Crescent Elmer 20S 5-vxl Orange 2023

39 990 kr

Artikelnr: CE-YEC5554731-1 Kategorier: , Taggar: ,

Crescent Elmer 20S 5-vxl Orange 2023

Vardagshjälten du längtat efter är här!

Lös vardagsutmaningarna med det senaste tillskottet till elcykelfamiljen – Elmer. Ingen detalj har lämnats oberörd när det kommer till utvecklingen av den här unika familjecykeln.

Rör dig stilfullt och tryggt med optimal komfort när du pendlar till jobbet, kör barnen till förskolan eller gör stora inköp. Montera och avmontera korgar och väskor med en enkel knapptryckning. Bakpakethållaren är speciellt designad för att rymma en barnstol och en väska samtidigt. Alternativt fyra väskor eller korgar. Förpackningshållaren inkluderar en smart insats i korgen. Du kan även förstärka din cykel med matchande tillbehör från Spectra Pronto. Elmer har dubbla stöd och förstärkta hjul för extra säkerhet, samt en kombination av en fotbroms bak och kraftfulla hydrauliska skivbromsar fram.

Elmer har en unik kombination av nordisk minimalistisk design och maximal komfort. En högkvalitativ monoshockgaffel med 32mm dämpning i kombination med 60mm komfortdäck på 27,5″ hjul ger en mjuk och behaglig cykelupplevelse, även på dåligt underlag. Däcken har inbyggt punkteringsskydd och är anpassade för grus och asfalt. Komfortshandtag och en vattentät sadel med elastomer gör att du ser fram emot din nästa cykeltur, även efter långa turer. Hitta din optimala sittställning med en justerbar styrstam och sadel.

Ramdesignen ger extra utrymme och stabilitet, medan den centralt placerade motorn vid vevpartiet säkerställer en låg tyngdpunkt. Shimanos kraftfulla E6110 motor assisterar dig upp till 25 km/h med tre assistanslägen och upp till 60 nm. Du växlar smidigt mellan fem lägen med Shimano Nexus 5, ett av högsta kvalitet växelsystem anpassat specifikt för elcyklar.

Batteriet med en kapacitet på 400 Wh har smäckert integrerats i cykelns ram tillsammans med ledningarna från styret, vilket bidrar till en ren och avskalad design samt skyddar batteriet. Du kan ladda det enkelt genom att ha det monterat i cykeln eller ta ut det och ladda det separat.
Shimanos E6100 display, beläget centralt på styret, ger dig all information du behöver som hastighet, batterinivå och assistansläge. Genom att trycka på knapparna kan du enkelt aktivera gå-assistansen när du behöver lite extra hjälp. Displayen är lätt att ta loss och kan tas med dig när du är på språng.
Elmer är förberedd för alla väder med långa skärmar som skyddar cykeln, dina kläder och andra cyklister från vatten och smuts. För maximal synlighet och säkerhet har den utrustats med kvalitetsbelysning från Herrmans, bromsljus bak, godkända reflexer, reflexdetaljer på korgen samt reflexer på däcken. Cykeln har ett godkänt ramlås med one-key-lösning, så du kan använda samma nyckel för både ramen och batteriet. Du kan även köpa till ett fäste för att låsa fast cykeln vid cykelställ eller stolpe.

OBS! Korg och Barnstol ingår ej! Detta är tillbehör som kan köpas separat för att utforma cykeln efter ens behov.

Crescent AVS-klicksystem

Allmänt

Varumärke
Crescent
Årsmodell
2023
Färg
Orange
Färgbeskrivning
Orange lava
Antal växlar
5
Elsystem
Shimano Steps
Storlek
47 cm, 50 cm, 53 cm
Bromstyp
Fotbroms
Ramlås
AXA IMENSO
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
Monoshock gaffel
Framgaffeltyp
Dämpad
Slaglängd fram
32 mm

Hjul

Hjulstorlek
27,5"
Hjul
Shimano/TEC 584
Däck
Spectra Pergo Premium reflex 60-584 (27,5 X 2,4)

Drivlina

Vevparti
38T 170 mm
Kedja
KMC RB Z610HXRB
Kassett
24T
Växelsystem bak
Shimano Nexus 5
Växelreglage
Shimano® Nexus® 5 Vridreglage

Komponenter

Frambroms
Shimano® Bak:Navbroms Fram:Hydraulisk skivbroms. Shimano® 180
Handtag
Herrmans CLIK ergonomiskt låsbart
Styre
Aluminium 680mm
Sadelstolpe
Aluminium svart 31,6X350
Sadel
Spectra Fluito med dämpande elastomer.
Pedaler
Spectra, aluminium ergonomisk, antislip

Motor

Motortyp
Shimano STePS E6110
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
65

Batteri

Batterityp
EGOING
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Wh)
417
Batteriladdare
Medföljer
Laddningstid
3-5 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
LCD, SC-E6100
LED/LCD Display
LCD
Antal assistansnivåer
5

Utrustning

Belysning
Herrmans MR4 LED 100-120 lumen /Spectra LED med bromsljus
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
AVS
Cykelstöd
ATRAN MOOVE dubbelstöd
Skärmar
SKS Bluemels 65mm

Varumärke

Crescent

Crescent

Crescent elcyklar tillverkas i Sverige och detta klassiska svenska cykelmärke har hela 3 års garanti när man registrerar sin cykel på crescent.se. Crescents cyklar tillverkas i deras egna fabrik i Varberg där man sköter all utveckling och kvalitetskontroll. Köp din Crescent elcykel hos Elcykelpunkten i Stockholm, Göteborg, Örebro, Malmö eller Uppsala – vi har prisgaranti så att du kan känna dig trygg med ditt köp.

Crescent återförsäljare i din stad

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Crescent elcyklar och har ett brett utbud. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. De har sin motor på framhjulet eller mittmonterad. Flertalet av Crescents modeller kommer med cykelkorg, snygg design eller batteriet integrerat i ramen. Köper du en Crescent elcykel hos Elcykelpunkten webshop får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Crescent i någon av våra butiker i Stockholm, Göteborg, Örebro, Malmö och Uppsala.

Crescent Elina

Att cykla på Crescent Elina är en smått magisk upplevelse. Backar känns som raksträckor och tung last känns inte alls. Men det är inget hokus pokus inblandat, bara en rejäl dos finurlig ingenjörskonst. Elina är en elcykel och tack vare elmotorn, batteriet och Crescents egenutvecklade EGOING-system kan du trampa på utan större ansträngning. Här hittar du Crescent Elina som är en av storsäljarna i Sverige idag.

Historia MADE IN VARBERG

På den svenska västkusten har det designats och tillverkats kvalitetscyklar för svenska förhållanden i över hundra år. Produktutvecklingen löper som en orange tråd genom Crescents historia och än idag ägnar de stor omsorg åt att ta fram nya ramar och detaljer. Allt måste hålla Crescentkvalitet. Från komfort i sadel och handtag, till mekanik i växlar och material i ramar och hjul.  
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 190 kr 3 495 kr
SPARA 305 kr
1 170 kr