Batavus Altura E-Go Power DK Dam 400Wh Green 2023

32 990 kr

Artikelnr: TUN-BE102110-1 Kategorier: , Taggar: ,

Batavus Altura E-Go Power DK Dam 400Wh Green 2023

Kombinerad cykelglädje och komfort

Altura E-go Power DK ger dig en stilfull och högpresterande elcykel som passar alla. Cykeln är utrustad med en generös och rymlig korg samt ett lättmanövrerat styrlås som säkrar framhjulet i upprätt position, vilket förhindrar att cykeln välter på grund av extra vikt i korgen.

Elcykeln har både en hydraulisk skivbroms fram och en traditionell fotbroms. Dessutom har den 7 Shimano Nexus-växlar och en pålitlig BOSCH-motor. För att öka din synlighet och säkerhet i trafiken har Batavus utrustat modellen med deras Aerflow Vizi-strålkastare och BRAKE-ljus som sitter inbyggt i baklyktan. Ljuset tänds automatiskt när du saktar ner, vilket gör att du syns bättre i trafiken.

Altura E-go Power DK kommer med en BOSCH-motor som ger en tyst, bekväm och effektiv körning. Denna cykel använder BOSCH Active Line-systemet, som enkelt kan manövreras via en lättanvänd Purion-display med fem olika körlägen för att anpassa assistansen efter dina behov och omgivning. Motorn fungerar utifrån ett vridmomentbaserat system, så du får assistans baserat på din pedalering. Cykeln har ett batteri på 400Wh som ger lång räckvidd och en välbalanserad och bekväm körupplevelse med motorn placerad i veven.

För att du ska uppnå optimal körställning och maximal komfort har cykeln en justerbar styrstam. Med den manuella inställningen kan du justera vinkeln på styret och få precis den körställning som passar dig bäst.

  • Kraftfullt BRAKE-ljus som ger extra säkerhet i trafiken
  • Rymlig färgad korg och styrlås
  • Optimal komfort med fjädrande framgaffel och justerbar stam
  • BOSCH Powertube – batteriet är integrerat i ramen
  • Hydrauliska skivbromsar och fotbroms

Allmänt

Varumärke
Batavus
Årsmodell
2023
Färg
Grön
Färgbeskrivning
Clay Green
Antal växlar
7
Vikt
27,9
Elsystem
Bosch
Storlek
51 cm, 56 cm
Bromstyp
Skivbroms
Rammaterial
Aluminium
Framgaffeltyp
Odämpad

Hjul

Hjulstorlek
28"
Reflexsidor däck
Ja
Ekrar
Rostfria
Däck
Schwalbe Roadcruiser Plus 50-622

Drivlina

Vevparti
Samox Ec37
Växelreglage
Shimano Nexus 7
Växelserie
Shimano Nexus 7

Komponenter

Frambroms
Hydraulisk Skivbroms
Bakbroms
Fotbroms
Handtag
Ergonomiska komforthandtag
Sadelstolpe
Alu 31,6
Sadel
Selle Royal
Pedaler
Ingår
Styrstam
Justerbar

Motor

Motortyp
Bosch Active Line
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
40
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
40-80 km

Batteri

Batterityp
Bosch PowerTube
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Ah)
11
Batterikapacitet (Wh)
400
Laddningstid
3-5 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
Purion
LED/LCD Display
LCD
Antal assistansnivåer
4

Utrustning

Belysning
Ebike Battery
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
MIK
Cykelstöd
Ja
Skärmar
Ja
Kedjeskydd
Ja

Varumärke

Batavus

Batavus

Batavus elcyklar och dess ägare tillverkar och säljer flest elcyklar i världen. Det är ett premiummärke med mycket hög kvalitet och många smarta praktiska lösningar. Cyklarna tillverkas i egen fabrik i Holland där de också sköter all utveckling och kvalitetskontroll. Batavus är bland annat kända för att ha en mjuk assistans på sina elcyklar. Köp din Batavus elcykel i någon av Elcykelpunktens butiker - vi har prisgaranti så du kan känna dig trygg med ditt köp. Om du registrerar din cykel på batavus.se får du dessutom hela 3 års garanti, i annat fall gäller 2 års garanti på hela cykeln.

Batavus återförsäljare 

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Batavus och har ett brett utbud av Batavus elcyklar. Vi har ofta rea på Batavus elcyklar och det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Batavus har sin motor på framhjulet eller mittmonterad. Flertalet av Batavus modeller kommer med cykelkorg och de är ett cykelvarumärke som främst satsat på de klassiska modellerna av elcyklar. Köper du en Batavus elcykel via Elcykelpunktens webshop får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Batavus i någon av våra butiker.

Batavus damcykel

Batavus Torino Batavus elcyklar för damer har vunnit många tester och Batavus Torino E-Go är en av Sveriges mest sålda damelcykel. Deras andra dammodell Batavus Genova  har också vunnit många "bäst i test" i flertalet tidningar och elcykelguider. När du köper en Batavus cykel kan du vara säker att du får en damcykel med kvalité och försäljningssiffrorna försäkrar att du väljer en cykel som har det mesta. Deras cyklar växer i popularitet och att kombinera kvalité, erfarenhet med modern teknik ger oss det Batavus kallar för: E-Go®.

Historien bakom Batavus

Batavus startade redan 1904 med Andries Gaastra i spetsen som 1917 tog över en stor cykelfabrik och delade sen upp verksamheten och började även sälja mopeder. Batavus var under 1970-talet Nederländernas största cykeltillverkare med en årsproduktion på 250 000 cyklar samt 70 000 mopeder. Batavus har vunnit etapper på Tour de France samt OS medalj 1992. På senare år har marknaden för elcyklar vunnit mark och Batavus började tidigt att ställa om och fokusera mer på elcyklar. Det var inte förrän 1998 som Batavus lanserade den första elektriska cykeln. Företaget är bland annat känt för sina cyklar där kedjan är heltäckt och för cykelvarianten kallad "Old Dutch".
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 190 kr 3 495 kr
SPARA 305 kr
1 170 kr