Trek Rail 9.5 Gen4 750wh Hex Blue

88 190 kr

Artikelnr: TR-5303038-1 Kategorier: , Taggar: ,

Trek Rail 9.5 Gen4 750wh Hex Blue

Rail 9.5 är en el-mountainbike i kolfiber med lång slaglängd i dämpningen. Den har en uppgraderad ram med längre reach för garanterad stabilitet på stigen samt ett dämpningssystem och komponenter som klarar de knöligaste endurobanorna. Den kraftfulla Bosch-motorn tar dig tillbaka upp för backen snabbare än du någonsin trodde var möjligt, och med det kraftfulla 750 Wh batteriet känns varven ändlösa.

Du vill ha en långslagig el-mountainbike som ger ett ordentligt krafttillskott utan att hindra dig från att tackla teknisk terräng eller de där härligt hisnande stora hoppen. Du vill spendera pengarna på en kolfiberram och uppgradera komponenter senare.

En stadig aluminiumram med ett löstagbart integrerat batteri på 750 Wh, en reaktionssnabb RockShox 35 Gold RL-gaffel på 160 mm med DebonAir-fjäder, Motion Control-dämpning och lockouts, en 150 mm RockShox Deluxe+ Select stötdämpare, det senaste från Bosch med det smarta systemet Performance Line CX som klarar upp till 25 km/h inklusive den nya Bluetooth® LED-kontrollen för enkel anslutning och allt-i-ett-navigering samt aktivitetsspårning via appen eBike Flow. En tolvväxlad Shimano Deore-drivlina med extra låg 52-tandad växel för klättring.

Rail 9.5 är det självklara valet om du vill ha en kolfibercykel och vill uppdatera delarna allt eftersom. Priset hålls lågt med en Shimano Deore-drivlina, men den har uppgraderingar för det viktigaste, som den nya ramen med längre reach och extra stabilitet. Om du vill ha en el-MTB som är konstruerad för att ge järnet och uppgradera med tiden behöver du inte leta längre.
– Treks RIB-system (Removable Integrated Battery) har en attraktiv integrerad design och är mycket användarvänligt. Batteriet skyddas helt av ramen, det är enkelt att ta loss utan verktyg och du får till och med plats med ett flaskställ
– Bosch-motorn ger dig massor med kraft att klara av branta klättringar effektivt så att du kan köra stenhårt hela dagen.
– Boschs nya smarta system ger dig samma kraft och respons med en ny Bluetooth-ansluten LED-kontroll, och appen eBike Flow ger dig ännu större anpassningsmöjligheter inom fingeravstånd
– Kontrollen har en assistansfunktion för att leda cykeln och ett intelligent eMTB-läge som automatiskt ger rätt assistans i förhållande till den aktuella terrängen
– Den har samma exklusiva ramteknik som Remedy och Slash, t.ex. justerbar Mino Link-geometri, Straight Shot-diagonalrör för extra styvhet och ABP (Active Braking Pivot)

Avtagbart integrerat batteri
RIB är ett batteripaket med inbyggt handtag som smidigt och enkelt kan avlägsnas och återmonteras i ramen utan användning av verktyg. Det är det mest praktiska sättet att avlägsna batteriet inför transport, säker förvaring eller enkel laddning.

Bosch Performance Line CX-motor
Bosch Performance Line CX sätter en ny standard för el-MTB-prestanda med ett moment på upp till 85 Nm och ett intelligent el-MTB-läge med Extended Boost som automatiskt justerar assistansnivån utifrån terrängen.

Boschs LED-fjärrkontroll
Boschs smarta system med LED-fjärrkontroll gör det enkelt att byta assistansläge, aktivera Walk Assist när du vill leda cykeln eller tända lampor (tillval). De tydliga LED-lamporna kan ses i alla ljusförhållanden och det behövs bara ett ögonkast för att kolla batteriladdning och assistansläge.

