Scott Solace Gravel eRide 30 360Wh Dark Green

69 990 kr

Artikelnr: SCO-290626049-1 Kategorier: , Taggar: , ,

Scott Solace Gravel eRide 30 360Wh Dark Green

Vidga dina vyer med den nya Solace Gravel. Från långa alpina äventyr hela dagen till snabba flykter på lördagsmorgonen visar sig Solace Gravel vara otroligt mångsidig. Tyst, effektiv och med en nästan helt friktionsfri motor monterad på vevpartiet, har Solace en intern batterikapacitet på 360 Wh med en valfri externt monterad räckviddsförlängare på 160 Wh (säljs separat) för att skjuta horisonten ännu lite längre. Med tre assistansnivåer kan du optimera batteriets användning eller få fullt stöd. Den interna kabeldragningen resulterar i en ren cockpit, perfekt för att montera styrväskor och ramväskor när äventyret verkligen kallar.

TQ HPR50 MOTOR

TQ är ett tyskt företag som grundades 1994 och specialiserar sig på elektriska komponenter inom olika branscher. Med HPR50 har de helt enkelt omskrivit reglerna och levererat en enastående vikt-effekt-förhållande på 1,8 kg för 50 Nm. Med en diameter på 8 cm har TQ genom innovation använt sig av ett harmoniskt växelsystem. Detta möjliggör en minskning av storleken samtidigt som noggrannheten ökar. Resultatet blir en lättare cykel, bättre integration samt minskad bakslag för en mer naturlig trampkänsla. Denna teknologi möjliggör också minskning av systembuller för en verkligt naturlig upplevelse. För trots allt är du utomhus för att, ja, njuta av utomhuslivet.

TQ HPR50 BATTERY

Lumen har ett internt batteri med en kapacitet på 360 Wh, som kan kompletteras ytterligare med en extern räckviddsförlängare på 160 Wh (säljs separat). Tack vare TQ:s elektroniska expertis garanterar HPR50-batteriet, när det kombineras med räckviddsförlängaren, maximal prestanda ända tills det är tomt. TQ använder specifika battericeller för att säkerställa att både batteriet och räckviddsförlängaren fortsätter att leverera full effekt även när det når låg kapacitet. Systemet kan laddas med räckviddsförlängaren på plats, och den intelligenta laddaren prioriterar cykelbatteriets laddning först, så du kommer aldrig att bli utan batteri när du ger dig ut och cyklar.

TQ HPR50 DISPLAY

För att behålla en ren cockpit sätter TQ-systemet fokus på en minimalistisk display som är placerad på överröret och kopplad till en diskret växel på styret. Med en snabb blick ger LED-displayen all viktig information, som batterinivå i %, återstående km-räckvidd och till och med watt, tack vare en integrerad effektmätare. Vill du ha mer? Koppla ihop din telefon och dyk djupare med TQ E-Bike-appen, tillgänglig via Apple App Store eller Google Play Store. Med automatisk Bluetooth-anslutning kan du spåra din cykeltur och anpassa dina lägen. Vill du använda den med en cykeldator? Det är inga problem heller. Genom att använda inbyggt ANT+, ansluter systemet enkelt till en cykeldator som en Garmin, Hammerhead eller Wahoo-enhet.

TQ HPR50 RANGE EXTENDER *säljs separat

Lumen har ett internt batteri med en kapacitet på 360 Wh, som kan kompletteras ytterligare med en extern räckviddsförlängare på 160 Wh. Enkelt monterad på framfästet för vattenflaskan med vår unika SCOTT-designade snabbfästningsfäste, har räckviddsförlängaren en smal design och låg vikt, vilket innebär minimal påverkan på cykelns hantering.

TQ HPR50 APP

TQ-appen ger verklig nytta och är enkel att använda. Den är lätt att ansluta, anpassa och kontrollera din TQ-drivna elcykel med TQ E-Bike-appen. Cykeln levereras med en föreslagen Scott-motortuning, och med appen kan du ytterligare finjustera din drivlina för antingen att spara batterilivslängd eller maximera kraftuttaget. Du kan ändra pedalresponsen antingen för snabbare motorstart eller för att sakta ner den för en mer naturlig känsla. Slutligen kan du anpassa displayen genom att ändra ordning och antal tillgängliga skärmar, slå på eller av kontrolljud etc.

TIRE CLEARANCE

Solace erbjuder ultimat flexibilitet för slutanvändaren med ett däckutrymme upp till 50c, vilket skapar en mångsidig plattform med två cyklar. Road-versionen har 38c däck och gravelversionen kommer med massiva 50c däck.

Allmänt

Varumärke
Scott
Årsmodell
2023
Rambeskrivning
Solace Gravel eRIDE Disc HMX, eEndurance geometry / Replaceable Derailleur Hanger, Fully Internal cable routing, Range Extender Ready
Antal växlar
11
Vikt
13,5 kg
Elsystem
TQ
Storlek
L (56 cm), M (54 cm), S (52 cm), XL (58 cm), XS (49 cm)
Bromstyp
Skivbroms
Rammaterial
Kolfiber
Framgaffeltyp
Odämpad

Hjul

Hjulstorlek
28"
Hjul
Syncros Capital 2.0 25e Disc, 24 Front 12x100mmTA /32 Rear 12x142mmTA
Däck
Schwalbe G-One Overland EVO 700x50C

Drivlina

Vevparti
FSA eBike Alloy
Kedja
SRAM PC1130
Kassett
SRAM PG1130, 11-42
Växelsystem bak
SRAM RIVAL 1, 11 Speed Mechanical Shift System
Växelreglage
SRAM RIVAL 1 Shift-Brake System

Komponenter

Frambroms
SRAM RIVAL 1 Shift-Brake System Flatmount
Bakbroms
SRAM RIVAL 1 Shift-Brake System Flatmount
Styre
Syncros Creston 2.0 X, Alloy 31.8mm
Sadelstolpe
Syncros Duncan SL Aero
Sadel
Syncros Tofino Regular 2.0 Cutout
Pedaler
Ingår ej
Styrstam
Syncros RR2.0 1 1/4" / four Bolt 31.8mm

Motor

Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
50
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
35 - 70 km

Batteri

Batterityp
TQ Internal
Batteriplacering
Mitt
Batterikapacitet (Ah)
10
Batterikapacitet (Wh)
360
Batteriladdare
TQ 100-240V-4A
Laddningstid
3-5 h
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
TQ HPR, Bluetooth / ANT+ / Dedicated Smartphone app

Varumärke

Scott

Scott Elcyklar och Cykeltillbehör

VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 495 kr