (70 Nm), batteri (500 Wh) och dator med tre olika assistanslägen där BOOST ger hela 300% assistans.

Merida  Shimano STePS

Det kvalitativa elsystemet Shimano STePS är konstruerad för att ge extra stöd till pendlare i städer och tätorter. Över 160 cykelmärken är utrustade med deras kraftfulla motorer, batterier med lång räckvidd och cykeldatorer. Modellen ger den extra kraft du behöver på din eSpresso för att både du och din packning ska komma fram. Oavsett om du ska till arbetet, skjutsa barnen till skolan eller ta en cykeltur med dina vänner ger STePS optimal extra kraft. Shimanos hållbara vevlager med fyrkantsaxel bidrar effektivt till att leverera all denna kraft. Systemet ryms i en läcker och diskret design som inte påverkar cykelns övriga egenskaper. Förutom elmotorns stöd känns det alltså som att sitta på en helt vanlig cykel. Det är speciellt utformat för att klara stadscyklingens utmaningar. Tack vare att drivningen sker direkt på vevaxeln har du alla förutsättningar för många sköna mil med härligt tryck i pedalerna, när du som bäst behöver det. Motorn drivs av ett högkvalitativt batteri med lång livslängd och imponerande räckvidd och laddningstiden är bara ca 3-4 timmar. En tydlig display visar inte bara de vanliga cykeldatorfunktionerna utan den visar också räckvidden och batteriets resterande kapacitet. Omfattande val av kraftassistansinställningar för att matcha din unika körstil. Kompakt, lättläst display med dynamiska bilder när du växlar mellan stödinställningar.

 • Personifiera dina stödinställningar ytterligare genom att välja läge Dynamic, Explorer eller Custom för att perfekt matcha din körstil och avsedd terräng.
 • Dator speciellt designad för att vara kompakt och hållbar för MTB-körning.
 • Lättläst LCD – varje stödinställning har en unik färg.
 • Snygg dator som monteras på styret med dynamisk LCD-display som visar växelnummer, kraftassistansläge och batteriinformation.
 • Anpassa dina val trådlöst via Bluetooth.

Varför köpa en cykel från Merida?

 • Världens näst största cykeltillverkare
 • Fantastiska high-end komponenter på alla elcyklar
 • Känns som en vanlig cykel när man kör utan elassistans. Måste testas!
 • 2 års garanti. Livstid på ramen.

Allmänt

Varumärke
Merida
Årsmodell
2019
Färg
Grå, Svart
Antal växlar
11
Vikt
21,8 kg
Garanti (År)
2
USB-uttag
Nej
Elsystem
Shimano Steps
Bromstyp
Skivbroms
Ramlås
Går att lägga till som tillbehör
Bluetooth®
Ja
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
Rock Shox Lyrik RC. 130 mm slaglängd. Ej låsningsbar.
Framgaffeltyp
Dämpad
Slaglängd fram
130 mm
Låsbar framgaffel
Nej

Hjul

Hjulstorlek
27,5"
Nav
Steel coaster brake
Hjul
DT Swiss HX 1501 27,5" Boost hjulset (35mm) (ca.2088g)
Däck
Maxxis DH3 II/ Rekon 3C Exo 27,5 x 2,8 däck

Drivlina

Kedja
KMC X11e
Vevparti
Shimano CRE80-B
Kedja
KMC X11e
Kassett
Shimano M8000
Växelsystem bak
Shimano XT Di2 RD-M8050
Växelreglage
Shimano XT Di2

Komponenter

Frambroms
Hydraulisk skivbroms. Shimano XT fin
Bakbroms
Hydraulisk skivbroms. Shimano XT fin
Styre
MERIDA Expert eTR, 35mm diameter
Sadelstolpe
Rock Shox Reverb
Sadel
MERIDA Expert CC
Pedaler
VP

Motor

Motortyp
Shimano Steps E8000
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt
250W
Vridmoment (Nm)
70
Sensor
Hastighet, Kadens, Pedalpostition, Vridmoment
Maximal assistanshastighet
25 km/h
Sträcka på en laddning
50-130 km

Batteri

Batteri
Shimano E8010
Batterityp
Litium-jon
Batteriplacering
Diagonalrör
Avtagbart batteri
Ja
Batterikapacitet (Ah)
14
Batterikapacitet (Wh)
504
Spänning
36V
Batteriladdare
Shimano EC-E6000
Laddningstid
3-4 h
Batterilås
Ja

