Monark e-Karla 7-vxl Secret Safari 2023

26 995 kr

Artikelnr: CE-YEM31732 Kategorier: , Taggar: ,

Monark e-Karla 7-vxl Secret Safari 2023

Elcykel för den som vill ha en stark stilikon som sticker ut, men som samtidig arbetar i det tysta. Genomtänkt design i minsta detalj med stark EGOING centermotor på hela 80Nm och slimmat låsbart 11,6 Ah batteri som tar dig många mil. Tydlig LCD display håller dig uppdaterad om cykeln och din cykling.
e-Karla är utrustad med vårt egenutvecklade system EGOING. Sture är komplett utrustad med lampor och godkänt ramlås, 7-växlar och fotbroms/hydraulisk skivbroms. Det ingår även ett snyggt Roll-up band som gör det enkelt att hålla byxorna från kedjan. Pakethållare bak har ett smart AVS fäste som gör det enkelt att sätta på och ta av väskor med ett klick.

  • e-Karla är utrustad med Monark/Crescents egenutvecklade system EGOING och har dess starka mittmotor. På styret finns en LED-display där du ser effektläge och batteriets aktuella laddnivå. Ett 11,6 Ah låsbart batteri sitter integrerat i pakethållaren.
  • Displayen på styret håller dig uppdaterad och där kan du enkelt välja assistansnivå.
  • Pakethållaren som dessutom har en smart AVS-funktion där du enkelt klickar av och på en väska eller korg. Se film nedan.
  • Denna cykel kommer med skärmar, stöd, godkänt ramlås belysning, sju växlar, hydraulisk skivbroms och fotbroms.

Monark AVS-klicksystem


Egoing elcykelsystem

Cycleurope som har både Monark och Crescent i sitt stall har sedan 2017 det egenutvecklade elcykelsystemet Egoing. Motorerna ger bra effekt för stadscykling och pendling och systemet är lätt att förstå sig på. Man har fem effektlägen att välja mellan och man kan dessutom få hjälp av motorn när du leder din elcykel – så kallad gå-assistans. Egoing systemet kommer i 2 olika utföranden. Motorn sitter antingen i framhjulet eller centralt i vevpartiet och batteriet är integrerat i pakethållaren eller på ramens underrör. Motorns egenskaper och placering och hur systemet är konfigurerat ger elcykeln olika egenskaper. Räckvidden ligger mellan 50-80 km (upp till 140 km med mittmotor i lägsta effektläget) på en laddning.

EGOING med mittmotor
Mittmotorn har en sensor som gör att systemet känner av vilken kraft du lägger på pedalerna. Det ger dig full kontroll i alla lägen och en genuin körkänsla som liknar den du får på en ”vanlig” cykel – men utan svett. Detta system är ett riktigt effektpaket med många newtonmeter, det märks i uppförsbacken. Detta system är idealiskt när du cyklar i kuperad terräng, med tung last eller i stan där du har många start och stopp längs vägen. Mittmotorn klarar för närvarande upp till 80 Nm i vridmoment.

EGOING med framhjulsmotor
Nya generationen av framhjulsmotor som är ännu tystare och starkare än den populära föregångaren. Med detta system får du mjuk och skön elcykling med full kontroll på hastigheten genom fem fasta assistanslägen lägen. Batteriet sitter oftast integrerat i pakethållaren. Motorn klarar för närvarande upp till 38 Nm i vridmoment.

Allmänt

Varumärke
Monark
Årsmodell
2023
Försäkring
Ja, 3 mån kostnadsfri cykelförsäkring ingår.
Färg
Secret Safari matt
Antal växlar
7
Vikt
17,8
Garanti (År)
2 (3 om cykeln servas enligt manual)
USB-uttag
Ja
Elsystem
EGOING
Bromstyp
Fotbroms, Skivbroms
Ramlås
AXA Solid Plus
Bluetooth®
Ja
Rammaterial
Aluminium
Framgaffeltyp
Odämpad
Övrigt
Även frampakethållare har AVS. Koppla Light

Hjul

Hjulstorlek
28"
Punkteringsskydd däck
Ja
Reflexsidor däck
Ja
Däck
Spectra Unda Duramax Reflex 37-622

Drivlina

Kedja
Z408RB
Växelsystem bak
Shimano Nexus 7

Komponenter

Frambroms
Hydraulisk skivbroms. Shimano®
Bakbroms
Shimano® Navbroms
Sadelstolpe
Aluminium silver 27,2x300
Sadel
Spectra Brun

Motor

Motortyp
EGOING Centerdrivet
Motorplacering
Mitt
Vridmoment (Nm)
80
Sensor
Vridmoment
Maximal assistanshastighet
25 km/h
Sträcka på en laddning
40-80 km

Batteri

Batteri
EGOING 36V 11,6Ah med integrerad belysning
Batterityp
Litium-jon
Batteriplacering
Pakethållare
Batterikapacitet (Ah)
11.6
Batterikapacitet (Wh)
418
Batteriladdare
Medföljer
Laddningstid
3-5 h

Display

Display Typ/Modell
LCD, EGOING USB
LED/LCD Display
LCD
Antal assistansnivåer
5
Walk-assistans
Ja
Funktioner display
Hastighetmätare, Tripmätare, Odometer, Batteristatus, Assistansnivå, belysning-on/off och walk assist

Utrustning

Belysning
Fram: Diodlampa. Bak: Integrerad i batteri, bägge styrda från display
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
AVS klicksystem

Varumärke

Monark

Monark elcyklar

Monark elcyklar tillverkas i Sverige och detta klassiska svenska cykelmärke har hela 3 års garanti när man registrerar sin cykel på Monark.se. Monarks cyklar tillverkas i deras egna fabrik i Varberg där man sköter all utveckling och kvalitetskontroll. Köp din Monark elcykel hos Elcykelpunkten i Stockholm – vi har prisgaranti så du kan känna dig trygg med ditt köp.

Monark återförsäljare Stockholm

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Monark elcyklar och har ett brett utbud. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. De har sin motor på framhjulet eller mittmonterad. Flertalet av Monarks modeller kommer med cykelkorg eller frampakethållare. Köper du en Monark elcykel på Elcykelpunktens hemsida får du fri frakt inom hela Sverige. Provcykla en Monark i någon av våra butiker i Stockholm, Uppsala, Örebro, Göteborg och Malmö! Köper du cykeln i butik får du förutom proffsig och personlig service också hjälp att ställa in sadel och tips på hur du tar hand om din cykel, motor och batteri på bästa sätt.

Monark E-Karin

Sveriges mest sålda cykelmodell är en historia för sig. Monarks äldsta och mest klassiska ramtyp ligger till grund för Karin. Den ursprungliga versionen, med den karakteristiska svängda ramen, skapades för över hundra år sedan. Traditionen att ge personnamn åt cykelmodeller blev Monarks signum från 1930-talet och framåt. Oftast hade dessa namn en koppling till kungafamiljen. Från 1950-talet började cyklarna likna dagens Karin. Här hittar du Monark E-Karin som är en av storsäljarna i Sverige idag.

Historien bakom Monark

"Alla borde ha råd att färdas kungligt. Monark är en rejäl cykel utan fördyrande detaljer". Så tänkte Birger Svensson när han startade sin lilla cykelfirma 1908 och så tänker Monark även idag. Under årens lopp har samhället förändrats och cykelns roll i folkhemmet med det, men än idag är Monark svenska folkets cykel och nu tar vi med oss kungligheterna in i vårt andra århundrade.  
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 190 kr 3 495 kr
SPARA 305 kr
1 170 kr