Boschs smarta system
Med Boschs smarta system får du en el-MTB som är mer uppkopplad än någonsin. Du kan ansluta LED-fjärrkontrollen till Boschs app eBike Flow så att du kan hämta cykelstatistik, ändra inställningar och uppdatera systemet. Tack vare Bluetooth-anslutningen är det också enkelt att lägga till en display om du vill göra det ännu enklare att kontrollera dina cykeldata.

Active Braking Pivot
Med Active Braking Pivot kan våra konstruktörer anpassa hur dämpningen ska reagera på accelerations- och bromskrafter oberoende av varandra. Därmed får du större kontroll när du behöver det som mest.

Bosch eBike Flow-app
Den nya eBike Flow-appen gör din cykling till en personligt anpassad upplevelse. Använd den för att anpassa motorns assistansnivåer, hålla koll på cykelstatistiken och integrera din information med appar som Strava och Apple Health. Det ingår till och med praktiska funktioner som navigering och servicemeddelanden.

Allmänt

Varumärke
Trek
Årsmodell
2023
Rambeskrivning
Ram i OCLV Mountain Carbon, 1,8" nedre styrhuvud, Boschs systemcontroller kan användas, RIB-batteri (avtagbart inbyggt batteri), Knock Block 2.0, invändigt kablage, 34,9 mm sadelrör, pivotlänkag
Typ av MTB
Enduro
Färgbeskrivning
Hex Blue
Antal växlar
12
Elsystem
Bosch
Storlek
L
Max vikt(kg)
136
Bromstyp
Skivbroms
Rammaterial
Kolfiber
Framgaffel
RockShox 35 Gold RL, DebonAir-luftfjädring, Motion Control-dämpare, Lockout, koniskt styrrör, 44 mm offset, överdimensionerad krona för el-MTB, Boost110, 15 mm Maxle Stealth, 160 mm slagläng
Bakdämpare
RockShox Deluxe Select+ RT
Framgaffeltyp
Dämpad
Slaglängd fram
160 mm
Slaglängd bak
150 mm

Hjul

Hjulstorlek
29"
Hjul
Alex MD35, Tubeless Ready, 32 hål, 35 mm bredd, Presta-ventil, Boost genomgående axel
Däck
Bontrager XR4 Comp, kanttråd, 30 tpi, 29 x 2,60"

Drivlina

Vevparti
E*thirteen E*spec Plus, 165 mm längd
Kedja
Shimano Deore M6100
Kassett
SunRace CSMZ800 11-51, 12 speed
Växelsystem bak
Shimano Deore M6100, lång arm
Växelreglage
Shimano Deore M6100, 12-växlat

Komponenter

Frambroms
Tektro HD-M745 hydraulisk skivbroms med 4 kolvar
Bakbroms
Tektro HD-M745 hydraulisk skivbroms med 4 kolvar
Handtag
Bontrager XR Trail Comp, nylon lock-on
Styre
Bontrager aluminium, 31,8 mm, 15 mm rise, 750 mm bredd
Sadelstolpe
TranzX JD-YSI-22PLQ, 170 mm slaglängd, invändig vajerdragning, 34,9 mm, 497 mm längd
Sadel
Bontrager Arvada, stålrails, 138 mm bredd
Pedaler
Wellgo VPE-536
Styrstam
Bontrager Rhythm Comp, 31,8 mm, Knock Block, 0 grader, 50 mm längd

Motor

Motortyp
Bosch Performance CX
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
85
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
80-200 km

Batteri

Batterityp
Bosch PowerTube 750 Wh, smart system
Batteriplacering
Helintegrerat
Batterikapacitet (Ah)
20.1
Batterikapacitet (Wh)
750
Batteriladdare
Bosch standard 4 A, 230 V, smart system
Laddningstid
5-7 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
Boch LED, Bluetooth
Antal assistansnivåer
4

Varumärke

Trek

Trek Elcyklar

VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 495 kr