Scott Lumen eRide 910 360Wh Black Fade

79 990 kr

Artikelnr: SCO-290602006-1 Kategorier: , Taggar: , ,

Scott Lumen eRide 910 360Wh Black Fade

En el-MTB med samma vikt som en vanlig mountainbike, endast 17,6 kg! Ta den bästa Cross-Country/Trail-plattformen hittills, Spark 900, tillsätt 130 mm fjädring, en helt tyst och kraftfull elassistans, men bevara dess legendariska lätta DNA, och du är redo att cykla på vilken stig som helst i hög fart.

TQ HPR50 MOTOR

TQ är ett tyskt företag som grundades 1994 och specialiserar sig på elektriska komponenter inom olika branscher. Med HPR50 har de helt enkelt omskrivit reglerna och levererat en enastående vikt-effekt-förhållande på 1,8 kg för 50 Nm. Med en diameter på 8 cm har TQ genom innovation använt sig av ett harmoniskt växelsystem. Detta möjliggör en minskning av storleken samtidigt som noggrannheten ökar. Resultatet blir en lättare cykel, bättre integration samt minskad bakslag för en mer naturlig trampkänsla. Denna teknologi möjliggör också minskning av systembuller för en verkligt naturlig upplevelse. För trots allt är du utomhus för att, ja, njuta av utomhuslivet.

TQ HPR50 BATTERY

Lumen har ett internt batteri med en kapacitet på 360 Wh, som kan kompletteras ytterligare med en extern räckviddsförlängare på 160 Wh (säljs separat). Tack vare TQ:s elektroniska expertis garanterar HPR50-batteriet, när det kombineras med räckviddsförlängaren, maximal prestanda ända tills det är tomt. TQ använder specifika battericeller för att säkerställa att både batteriet och räckviddsförlängaren fortsätter att leverera full effekt även när det når låg kapacitet. Systemet kan laddas med räckviddsförlängaren på plats, och den intelligenta laddaren prioriterar cykelbatteriets laddning först, så du kommer aldrig att bli utan batteri när du ger dig ut och cyklar.

TQ HPR50 DISPLAY

För att behålla en ren cockpit sätter TQ-systemet fokus på en minimalistisk display som är placerad på överröret och kopplad till en diskret växel på styret. Med en snabb blick ger LED-displayen all viktig information, som batterinivå i %, återstående km-räckvidd och till och med watt, tack vare en integrerad effektmätare. Vill du ha mer? Koppla ihop din telefon och dyk djupare med TQ E-Bike-appen, tillgänglig via Apple App Store eller Google Play Store. Med automatisk Bluetooth-anslutning kan du spåra din cykeltur och anpassa dina lägen. Vill du använda den med en cykeldator? Det är inga problem heller. Genom att använda inbyggt ANT+, ansluter systemet enkelt till en cykeldator som en Garmin, Hammerhead eller Wahoo-enhet.

TQ HPR50 RANGE EXTENDER *säljs separat

Lumen har ett internt batteri med en kapacitet på 360 Wh, som kan kompletteras ytterligare med en extern räckviddsförlängare på 160 Wh. Enkelt monterad på framfästet för vattenflaskan med vår unika SCOTT-designade snabbfästningsfäste, har räckviddsförlängaren en smal design och låg vikt, vilket innebär minimal påverkan på cykelns hantering.

LUMEN DUAL WATER BOTTLE *säljs separat

Till skillnad från de flesta heldämpade elcyklar behöver du på Lumen inte välja mellan räckviddsförlängaren eller en vattenflaska – mellan längre turer och att hålla dig hydrerad. Tack vare den integrerade dämparen finns det plats för både ett externt batteri och vatten. Ett valfritt skjutmekanismssystem gör det också möjligt att enkelt växla mellan den bakre vattenflaskan och räckviddsförlängaren, så båda kan enkelt transporteras med på längre turer.

TQ HPR50 APP

TQ-appen ger verklig nytta och är enkel att använda. Den är lätt att ansluta, anpassa och kontrollera din TQ-drivna elcykel med TQ E-Bike-appen. Cykeln levereras med en föreslagen Scott-motortuning, och med appen kan du ytterligare finjustera din drivlina för antingen att spara batterilivslängd eller maximera kraftuttaget. Du kan ändra pedalresponsen antingen för snabbare motorstart eller för att sakta ner den för en mer naturlig känsla. Slutligen kan du anpassa displayen genom att ändra ordning och antal tillgängliga skärmar, slå på eller av kontrolljud etc.

LUMEN CHAIN LINE

TQ-motorn gör det möjligt för oss att behålla en standardiserad Q-faktor med en kedjelinje på 55 mm – exakt samma som Scott Spark. Detta gör några intressanta saker möjliga. För det första kan vi garantera utmärkt däckutrymme utan att offra stelhet – vilket är avgörande när det gäller kraftöverföring. För det andra ger det dig exakt samma cyklistställning och pedalbredd som på en vanlig cykel.

NUDE SUSPENSION TECHNOLOGY

Stötdämpare med NUDE Teknologi har varit en integrerad del av Scotts heldämpade cyklar i nästan två decennier. Genom nära samarbete med fjädringspartners fortsätter Scott att förbättra denna teknologi så att oavsett om du tävlar i världscupen på högsta nivå eller ger dig ut för en stor dag i bergen, kommer du alltid att ha det bästa stödet som erbjuds.

