Merida Espresso City 200 EQ Dam Grå/Silver

19 995 kr 25 999 kr

SPARA 6 004 kr
Artikelnr: M199760 Kategorier: , Tagg:
Nollställ

Merida Espresso City 200 EQ Dam Grå/Silver

Funktionella, praktiska och snygga Merida Espresso Steps 200 EQ City är en elassisterad cityhybrid med moderna vibbar som ser till att du med gott samvete kan lämna bilen hemma och som mer än gärna hänger med på nya äventyr. Modellen är skapad kring en lätt och sportig aluminiumram med lågt insteg och övrig utrustning består av pålitliga kvalitetskomponenter som är specifikt utvalda för just elcyklar. Merida har bland annat satt på en Nex dämpargaffel från Suntour som lämpar sig till elcyklar. Ett smart och miljömedvetet transportmedel med ett av marknadens absolut bästa elektriska drivlinor som ger dig en smått fantastisk räckvidd samt både smidig och riktigt snabb uppladdning på endast 3-4 h. Dessutom är cykeln välutrustad redan från start med både skärmar, stöd, pakethållare, lysen fram och bak samt godkänt ramlås. Ovanpå detta har cykeln en näst intill bombsäker drivlina med singelklinga och 9 växlar från Shimano med brett register och fin precision. Motor och växel samarbetar i en nästan sömlös harmoni och allt sker effektivt, underbart tyst och ger dig dessutom en imponerande räckvidd.

Eftersom den trivs när det går undan har den hydrauliska skivbromsar vilket både sänker underhållsbehovet och ser till att du har tillgång till effektiv bromsverkan året om. Tack vare den fina dämpade luftgaffeln från SR Suntour och en generös däcksbredd på 42 mm så har du alltid tillgång till hög komfort och de lite större 28-tummarna ger dig även bra rull samt snabb acceleration vilket tydligt märks när du sticker iväg vid rödlysena eller cyklar på milslånga raksträckor. Som en delikatess på denna modell så har man även satt dit en Racktime pakethållare som är ett system där du enkelt klickar på ett valfritt tillbehör, oftast väljer våra kunder att sätta på en klassisk cykelkorg. Det fantastiska med detta system är att du lätt klickar av korgen när du inte behöver den längre. Perfekt om man tränar någon gång i veckan och behöver ha med sig extra packning den dagen.

 • Elegant och modern hydroformad aluminiumram med lågt insteg – optimerad för Shimano Steps elsystem.
 • Suntour NEX elcykelspecifik dämpargaffel
 • Shimano Altus 9 st växlar (38T, 12-36T)
 • Merida Comp 700″ hjulset med Continental Ride Tour 42-622 däck
 • Shimano Steps E5000 elsystem (40 Nm), batteri (418 Wh) och bluetooth för enkel uppkoppling till telefon eller andra enheter som stödjer Shimano E-tube
 • Tre olika assistanslägen.

Merida eSpresso-serien

Denna serie från Merida har flera olika ramalternativ och körställning samt så varierar ramens instegshöjd. Det är ett optimalt transportmedel för dig som vill ha lite extra hjälp i uppförsbackarna eller för dig som vill kunna cykla dig till jobbet utan att ens behöva packa ner ett ombyte i väskan. Modellerna är designade med en centermotor från Shimano där drivningen sker på vevaxeln vilket ger en mer cykelkänsla och klart effektivast kraftöverföring. Samtliga modeller har en pålitlig kvalitetsmotor som drivs av ett uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen från motorn tar du dig enkelt och smidigt dit du vill, oavsett hur mycket kraft du har kvar i flåset. Alla Meridas modeller är lättskötta och kräver minimalt med underhåll. Väljer du en eSpresso så gör du ett tryggt val där design, användarvänlighet och kvalité är anpassat för våra nordiska förhållanden.

