Batavus Luca LX Dam 400Wh Green 2023

31 990 kr

Artikelnr: TUN-BE102399-1 Kategorier: , Taggar: ,

Batavus Luca LX Dam 400Wh Green 2023

En av batavus populäraste elcyklar

Denna cykel är utrustad med en stor och rymlig aluminiumkorg samt ett praktiskt styrlås som säkrar styret och förhindrar att framhjulet välter och cykeln välter när det finns vikt i korgen. Modellen har 7 inre Shimano Nexus-växlar, en fotbroms och en främre rullbroms. Den fjädrande sadelstolpen ger gott om komfort genom att minska stötar i nedre delen av ryggen och ryggraden. Lamporna är fasta och drivs av elcykelns batteri, så du behöver inte oroa dig för att byta batterier. Bakljuset har integrerat BRAKE-ljus, vilket innebär att ljuset tänds kraftigt när hastigheten på cykeln minskar och gör det svårare för dina medtrafikanter att missa att du bromsar.

Luca E-go är utrustad med BOSCHs avancerade elsystem, som ger en tyst och smidig körning samtidigt som det ger utmärkt assistans vid behov. Motorn som används på denna cykel är BOSCH Active Line, som ger jämn och effektiv kraft. Displayen på systemet är enkel att använda och har fem olika körprogram, vilket gör det enkelt att anpassa assistansen efter terrängen eller omgivningen. Motorn är utformad för att ge assistans baserat på det krafttryck du lägger på pedalerna, vilket ger en naturlig och bekväm körning. Cykeln levereras med ett 400Wh-batteri som ger en lång räckvidd, och med motorn placerad i veven upplevs en stabil och behaglig körupplevelse.

  • BRAKE-ljus bakljus
  • Effektivt BOSCH elsystem
  • Fjädrad sadelstolpe för extra komfort under cykling
  • Stor och praktisk aluminiumkorg, färgad i ramens färg
  • Unisex elcykel med snygg lackering

Allmänt

Varumärke
Batavus
Årsmodell
2023
Färg
Grön
Färgbeskrivning
Sierra Green
Antal växlar
7
Vikt
27,9
Elsystem
Bosch
Storlek
48 cm, 53 cm, 57 cm
Bromstyp
Fotbroms, Rullbroms
Rammaterial
Aluminium
Framgaffeltyp
Odämpad

Hjul

Hjulstorlek
28"
Reflexsidor däck
Ja
Ekrar
Rostfria
Däck
Schwalbe Roadcruiser Plus 47-622

Drivlina

Vevparti
Samox Ec37
Växelreglage
Shimano Nexus 7
Växelserie
Shimano Nexus 7

Komponenter

Frambroms
Rullbroms
Bakbroms
Fotbroms
Handtag
Ergonomiska komforthandtag
Sadelstolpe
Dämpad
Sadel
Selle Royal
Pedaler
Ingår
Styrstam
Justerbar

Motor

Motortyp
Bosch Active Line
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
40
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
40-80 km

Batteri

Batterityp
Bosch PowerPack
Batteriplacering
Pakethållare
Batterikapacitet (Ah)
11
Batterikapacitet (Wh)
400
Laddningstid
3-5 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
Purion
LED/LCD Display
LCD
Antal assistansnivåer
4

Utrustning

Belysning
Ebike Battery
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
MIK
Cykelstöd
Ja
Skärmar
Ja
Kedjeskydd
Ja

Varumärke

Batavus

Batavus

Batavus elcyklar och dess ägare tillverkar och säljer flest elcyklar i världen. Det är ett premiummärke med mycket hög kvalitet och många smarta praktiska lösningar. Cyklarna tillverkas i egen fabrik i Holland där de också sköter all utveckling och kvalitetskontroll. Batavus är bland annat kända för att ha en mjuk assistans på sina elcyklar. Köp din Batavus elcykel i någon av Elcykelpunktens butiker - vi har prisgaranti så du kan känna dig trygg med ditt köp. Om du registrerar din cykel på batavus.se får du dessutom hela 3 års garanti, i annat fall gäller 2 års garanti på hela cykeln.

Batavus återförsäljare 

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Batavus och har ett brett utbud av Batavus elcyklar. Vi har ofta rea på Batavus elcyklar och det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Batavus har sin motor på framhjulet eller mittmonterad. Flertalet av Batavus modeller kommer med cykelkorg och de är ett cykelvarumärke som främst satsat på de klassiska modellerna av elcyklar. Köper du en Batavus elcykel via Elcykelpunktens webshop får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Batavus i någon av våra butiker.

Batavus damcykel

Batavus Torino Batavus elcyklar för damer har vunnit många tester och Batavus Torino E-Go är en av Sveriges mest sålda damelcykel. Deras andra dammodell Batavus Genova  har också vunnit många "bäst i test" i flertalet tidningar och elcykelguider. När du köper en Batavus cykel kan du vara säker att du får en damcykel med kvalité och försäljningssiffrorna försäkrar att du väljer en cykel som har det mesta. Deras cyklar växer i popularitet och att kombinera kvalité, erfarenhet med modern teknik ger oss det Batavus kallar för: E-Go®.

Historien bakom Batavus

Batavus startade redan 1904 med Andries Gaastra i spetsen som 1917 tog över en stor cykelfabrik och delade sen upp verksamheten och började även sälja mopeder. Batavus var under 1970-talet Nederländernas största cykeltillverkare med en årsproduktion på 250 000 cyklar samt 70 000 mopeder. Batavus har vunnit etapper på Tour de France samt OS medalj 1992. På senare år har marknaden för elcyklar vunnit mark och Batavus började tidigt att ställa om och fokusera mer på elcyklar. Det var inte förrän 1998 som Batavus lanserade den första elektriska cykeln. Företaget är bland annat känt för sina cyklar där kedjan är heltäckt och för cykelvarianten kallad "Old Dutch".
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 190 kr 3 495 kr
SPARA 305 kr
1 170 kr