Trek Rail 5 Gen3 625wh Rage Red

68 190 kr

Artikelnr: TR-5277860-1 Kategorier: , Taggar: ,

Trek Rail 5 Gen3 625wh Rage Red

Rail 5 625 är en el-mountainbike som är skapad för att ta de riktigt stora hoppen.. Den har samma förstklassiga terrängtekniker som våra stigcyklar utan elassistans och det kraftfulla drivsystemet från Bosch som i princip är som att ha en privat lift.

Du vill ha en el-mountainbike som är lika duktig på att rasa runt på stigarna som dess motsvarighet utan elassistans. Du vill ha ett kraftfullt drivsystem från Bosch som hjälper till i klättringarna så att du kan kasta dig utför gång efter gång.

En stadig aluminiumram med 150 mm slaglängd bak och ett löstagbart inbyggt batteri på 625 Wh, en 160 mm RockShox 35 Gold RL-gaffel som optimerats för el-MTB, det senaste från Bosch med det smarta systemet Performance Line CX som klarar upp till 25 km/h, inklusive den nya Bluetooth® LED-kontrollen för enkel anslutning och allt-i-ett-navigering samt aktivitetsspårning via appen eBike Flow. Dessutom en 1×12-drivlina med stort växelområde så att du alltid kan hitta den idealiska kadensen för motorn, en droppersadelstolpe, kraftfulla skivbromsar med 4 kolvar som kommer väl till pass när du rasar utför, samt 29-tumshjul med lättstyrda

Rail 5 625 är vår mest prisvärda el-mountainbike med lång slaglängd. Den har samma kapacitet som våra vanliga stigcyklar med lång slaglängd. Skillnaden är bara att den se till att du kommer upp på toppen igen på ett litet kick. Dessutom innebär ett större batteri mer tid i spåret.
– Boschs nya smarta system ger dig samma kraft och respons med en ny Bluetooth-ansluten LED-kontroll, och appen eBike Flow ger dig ännu större anpassningsmöjligheter inom fingeravstånd
– Treks RIB-system (Removable Integrated Battery) har en attraktiv integrerad design och är mycket användarvänligt. Batteriet skyddas helt av ramen, det är enkelt att ta loss utan verktyg och du får till och med plats med ett flaskställ
– Kontrollen har en assistansfunktion för att leda cykeln och ett intelligent eMTB-läge som automatiskt ger rätt assistans i förhållande till den aktuella terrängen
– Den har samma stryktåliga ramtekniker som Slash, t.ex. justerbar Mino Link-geometri, Straight Shot-diagonalrör för extra styvhet och ABP (Active Braking Pivot)
– Det större batteriet innebär mer äventyr mellan laddningarna
– Det större batteriet innebär mer äventyr mellan laddningarna

Avtagbart integrerat batteri
RIB är ett batteripaket med inbyggt handtag som smidigt och enkelt kan avlägsnas och återmonteras i ramen utan användning av verktyg. Det är det mest praktiska sättet att avlägsna batteriet inför transport, säker förvaring eller enkel laddning.

Bosch Performance Line CX-motor
Bosch Performance Line CX sätter en ny standard för el-MTB-prestanda med ett moment på upp till 85 Nm och ett intelligent el-MTB-läge med Extended Boost som automatiskt justerar assistansnivån utifrån terrängen.

Boschs LED-fjärrkontroll
Boschs smarta system med LED-fjärrkontroll gör det enkelt att byta assistansläge, aktivera Walk Assist när du vill leda cykeln eller tända lampor (tillval). De tydliga LED-lamporna kan ses i alla ljusförhållanden och det behövs bara ett ögonkast för att kolla batteriladdning och assistansläge.

Boschs smarta system
Med Boschs smarta system får du en el-MTB som är mer uppkopplad än någonsin. Du kan ansluta LED-fjärrkontrollen till Boschs app eBike Flow så att du kan hämta cykelstatistik, ändra inställningar och uppdatera systemet. Tack vare Bluetooth-anslutningen är det också enkelt att lägga till en display om du vill göra det ännu enklare att kontrollera dina cykeldata.

Active Braking Pivot
Med Active Braking Pivot kan våra konstruktörer anpassa hur dämpningen ska reagera på accelerations- och bromskrafter oberoende av varandra. Därmed får du större kontroll när du behöver det som mest.

Bosch eBike Flow-app
Den nya eBike Flow-appen gör din cykling till en personligt anpassad upplevelse. Använd den för att anpassa motorns assistansnivåer, hålla koll på cykelstatistiken och integrera din information med appar som Strava och Apple Health. Det ingår till och med praktiska funktioner som navigering och servicemeddelanden.

Allmänt

Varumärke
Trek
Årsmodell
2023
Rambeskrivning
Alpha Platinum Aluminum, avtagbart integrerat batteri (RIB), koniskt styrhuvud, invändigt Control Freak-kablage, pivotlänkage i magnesium, motorskyddet Motor Armor, Mino Link, ABP, Boost148, 12 mm
Typ av MTB
Enduro
Färgbeskrivning
Rage Red
Antal växlar
12
Elsystem
Bosch
Storlek
L, M, XL
Max vikt(kg)
136
Bromstyp
Skivbroms
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
RockShox 35 Gold RL, DebonAir-luftfjädring, Motion Control-dämpare, Lockout, koniskt styrrör, 44 mm offset, överdimensionerad krona för el-MTB, Boost110, 15 mm Maxle Stealth, 160 mm slagläng
Bakdämpare
RockShox Deluxe Select+ RT
Framgaffeltyp
Dämpad
Slaglängd fram
160 mm
Slaglängd bak
150 mm

Hjul

Hjulstorlek
29"
Hjul
Alex MD35, Tubeless Ready, 32 hål, 35 mm bredd, Presta-ventil, Boost genomgående axel
Däck
Bontrager XR4 Comp, kanttråd, 30 tpi, 29 x 2,60"

Drivlina

Vevparti
E*thirteen E*spec Plus, 165 mm längd
Kedja
Shimano Deore M6100
Kassett
SunRace CSMZ800 11-51, 12 speed
Växelsystem bak
Shimano Deore M6100, lång arm
Växelreglage
Shimano Deore M6100, 12-växlat

Komponenter

Frambroms
Tektro HD-M745 hydraulisk skivbroms med 4 kolvar, 6-bults, 203 mm
Bakbroms
Tektro HD-M745 hydraulisk skivbroms med 4 kolvar, 6-bults, 203 mm
Handtag
Bontrager XR Trail Comp, nylon lock-on
Styre
Bontrager aluminium, 31,8 mm, 15 mm rise, 750 mm bredd
Sadelstolpe
TranzX JD-YSP18, 130 mm slaglängd, invändigt kablage, 31,6 mm, 425 mm längd
Sadel
Bontrager Arvada, stålrails, 138 mm bredd
Pedaler
Wellgo VPE-536
Styrstam
Bontrager Rhythm Comp, 31,8 mm, Knock Block, 0 grader, 50 mm längd

Motor

Motortyp
Bosch Performance CX
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
85
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
70-180 km

Batteri

Batterityp
Bosch PowerTube 625 Wh, smart system
Batteriplacering
Helintegrerat
Batterikapacitet (Wh)
625
Batteriladdare
Bosch standard 2 A, 230 V, smart system
Laddningstid
4-6 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
Boch LED, Bluetooth
Antal assistansnivåer
4

Varumärke

Trek

Trek Elcyklar

VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 495 kr