Merida eSpresso  Shimano STePS

Det kvalitativa elsystemet Shimano STePS (E5000) är konstruerad för att ge extra stöd till pendlare i städer och tätorter. Över 160 cykelmärken är utrustade med deras kraftfulla motorer, batterier med lång räckvidd och cykeldatorer. Modellen ger den extra kraft du behöver på din eSpresso för att både du och din packning ska komma fram. Oavsett om du ska till arbetet, skjutsa barnen till skolan eller ta en cykeltur med dina vänner ger STePS optimal extra kraft. Shimanos hållbara vevlager med fyrkantsaxel bidrar effektivt till att leverera all denna kraft. Systemet ryms i en läcker och diskret design som inte påverkar cykelns övriga egenskaper. Förutom elmotorns stöd känns det alltså som att sitta på en helt vanlig cykel. Det är speciellt utformat för att klara stadscyklingens utmaningar. Tack vare att drivningen sker direkt på vevaxeln har du alla förutsättningar för många sköna mil med härligt tryck i pedalerna, när du som bäst behöver det. Motorn drivs av ett högkvalitativt batteri med lång livslängd och imponerande räckvidd och laddningstiden är bara ca 3-4 timmar.

Varför köpa en cykel från Merida?

 • Världens näst största cykeltillverkare
 • Fantastiska high-end komponenter på alla elcyklar
 • Känns som en vanlig cykel när man kör utan elassistans. Måste testas!
 • 2 års garanti

 

Allmänt

Varumärke
Merida
Årsmodell
2019
Färg
Grå, Svart
Antal växlar
9
Vikt
23 kg
Garanti (År)
2
USB-uttag
Nej
Elsystem
Shimano Steps
Bromstyp
Skivbroms
Ramlås
ABUS Shield 565
Bluetooth®
Ja
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
Suntour NEX-PM-DS-700C
Framgaffeltyp
Dämpad

Hjul

Hjulstorlek
28"
Nav
MT400; 142x12 WHR: 36 H: Centerlock
Hjul
Merida Comp TK
Däck
Continental RIDE TOUR 42 Reflexband

Drivlina

Vevparti
SM-CRE50: 38T no CG
Kassett
Shimano CS-HG400-9 12-36
Växelsystem bak
Shimano Altus RDM2000
Växelreglage
Shimano Altus rapidfire

Komponenter

Frambroms
Hydraulisk skivbroms,Shimano MT-200
Bakbroms
Hydraulisk skivbroms,Shimano MT-200
Styre
MERIDA Expert TK: 640 W: 35 R,MERIDA EXPERT TK: 31,8 D: Ställbar vinkel på styret
Sadelstolpe
MERIDA Expert TK: 30.9 D: 15 SSB: 40 SST
Sadel
MERIDA COMFORT
Pedaler
VP: VPE-891

Motor

Motortyp
Shimano Steps E5000
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt
250W
Vridmoment (Nm)
40
Sensor
Hastighet, Kadens, Pedalpostition, Vridmoment
Maximal assistanshastighet
25 km/h
Sträcka på en laddning
40-80 km

Batteri

Batteri
Shimano E8014
Batterityp
Litium-jon
Batteriplacering
Sadelrör
Avtagbart batteri
Ja
Batterikapacitet (Ah)
11.6
Batterikapacitet (Wh)
418
Spänning
36V
Batteriladdare
Shimano EC-E6002-1
Laddningstid
3-4 h
Batterilås
Ja

Display

Display Typ/Modell
EW-EN100. BT-enhet för att koppla in 3-part displayer såsom Smartphones.
LED/LCD Display
3-part
Antal assistansnivåer
3
Walk-assistans
Ja

Utrustning

Belysning
Belysning fram och bak, drivs av systembatteri
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
Racktime klicksystem

Varumärke

Merida

Merida

Merida elcyklar och dess namn översätts från de tre stavelserna ”Me-Ri-Da” och betyder att cykelmärkets intentioner är att tillverka vackra och högkvalitativa produkter som gör det möjligt för alla att ta sig fram till deras destination på ett så komfortabelt sätt som möjligt. Meridas motto är ”mer cykel” och deras ambition är helt enkelt att man ska få en riktigt bra cykel och det märks tydligt när du provcyklar - även när du kopplar bort elassistansen.

