Trek Rail 5 625wh Gen2 Matte Black/Miami Green

59 090 kr

Artikelnr: TR-5258942-1 Kategorier: , Taggar: ,

Trek Rail 5 625wh Gen2 Matte Black/Miami Green

Rail 5 625 är en el-mountainbike skapad för något stort. Den har samma förstklassiga terrängtekniker som våra stigcyklar utan elassistans plus det nya kraftfulla drivsystemet från Bosch som är som att ha en privat lift.

Du vill ha en el-mountainbike som är lika duktig på att rasa runt på stigarna som dess motsvarighet utan elassistans. Du vill ha ett kraftfullt drivsystem från Bosch som hjälper till i klättringarna så att du kan kasta dig utför gång efter gång.

En robust aluminiumram med 150 mm slaglängd bak och ett totalintegrerat batteri på 625 Wh för lång räckvidd, en 160 mm RockShox 35 Gold RL-gaffel optimerad för el-mountainbike, en kraftfull Bosch Performance Line CX-motor (250 W, 85 Nm) som ger assistans i hastigheter upp till 25 km/h och en Purion-controller. Dessutom en 1×12-drivlina med stort växelområde så att du alltid kan hitta den idealiska kadensen för motorn, en droppersadelstolpe, kraftfulla skivbromsar med 4 kolvar som kommer väl till pass när du rasar utför samt 29-tumshjul med lättstyrda men ändå greppsäkra 2,6-tumsdäck.

Rail 5 625 är vår mest prisvärda el-mountainbike med lång slaglängd. Den har samma kapacitet som våra vanliga stigcyklar med lång slaglängd, den ser bara till att du kommer upp på toppen igen på ett litet kick. Dessutom innebär ett större batteri mer tid i spåret.
– Rail är lika levnadsglad som varianten utan elassistans, med den skillnaden att du får hjälpkraft att ta dig upp till toppen igen – det behövs inte någon buss eller lift
– Det större batteriet innebär mer äventyr mellan laddningarna
– Purion-controllern har en Walk Assist-funktion som är ett stöd när du leder cykeln och ett intelligent eMTB-läge som automatiskt ger rätt assistans i förhållande till den aktuella terrängen
– Den har samma stryktåliga ramtekniker som Remedy, t.ex. justerbar Mino Link-geometri, Straight Shot-diagonalrör för extra styvhet och ABP (Active Braking Pivot)
– Treks RIB-system (Removable Integrated Battery) har en attraktiv integrerad design och är mycket användarvänligt: batteriet skyddas helt av ramen och det är enkelt att ta loss utan verktyg, och du får till och med plats med ett flaskställ

Nya Bosch Performance Line CX
Den helt nya Bosch Performance Line CX-motorn är lättare, mindre och tystare än föregående versioner, för renare integration och smidigare manövrering. Den är även mer effektiv så att du kan åka längre med en enskild batteriladdning. Använd det intelligenta eMTB-läget för att automatiskt anpassa assistanseffekten efter terrängen. Det är ett autoläge som levererar precis lagom med kraft så att du kan njuta av att cykla. Ställ in det och glöm bort det.

Speciellt eMTB Lite-läge
Treks el-MTB-cyklar har ett speciellt el-MTB Lite-läge i stället för Tour-läget. Den ger en kraftöverföring med en naturligare känsla och längre batteriliv.

Avtagbart integrerat batteri
RIB är ett batteripaket med inbyggt handtag som smidigt och enkelt kan avlägsnas och återmonteras i ramen utan användning av verktyg. Det är det mest praktiska sättet att avlägsna batteriet inför transport, säker förvaring eller enkel laddning.

Knock Block
Knock Block skyddar ramen när olyckan är framme. Det gör att styret inte kan snurra runt hela vägen om du kraschar, vilket skyddar kablarna från att ryckas loss och spakarna från att slå i överröret.

Hur lång är räckvidden?
Om du vill se hur långt du kan cykla på din el-MTB på en enda laddning kan du använda Boschs räckviddskalkylator. Vi har fyllt i variabler för den här cykelmodellen och en genomsnittlig cyklist, men du kan göra de ändringar som behövs för att få en bättre uppskattning.

Allmänt

Varumärke
Trek
Årsmodell
2023
Rambeskrivning
Alpha Platinum Aluminum, RIB-batteri (Removable Integrated Battery), koniskt styrhuvud, invändigt Control Freak-kablage, pivotlänkage i magnesium, motorskyddet Motor Armor, Mino Link, ABP, Boost148
Typ av MTB
Enduro
Färgbeskrivning
Matte Black/Miami Green
Antal växlar
12
Elsystem
Bosch
Storlek
L, M
Max vikt(kg)
136
Bromstyp
Skivbroms
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
RockShox 35 Gold RL, DebonAir-luftfjädring, Motion Control-dämpare, Lockout, koniskt styrrör, 44 mm offset, överdimensionerad krona för el-MTB, Boost110, 15 mm Maxle Stealth, 160 mm slagläng
Bakdämpare
RockShox Debon Air
Framgaffeltyp
Dämpad
Slaglängd fram
160 mm
Slaglängd bak
150 mm

Hjul

Hjulstorlek
29"
Hjul
Alex MD35, Tubeless Ready, 32 hål, 35 mm bredd, Presta-ventil, Boost genomgående axel
Däck
Bontrager XR4 Comp, kanttråd, 30 tpi, 29 x 2,60"

Drivlina

Vevparti
E*thirteen E*spec Plus, 165 mm längd
Kedja
Shimano Deore M6100
Kassett
SunRace CSMZ800 11-51, 12 speed
Växelsystem bak
Shimano Deore M6100, lång arm
Växelreglage
Shimano Deore M6100, 12-växlat

Komponenter

Frambroms
Shimano hydraulisk skivbroms med 4 kolvar, MT4100-handtag, MT420-bromsok
Bakbroms
Shimano hydraulisk skivbroms med 4 kolvar, MT4100-handtag, MT420-bromsok
Handtag
Bontrager XR Trail Comp, nylon lock-on
Styre
Bontrager aluminium, 31,8 mm, 15 mm rise, 750 mm bredd
Sadelstolpe
TranzX JD-YSP18, 130 mm slaglängd, invändigt kablage, 31,6 mm, 425 mm längd
Sadel
Bontrager Arvada, stålrails, 138 mm bredd
Pedaler
VP-536, nylonstomme
Styrstam
Bontrager Rhythm Comp, 31,8 mm, Knock Block, 0 grader, 50 mm längd

Motor

Motortyp
Bosch Performance CX
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
85
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
70-180 km

Batteri

Batterityp
Bosch PowerTube 625
Batteriplacering
Helintegrerat
Batterikapacitet (Wh)
625
Batteriladdare
Bosch kompakt 2 A, 100 - 240 V, smart system
Laddningstid
4-6 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
Bosch Purion
LED/LCD Display
LCD
Antal assistansnivåer
4

Varumärke

Trek

Trek Elcyklar

VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 495 kr