Batavus Altura E-Go Power Dam 400Wh Black 2023

30 990 kr

Artikelnr: TUN-BE102199-1 Kategorier: , Taggar: ,

Batavus Altura E-Go Power Dam 400Wh Black 2023

Kombinerad cykelglädje och komfort

Du kan uppleva både stil och prestanda med en Altura E-go Power elcykel som passar både män och kvinnor.

Denna elcykel är utrustad med både en hydraulisk skivbroms fram och en traditionell fotbroms, samt 7 interna Shimano Nexus-växlar och ett pålitligt BOSCH elsystem. För extra säkerhet och synlighet i trafiken har Batavus installerat deras Aerflow Vizi-strålkastare och det inbyggda BRAKE-ljuset som lyser starkt när du saktar ner.

Med BOSCH Active Line elsystemet får du en tyst, bekväm och effektiv körupplevelse som enkelt kan justeras via BOSCH Intuvia-displayen. Med fem olika körprogram kan du enkelt anpassa assistansen efter din omgivning och motorn är vridmomentbaserad vilket ger dig assistans utifrån hur mycket kraft du själv lägger i pedalerna. Det 400Wh batteriet ger dig en lång räckvidd och motorn placerad i veven ger en balanserad och behaglig körupplevelse.

För att du ska kunna anpassa din körställning efter dina önskemål är cykeln utrustad med en justerbar styrstam som låter dig enkelt justera vinkeln på styret.

  • Kraftfullt BRAKE-ljus som ger extra säkerhet i trafiken
  • Intuvia display, från BOSCH, med många funktioner
  • Optimal komfort med fjädrande framgaffel och justerbar stam
  • BOSCH Powertube – batteriet är integrerat i ramen
  • Hydrauliska skivbromsar och fotbroms

Allmänt

Varumärke
Batavus
Årsmodell
2023
Färg
Svart
Färgbeskrivning
Smoking Black
Antal växlar
7
Vikt
29
Elsystem
Bosch
Storlek
51 cm, 56 cm
Bromstyp
Skivbroms
Rammaterial
Aluminium
Framgaffeltyp
Dämpad

Hjul

Hjulstorlek
28"
Reflexsidor däck
Ja
Ekrar
Rostfria
Däck
Schwalbe Roadcruiser Plus 50-622

Drivlina

Vevparti
Samox Ec37
Växelreglage
Shimano Nexus 7
Växelserie
Shimano Nexus 7

Komponenter

Frambroms
Hydraulisk Skivbroms
Bakbroms
Fotbroms
Handtag
Ergonomiska komforthandtag
Sadelstolpe
Alu 31,6
Sadel
Selle Royal
Pedaler
Ingår
Styrstam
Justerbar

Motor

Motortyp
Bosch Active Line
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
40
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
40-80 km

Batteri

Batterityp
Bosch PowerTube
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Ah)
11
Batterikapacitet (Wh)
400
Laddningstid
3-5 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
Purion
LED/LCD Display
LCD
Antal assistansnivåer
4

Utrustning

Belysning
Ebike Battery
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
MIK
Cykelstöd
Ja
Skärmar
Ja
Kedjeskydd
Ja

Varumärke

Batavus

Batavus

Batavus elcyklar och dess ägare tillverkar och säljer flest elcyklar i världen. Det är ett premiummärke med mycket hög kvalitet och många smarta praktiska lösningar. Cyklarna tillverkas i egen fabrik i Holland där de också sköter all utveckling och kvalitetskontroll. Batavus är bland annat kända för att ha en mjuk assistans på sina elcyklar. Köp din Batavus elcykel i någon av Elcykelpunktens butiker - vi har prisgaranti så du kan känna dig trygg med ditt köp. Om du registrerar din cykel på batavus.se får du dessutom hela 3 års garanti, i annat fall gäller 2 års garanti på hela cykeln.

Batavus återförsäljare 

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Batavus och har ett brett utbud av Batavus elcyklar. Vi har ofta rea på Batavus elcyklar och det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Batavus har sin motor på framhjulet eller mittmonterad. Flertalet av Batavus modeller kommer med cykelkorg och de är ett cykelvarumärke som främst satsat på de klassiska modellerna av elcyklar. Köper du en Batavus elcykel via Elcykelpunktens webshop får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Batavus i någon av våra butiker.

Batavus damcykel

Batavus Torino Batavus elcyklar för damer har vunnit många tester och Batavus Torino E-Go är en av Sveriges mest sålda damelcykel. Deras andra dammodell Batavus Genova  har också vunnit många "bäst i test" i flertalet tidningar och elcykelguider. När du köper en Batavus cykel kan du vara säker att du får en damcykel med kvalité och försäljningssiffrorna försäkrar att du väljer en cykel som har det mesta. Deras cyklar växer i popularitet och att kombinera kvalité, erfarenhet med modern teknik ger oss det Batavus kallar för: E-Go®.

Historien bakom Batavus

Batavus startade redan 1904 med Andries Gaastra i spetsen som 1917 tog över en stor cykelfabrik och delade sen upp verksamheten och började även sälja mopeder. Batavus var under 1970-talet Nederländernas största cykeltillverkare med en årsproduktion på 250 000 cyklar samt 70 000 mopeder. Batavus har vunnit etapper på Tour de France samt OS medalj 1992. På senare år har marknaden för elcyklar vunnit mark och Batavus började tidigt att ställa om och fokusera mer på elcyklar. Det var inte förrän 1998 som Batavus lanserade den första elektriska cykeln. Företaget är bland annat känt för sina cyklar där kedjan är heltäckt och för cykelvarianten kallad "Old Dutch".
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 190 kr 3 495 kr
SPARA 305 kr
1 170 kr