Merida återförsäljare Stockholm

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Merida och har ett brett utbud av deras elassisterade cyklar. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. Merida har oftast motorn i mitten och har en unik design med fantastiska komponenter. Köper du en Merida elcykel hos Elcykelpunkten får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Merida i vår butik i Stockholm. Merida finns i över 80 länder runt om i världen.

Merida eSpresso

Tre olika ramalternativ ingår i serien; Sport, Tour och City där körställning och ramens instegshöjd varierar men samtliga är perfekta redskap utvecklade för din vardag. Cyklarna är designade med en centermotor där drivningen sker på vevaxeln vilket ger klart effektivast kraftöverföring och bäst cykelkänsla. Samtliga modeller har en pålitlig motor som drivs av uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen tar du dig enkelt och smidigt dit du vill med precis lagom ansträngning. Alla modellerna är lättskötta och har lågt underhållsbehov. Med lite kärlek har du en assisterad elcykel för många år framöver. Väljer du en eSpresso gör du ett tryggt köp där både design, användarvänlighet och kvalité är anpassat för våra nordiska förhållanden.

Varför köpa en cykel från Merida?

 • Världens näst största cykeltillverkare med över 3 milj producerade cyklar varje år
 • Fantastiska high-end komponenter på alla elcyklar
 • Känns som en vanlig cykel när man kör utan elassistans. Rullar väldigt bra!
 • 2 års garanti

Merida elcykel

Cykelfabriken Merida grundades 1972 och är idag världens näst största cykeltillverkare. Detta är Idéen föddes när grundaren Tseng var på ett besök i USA och såg en skylt utanför en cykelverkstad som sa ”Inga cyklar från Taiwan repareras här på grund av dålig kvalité”. Tji fick dem, för idag är nämligen Taiwan en av de störta och bästa cykeltillverkarna i världen och det var såklart i Taiwan Meridas resa började. Idag tillverkar Merida högkvalitativa cyklar och sponsrar flera professionella cykelteam.

Garanti

Merida erbjuder livstidgaranti för första köparen på ramen. Elsystemet Shimano Steps som sitter på deras cyklar har en garantiperiod på två år. Det innefattar motor, batteri och elsystem. Elsystemet är vattentätt för användning under normala cykelomständigheter, inklusive kraftigt regn. Använd dock inte en högtryckstvätt för att rengöra din cykel. På grund av strikta regler för elcyklar är det varken tillåtet eller rekommenderat att justera hastigheten på din SHIMANO STEPS-elcykel och man förlorar då garantin.

Storleksguide

Geometri

RAMSTORLEK 45 (S) 49 (M) 53 (L)
KROPPSLÄNGD [cm] 155 – 165 160 – 182 172 – 188
DÄCKSTORLEK [tum] 28″ 28″ 28″
ST SADELRÖR [mm] 450 490 530
TT ÖVERRÖR [mm] 590 605 620
CS KEDJESTAG [mm] 490 490 490
HTA STYRRÖRSVINKEL [grader] 70° 70° 70.5°
STA SADELRÖRSVINKEL [grader] 73.5° 73° 73°
BD SLAGLÄNGD [mm] 70 70 70
HT STYRRÖR [mm] 170 185 200
FL GAFFELLÄNGD [mm] 477 477 477
R STRÄCKA [mm] 394 398 408
S STAPEL [mm] 662 676 693
WB HJULBAS [mm] 1143 1153 1163

VI MONTERAR & JUSTERAR DIN ELCYKEL

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

2 990 kr
999 kr