Crescent Elvira 7-vxl Vit korg 2023

32 990 kr

Artikelnr: CE-YEC5374731-1 Kategorier: , Taggar: ,

Crescent Elvira 7-vxl Vit korg 2023

Söker du efter en traditionell, högkvalitativ elcykel med fotbroms och korg? Då är Elvira från Crescent ett självklart val. Med sin skandinaviska design och enkelhet att hoppa av och på, har Elviras ram blivit något av en symbol för märket. Du sitter bekvämt upprätt och har god sikt omkring dig, och trots att du trampar som på en vanlig cykel, behöver du inte svettas om du inte vill, tack vare motorn som är snyggt integrerad i ramen. Med den centrala placeringen av motorn och låga tyngdpunkten, upplever du en stabil cykelupplevelse. Elvira har en kraftfull Bosch Active-motor med 4 assistanslägen och en vridkraft på 40 Nm, samt 7 växlar, så du kan enkelt ta dig fram även i motvind och uppför. Och med gå-assistansen, känns det som om vikten på den extra väskan eller matkassen plötsligt försvinner, även när du för cykeln.

Den omslutande ramen innehåller ett 300 Wh Bosch PowerPack pakethållarbatteri som kan laddas både i cykeln eller när det tas ut. Dessutom har pakethållaren praktiska AVS-fästen, med vilka du enkelt kan montera en korg eller en väska med ett enda klick. För att ta med dig allt du behöver för dagen, kan du uppgradera med ytterligare en korg eller väska som kan fästas bak.

Displayen på styrets vänstra sida, Bosch Purion, är lättläst och har en inbyggd knapppanel. Det ger dig all viktig körinformation, inklusive hastighet, assistansläge och batteriladdning. Handtagen på styret är ergonomiskt utformade och gjorda av ett material som reducerar vibrationer från cykeln. Samma sak gäller den mjuka sadeln med en komfortspolning av elastomer.

40mm Spectra pergo-däck med punkteringsskydd gör att cykeln lätt rullar med bra komfort och ett säkert grepp på asfalten. Om du behöver bromsa, kan du använda en klassisk fotbroms i kombination med hydrauliska skivbromsar. Ett automatiskt bromsljus varnar bakomliggande cyklister, och en högkvalitativ belysning från Herrmans visar vägen under mörka cykelturer. Reflekterande detaljer fram och bak samt på sidorna av däcken gör att du syns tydligt i trafiken. Elvira är fullt utrustad och har en godkänd ramlås. Du kan också köpa ett plug-in-lås för att säkra cykeln runt stället.

Crescent AVS-klicksystem

Allmänt

Varumärke
Crescent
Årsmodell
2023
Färg
Vit
Färgbeskrivning
White snow
Antal växlar
7
Elsystem
Bosch
Storlek
47 cm, 51 cm, 55 cm
Bromstyp
Fotbroms
Ramlås
AXA Solid +
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
Dämpad NEX-NLO
Framgaffeltyp
Dämpad
Slaglängd fram
63 mm

Hjul

Hjulstorlek
28"
Hjul
Shimano/Spectra
Däck
Spectra Pergo Premium reflex 40-622

Drivlina

Vevparti
38T 170 mm
Kedja
KMC RB Z610HXRB
Kassett
16T
Växelsystem bak
Shimano® Nexus 7® DX
Växelreglage
Shimano® Nexus® 7 Vridreglage

Komponenter

Frambroms
Shimano® Bak:Navbroms Fram:Hydraulisk skivbroms. Shimano®
Handtag
Herrmans CLIK ergonomiskt låsbart
Styre
Aluminium 630mm, city
Sadelstolpe
Aluminium 27,2mm inkl klamma.
Sadel
Spectra Fluito med dämpande elastomer.
Pedaler
Spectra, aluminium ergonomisk, antislip

Motor

Motortyp
Bosch Active Line Gen3
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
40

Batteri

Batterityp
Bosch
Batteriplacering
Pakethållare
Batterikapacitet (Wh)
300
Batteriladdare
Medföljer
Laddningstid
3-5 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
Bosch Purion
LED/LCD Display
LCD
Antal assistansnivåer
4

Utrustning

Belysning
Herrmans MR4 LED 100-120 lumen /Spectra LED
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
AVS
Cykelstöd
ATRAN REX Aluminium ställbart, optimal support
Skärmar
SKS Bluemels 56mm

Varumärke

Crescent

Crescent

Crescent elcyklar tillverkas i Sverige och detta klassiska svenska cykelmärke har hela 3 års garanti när man registrerar sin cykel på crescent.se. Crescents cyklar tillverkas i deras egna fabrik i Varberg där man sköter all utveckling och kvalitetskontroll. Köp din Crescent elcykel hos Elcykelpunkten i Stockholm, Göteborg, Örebro, Malmö eller Uppsala – vi har prisgaranti så att du kan känna dig trygg med ditt köp.

Crescent återförsäljare i din stad

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Crescent elcyklar och har ett brett utbud. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. De har sin motor på framhjulet eller mittmonterad. Flertalet av Crescents modeller kommer med cykelkorg, snygg design eller batteriet integrerat i ramen. Köper du en Crescent elcykel hos Elcykelpunkten webshop får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Crescent i någon av våra butiker i Stockholm, Göteborg, Örebro, Malmö och Uppsala.

Crescent Elina

Att cykla på Crescent Elina är en smått magisk upplevelse. Backar känns som raksträckor och tung last känns inte alls. Men det är inget hokus pokus inblandat, bara en rejäl dos finurlig ingenjörskonst. Elina är en elcykel och tack vare elmotorn, batteriet och Crescents egenutvecklade EGOING-system kan du trampa på utan större ansträngning. Här hittar du Crescent Elina som är en av storsäljarna i Sverige idag.

Historia MADE IN VARBERG

På den svenska västkusten har det designats och tillverkats kvalitetscyklar för svenska förhållanden i över hundra år. Produktutvecklingen löper som en orange tråd genom Crescents historia och än idag ägnar de stor omsorg åt att ta fram nya ramar och detaljer. Allt måste hålla Crescentkvalitet. Från komfort i sadel och handtag, till mekanik i växlar och material i ramar och hjul.  
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 190 kr 3 495 kr
SPARA 305 kr
1 170 kr