Elegant – Alex Unisex Vit (utgått)

15 995 kr 20 995 kr

SPARA 5 000 kr
Artikelnr: X-2319 Kategorier: , Taggar: ,

Elegant – Alex Unisex Vit (utgått)

SLUT FÖR SÄSONGEN

Elegants unisexmodell “Alex” är en stilren och sportig elcykel för dig som cyklar i stadsmiljö men även en del skogsvägar. Den har en fantastiskt skön sadel från Selle Royal och har en bakmotor på 250W som ger en jämn och mjuk elassistans vilket är att jämföra med mittmotorer när drivningen kommer bakifrån. Årets modell från 2019 har uppgraderats med en dämpad framgaffel från Suntour samt en LCD-display. Styret är även uppdaterat och går att vinkla så du får en körstil som passar både en upprätt eller sportig körstil. Batteriet är från välrenommerade Samsung och är på hela 10,4 Ah och kan ta dig upp till ca 4-8 mil i verkliga förhållanden men är beroende av hur snabba ben du har och mängden elassistans som du väljer själv. Cykeln har en smart LCD-display där du kan välja hur mycket elassistans du önskar få samt få information om hastighet och sträcka.

Alex har batteriet placerat i mitten vilket ger dig en stabilare körning och är enkelt att ta loss så du kan ta med det in på kontoret eller hemma för att ladda när så behövs. Uppladdningstiden för batteriet ligger på ca 4-6 h till full kapacitet. Elcykeln har en bra drivlina med 8 st välsmorda växlar från Shimanos modell Acera växelsystem. Elcykeln är utrustad med skivbroms både fram och bak från välkända Tektro vilket sänker underhållsbehovet och ser till att du har tillgång till en effektiv bromsverkan. Alex levereras med stänkskydd, pakethållare, stöd och belysning som standardutrustning. Användningsområdet är brett och cykeln trivs precis lika bra på asfalt som på betydligt stökigare underlag. Motor och växel samarbetar i en harmoni och allt sker effektivt, underbart och ger dig dessutom en bra räckvidd. En generös däckbredd med 28″ storlek gör att den passar perfekt för olika typer av underlag med Suntours dämpade gaffel fram.

Köp en Elegant elcykel från Elcykelpunkten

Elcykelpunkten har ett brett utbud av Elegant elcyklar. Elegant har sin motor både på framhjulet och bakhjulet. Det är ett cykelvarumärke som främst satsat på de klassiska standardmodellerna och för de svenska klimatförhållanden. Köper du en Elegant elcykel hos Elcykelpunkten så får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla din favoritcykel i vår butik i Stockholm.

Allmänt

Varumärke
Elegant
Årsmodell
2019
Färg
Vit
Antal växlar
8
Vikt
24 kg
Garanti (År)
1
USB-uttag
Nej
Elsystem
Elegant
Storlek
50 cm
Bromstyp
Fälgbroms, Skivbroms
Ramlås
ABUS Shield 565
Bluetooth®
Nej
Passar längd
155-195
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
SR Suntour med lockout
Framgaffeltyp
Dämpad

Hjul

Hjulstorlek
28"
Däck
CST 700 x 42C

Drivlina

Kedja
KMC - Rostfri kedja
Växelsystem bak
Shimano Acera 38T

Komponenter

Frambroms
Skivbroms från Tektro
Bakbroms
Skivbroms från Tektro
Sadel
Selle Royal City Comfort sadel
Pedaler
Wellgo, Aluminium

Motor

Motortyp
Elegant
Motorplacering
Bak
Vridmoment (Nm)
35
Sensor
Rörelsesensor
Maximal assistanshastighet
25 km/h
Sträcka på en laddning
45-70 km

Batteri

Batteri
Samsung
Batterityp
Litium-jon
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Ah)
10.4
Batterikapacitet (Wh)
374
Batteriladdare
Medföljer
Laddningstid
4-6 h

Display

LED/LCD Display
LCD
Antal assistansnivåer
4
Walk-assistans
Ja

Utrustning

Belysning
Belysning fram och bak
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållare
25 kg

Varumärke

Elegant

[row col_bg="rgb(203, 203, 203)" padding="25px 25px 25px 25px"] [col span__sm="12" divider="0" bg_color="rgb(255, 255, 255)"]

Elegant

Varumärket Elegant grundades i Sverige för att tillgodose marknadens behov av cyklar med bra komponenter som är anpassade för det svenska klimatet som inte kostade skjortan. Varumärket har med tiden vuxit och kombinerar snygg design med kvalitativa komponenter som tillsammans formar ett unikt utseende som är lätt att ta till sig. Komponenterna kommer från välkända producenter som håller hög standard.

Elegant återförsäljare

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Elegant och vi finns i Stockholm, Göteborg, Örebro, Uppsala, Malmö, Västerås, Helsingborg och Trollhättan. Elegant har oftast motorn baktill på sina elcyklar vilket gör att du får skjutsen bakifrån som gör att det känns naturligare plus att det är bättre på vintern. Köper du en Elegant elcykel hos Elcykelpunkten i Stockholm får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en i vårs butiker. Samtliga modeller har en pålitlig motor som drivs av uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen tar du dig enkelt och smidigt dit du vill med precis lagom ansträngning. Den är lättskött och har lågt underhållsbehov.

Varför köpa en elcykel från Elegant?

  • Bra kvalitetskomponenter till ett lågt pris
  • Stilren design
  • 3 års garanti på ram.
  • 1 års garanti på elsystem och motor.

Kvalité är viktigt

En Elegantcykel kvalitetstestas i fabrik och man har flera olika stationer där man utför kontroller samt så har man även en maskin sommasserar ekrarna som innebär att man oftast inte behöver efterdra ekrarna som slutkonsument. Genom en kontroll hos fabrikens kvalitetsteam, där man går igenom hela cykeln, kan du känna dig trygg att du får en bra cykel. I vår montering hos Elcykelpunkten slutmonterar vi elcykeln och gör även ett funktionstest innan vi gör den leveransklar för dig som kund. Med reservation för ändringar eller felskrivningar. [/col] [/row] [row padding="25px 25px 19px 25px"]
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 495 kr