TWINLOC SUSPENSION SYSTEM

Med TwinLoc kan en cyklist effektivt styra hela ramen, framgaffeln och stötdämparen som ett system. Varför är detta viktigt? En cykel med 150 mm slaglängd, korrekt inställd, har mer sänke än en cykel med 130 mm. Det är den extra slaglängden som gör det roligare att cykla och mer kapabelt på nedförsbackarna, men den större sänken har en betydande effekt på cykelns geometri och klättringsprestanda. Här spelar TwinLoc roll.
TwinLoc hjälper till att hantera sänkeffekten på flera sätt. Medan de flesta system bara ökar kompressionen vid låg hastighet för att öka trampningseffektiviteten, tillåter TwinLoc inte bara att ändra kompressionsdämpningen, utan också ändra fjäderkurvan och dynamiskt förändra cykelns geometri. I Trail-läge är stötdämparen inte bara styvare, den har även dynamiskt mindre fjädringsväg. Cykeln sitter högre, bibehåller en brant sadelvinkel för klättringarna och blir mer kvick. Scott erbjuder också ett tredje läge med fullständig låsning för att klättra på det mest effektiva sättet möjligt.
Dessa unika inställningar optimerar klättergeometrin, även på cyklar med längre fjädringsväg. Vi kan eliminera den “lång fjädringsväg-effekten” som kan stjäla din trampningseffektivitet, men vi berövar dig inte den fullständiga 150 mm slaglängden när du riktar den nedför. Från tävlingsinställning till en lunchtur, till en after work-trailtur, att kunna växla mellan olika lägen beroende på terrängens profil med en enkel knapptryckning är avgörande för att cykla snabbare och ha riktigt kul.

29 WHEELS

Den mest märkbara egenskapen med 29-tums hjul är den förbättrade rullförmågan. De stora hjulen är utmärkta för att rulla över svåra rötter och steniga avsnitt, vilket i princip gör det enklare att cykla i dessa förhållanden. Förbättrad fästförmåga är också en nyckelfaktor med den ökade hjuldiametern jämfört med 27,5-tums hjul, eftersom däckets kontakt med marken är större.

 • Bästa rollprestanda
 • Bibehåller momentum
 • Maximal fästyta
 • Bästa stabilitet på enkla stigar
 • Lägre fjädringsstress
 • Bra för större ramstorlekar
 • Ökad stabilitet i långa kurvor
 • Allmänt

  Varumärke
  Scott
  Årsmodell
  2023
  Rambeskrivning
  Lumen eRIDE Carbon HMX, Integrated Suspension Technology, Flex Pivot / Adjustable head angle, Syncros Cable Integration System, TQ HPR50 / UDH Interface / 12x148mm with 55mm Chainline
  Färg
  Svart
  Antal växlar
  12
  Vikt
  17,6 kg
  Elsystem
  TQ
  Storlek
  L, M, S, XL
  Bromstyp
  Skivbroms
  Rammaterial
  Kolfiber
  Framgaffel
  FOX 34 Float Rhythm Air Grip, 3-Modes / Kabolt 15x110mm axle / tapered steerer, 44mm offset / Reb. Adj. / Lockout
  Framgaffeltyp
  Dämpad
  Slaglängd fram
  130 mm
  Slaglängd bak
  130 mm
  Låsbar framgaffel
  Ja

  Hjul

  Hjulstorlek
  29"
  Ekrar
  Stainless Black 15G / 1.8mm
  Hjul
  Syncros X-30SE / 32H / 30mm, Tubeless ready
  Däck
  Schwalbe Wicked Will 29x2.4" EVO, Super Race / TLE / 67EPI / F: Addix Speed Soft, R: Addix Speed Grip
  Framnav
  Formula CL-811 / 15x110mm
  Baknav
  Formula CL-148M / 12x148mm / Micro Spline, Syncros Axle w/Removable Lever with 6mm Allen, T30 and T25 Tools

  Drivlina

  Vevparti
  FSA Alloy crankset / 175mm / 34T
  Kedja
  Shimano CN-M6100
  Kassett
  Shimano CS-M6100 / 10-51 T
  Växelsystem bak
  Shimano XT RD-M8100 SGS Shadow Plus
  Växelreglage
  Shimano Deore SL-M6100-IR / Rapidfire Plus, Ispec EV clamp

  Komponenter

  Frambroms
  Shimano Deore M6120 4 Piston Disc
  Bakbroms
  Shimano Deore M6120 4 Piston Disc
  Handtag
  Syncros Performance XC lock-on grips
  Styre
  Syncros Fraser 2.0 DC Alloy 6061 D.B. mini Rise / back sweep 8° / 760mm
  Styrlager
  Syncros - Acros Angle adjust & Cable Routing HS System, +-0.6° head angle adjustment ZS56/28.6 – ZS56/40 MTB
  Sadelstolpe
  Syncros Duncan Dropper Post 2.0, 31.6mm / S & M size 125mm / L size 150mm / XL size 170mm
  Sadel
  Syncros Tofino 1.5 Regular, Titanium rails
  Pedaler
  Ingår ej

  Motor

  Motoreffekt(W)
  250
  Vridmoment (Nm)
  50
  Maximal assistanshastighet
  25
  Sträcka på en laddning
  35 - 70 km

  Batteri

  Batterityp
  TQ Internal
  Batteriplacering
  Mitt
  Batterikapacitet (Ah)
  10
  Batterikapacitet (Wh)
  360
  Batteriladdare
  TQ 100-240V-4A
  Laddningstid
  3-5 h
  Antal laddningar
  1000

  Display

  Display Typ/Modell
  TQ HPR, Bluetooth / ANT+ / Dedicated Smartphone app

  Utrustning

  Kedjeskydd
  e*thirteen / e*spec Slider

  Varumärke

  Scott

  Scott Elcyklar och Cykeltillbehör

  VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

  PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

  TILLBEHÖR

  Cykeltillbehör

  Hjälm Hövding 3.0

  3 495 kr