Display

Display Typ/Modell
Shimano SC-E8000
LED/LCD Display
LCD
Avtagbar display
Nej
Antal assistansnivåer
3
Walk-assistans
Ja

Utrustning

Belysning
Ja
SSF-godkänt ramlås
Nej
Skärmar
C93-2F + C93-2R

Varumärke

Merida

Merida

Merida elcyklar och dess namn översätts från de tre stavelserna ”Me-Ri-Da” och betyder att cykelmärkets intentioner är att tillverka vackra och högkvalitativa produkter som gör det möjligt för alla att ta sig fram till deras destination på ett så komfortabelt sätt som möjligt. Meridas motto är ”mer cykel” och deras ambition är helt enkelt att man ska få en riktigt bra cykel och det märks tydligt när du provcyklar - även när du kopplar bort elassistansen.

Merida återförsäljare Stockholm

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Merida och har ett brett utbud av deras elassisterade cyklar. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Merida har oftast motorn i mitten och har en unik design med fantastiska komponenter. Köper du en Merida elcykel hos Elcykelpunkten får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Merida i vår butik i Stockholm.

Merida eSpresso

Tre olika ramalternativ ingår i serien; Sport, Tour och City där körställning och ramens instegshöjd varierar men samtliga är perfekta redskap utvecklade för din vardag. Cyklarna är designade med en centermotor där drivningen sker på vevaxeln vilket ger klart effektivast kraftöverföring och bäst cykelkänsla. Samtliga modeller har en pålitlig motor som drivs av uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen tar du dig enkelt och smidigt dit du vill med precis lagom ansträngning. Alla modellerna är lättskötta och har lågt underhållsbehov. Med lite kärlek har du en assisterad elcykel för många år framöver. Väljer du en eSpresso gör du ett tryggt köp där både design, användarvänlighet och kvalité är anpassat för våra nordiska förhållanden.

Varför köpa en cykel från Merida?

 • Världens näst största cykeltillverkare
 • Fantastiska high-end komponenter på alla elcyklar
 • Känns som en vanlig cykel när man kör utan elassistans. Rullar väldigt bra!
 • 2 års garanti

Merida elcykel

Cykelfabriken Merida grundades 1972 och är idag världens näst största cykeltillverkare. Detta är Idéen föddes när grundaren Tseng var på ett besök i USA och såg en skylt utanför en cykelverkstad som sa ”Inga cyklar från Taiwan repareras här på grund av dålig kvalité”. Tji fick dem, för idag är nämligen Taiwan en av de störta och bästa cykeltillverkarna i världen och det var såklart i Taiwan Meridas resa började. Idag tillverkar Merida högkvalitativa cyklar och sponsrar flera professionella cykelteam.

Garanti

Merida erbjuder livstidgaranti för första köparen på ramen. Elsystemet Shimano Steps som sitter på deras cyklar har en garantiperiod på två år. Det innefattar motor, batteri och elsystem. Elsystemet är vattentätt för användning under normala cykelomständigheter, inklusive kraftigt regn. Använd dock inte en högtryckstvätt för att rengöra din cykel. På grund av strikta regler för elcyklar är det varken tillåtet eller rekommenderat att justera hastigheten på din SHIMANO STEPS-elcykel och man förlorar då garantin.

Storleksguide

Geometri

RAMSTORLEK 44 (M) 49 (L)
KROPPSLÄNGD [cm] 167 – 183 177 – 190
DÄCKSTORLEK [tum] 27.5″ 27.5″
ST SADELRÖR [mm] 440 490
TT ÖVERRÖR [mm] 601 623
CS KEDJESTAG [mm] 439.5 439.5
HTA STYRRÖRSVINKEL [grader] 67.5° 67.5°
STA SADELRÖRSVINKEL [grader] 75° 75°
BD SLAGLÄNGD [mm] 27.5 27.5
HT STYRRÖR [mm] 120 130
FL GAFFELLÄNGD [mm] 541 541
R STRÄCKA [mm] 435 455
S STAPEL [mm] 619 628
WB HJULBAS [mm] 1174 1198
SH STÅHÖJD [mm] 730 751

VI MONTERAR & JUSTERAR DIN ELCYKEL

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 2.0

999 kr