Batavus Firenze E-Go Dam 400Wh Green 2023

31 990 kr

Artikelnr: TUN-BE101618-1 Kategorier: , Taggar: ,

Batavus Firenze E-Go Dam 400Wh Green 2023

Intelligent och pålitlig elcykel

Firenze E-go är den perfekta unisex-cykeln, som är målad i en unik matt pesto-grön färg. Lacken är av högsta kvalitet, vilket Batavus själva blandar och applicerar i deras egen färgbutik i Nederländerna.

För maximal komfort är elcykeln utrustad med en justerbar styrstam, vilket gör att du enkelt kan justera din körställning. Cykeln har även en ram med lågt insteg, vilket gör det bekvämt att stiga av och på cykeln, särskilt om du har med dig extra bagage. Invändiga växlar och ett stängt kedjehus bidrar också till en minskad underhållsnivå. Cykeln är utrustad med hydrauliska skivbromsar för exakt, pålitlig och kraftfull bromsning.

Firenze E-go drivs av det intelligenta BOSCH Activ Line-systemet, som innehåller en display och batteri som stänger av strömförsörjningen när batteriet är fulladdat för att förlänga batteriets livslängd och räckvidd. Motorn på cykeln är placerad centralt vilket ger dig assistans beroende på hur mycket du trampar på pedalerna, vilket ger en stabil balanskänsla. Walk assist ger också extra hjälp när du drar cykeln.

Bakljuset har vår BRAKE-light-funktion integrerad, vilket gör dig mer synlig i trafiken när du bromsar och minskar risken för att bli påkörd bakifrån.

  • Intelligent och effektiv elcykel med BOSCH elsystem
  • Justerbart skaft
  • BRAKE-ljus integrerat i bakljuset
  • Effektiva hydrauliska skivbromsar

Allmänt

Varumärke
Batavus
Årsmodell
2023
Färg
Grön
Färgbeskrivning
Pesto Green
Antal växlar
7
Vikt
23,7
Elsystem
Bosch
Storlek
48 cm, 53 cm, 57 cm
Bromstyp
Skivbroms
Rammaterial
Aluminium
Framgaffeltyp
Odämpad

Hjul

Hjulstorlek
28"
Reflexsidor däck
Ja
Ekrar
Rostfria
Däck
Schwalbe Roadcruiser Plus 47-622

Drivlina

Vevparti
Miranda Classic
Växelreglage
Shimano Nexus 7
Växelserie
Shimano Nexus 7

Komponenter

Frambroms
Hydraulisk Skivbroms
Bakbroms
Hydraulisk Skivbroms
Handtag
Ergonomiska komforthandtag
Sadelstolpe
Alu 27,2
Sadel
Selle Royal
Pedaler
Ingår
Styrstam
Justerbar

Motor

Motortyp
Bosch Active Line
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
40
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
40-80 km

Batteri

Batterityp
Bosch PowerPack
Batteriplacering
Pakethållare
Batterikapacitet (Ah)
11
Batterikapacitet (Wh)
400
Laddningstid
3-5 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
Purion
LED/LCD Display
LCD
Antal assistansnivåer
4
Walk-assistans
Ja

Utrustning

Belysning
Ebike Battery
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
MIK
Cykelstöd
Ja
Skärmar
Ja
Kedjeskydd
Ja

Varumärke

Batavus

Batavus

Batavus elcyklar och dess ägare tillverkar och säljer flest elcyklar i världen. Det är ett premiummärke med mycket hög kvalitet och många smarta praktiska lösningar. Cyklarna tillverkas i egen fabrik i Holland där de också sköter all utveckling och kvalitetskontroll. Batavus är bland annat kända för att ha en mjuk assistans på sina elcyklar. Köp din Batavus elcykel i någon av Elcykelpunktens butiker - vi har prisgaranti så du kan känna dig trygg med ditt köp. Om du registrerar din cykel på batavus.se får du dessutom hela 3 års garanti, i annat fall gäller 2 års garanti på hela cykeln.

Batavus återförsäljare 

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Batavus och har ett brett utbud av Batavus elcyklar. Vi har ofta rea på Batavus elcyklar och det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Batavus har sin motor på framhjulet eller mittmonterad. Flertalet av Batavus modeller kommer med cykelkorg och de är ett cykelvarumärke som främst satsat på de klassiska modellerna av elcyklar. Köper du en Batavus elcykel via Elcykelpunktens webshop får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Batavus i någon av våra butiker.

Batavus damcykel

Batavus Torino Batavus elcyklar för damer har vunnit många tester och Batavus Torino E-Go är en av Sveriges mest sålda damelcykel. Deras andra dammodell Batavus Genova  har också vunnit många "bäst i test" i flertalet tidningar och elcykelguider. När du köper en Batavus cykel kan du vara säker att du får en damcykel med kvalité och försäljningssiffrorna försäkrar att du väljer en cykel som har det mesta. Deras cyklar växer i popularitet och att kombinera kvalité, erfarenhet med modern teknik ger oss det Batavus kallar för: E-Go®.

Historien bakom Batavus

Batavus startade redan 1904 med Andries Gaastra i spetsen som 1917 tog över en stor cykelfabrik och delade sen upp verksamheten och började även sälja mopeder. Batavus var under 1970-talet Nederländernas största cykeltillverkare med en årsproduktion på 250 000 cyklar samt 70 000 mopeder. Batavus har vunnit etapper på Tour de France samt OS medalj 1992. På senare år har marknaden för elcyklar vunnit mark och Batavus började tidigt att ställa om och fokusera mer på elcyklar. Det var inte förrän 1998 som Batavus lanserade den första elektriska cykeln. Företaget är bland annat känt för sina cyklar där kedjan är heltäckt och för cykelvarianten kallad "Old Dutch".
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 190 kr 3 495 kr
SPARA 305 kr
1 170 kr