Monark e-KARLA 8-VXL

26 495 kr

Artikelnr: CE-YEM318-1 Kategorier: , Taggar: ,

Nollställ

Monark e-KARLA 8-VXL

Elcykel för den som vill ha en stark stilikon som sticker ut men arbetar i det tysta. Genomtänkt design och färgsättning, Shimano E5000 centermotor och slimmat låsbart 11,6 Ah batteri som tar dig många mil. Tydlig LCD display håller dig uppdaterad om cykeln och din cykling. Karla är komplett utrustad med lampor och lås, 8-växlar och hydrauliska skivbromsar. Pakethållare fram och bak har ett smart AVS fäste som gör det enkelt att sätta på och ta av väskor med ett klick.

Monark E-KARLA med Shimano Steps 5000

SHIMANO STEPS E5000 City/Comfort-serien är konstruerad för att ge extra stöd till pendlare i städer och tätorter och är en av världens minsta mittmotorer med deras nya teknik som gör att man inte tappar kraft. Över 160 cykelmärken är utrustade med våra kraftfulla motorer, batterier med lång räckvidd och cykeldatorer. Modellen ger den extra kraft du behöver på din E-Nytan för att både du och din packning ska komma fram. Oavsett om du ska till arbetet, skjutsa barnen till skolan eller ta en cykeltur med dina vänner ger E5000 optimal extra kraft tack vare servon som kan anpassas helt efter behov. Systemet ryms i en läcker och diskret design som inte påverkar cykelns övriga egenskaper. Förutom elmotorns stöd känns det alltså som att sitta på en helt vanlig cykel. Med den integrerade drivlinan och servon är E5000-serien byggd för ren komfort. E5000 producerar ett vridmoment på 40 Nm som kommer väl till pass efter en lång dag på jobbet. Man har integrerat en innovativ motorteknologi i en nära nog helt tyst drivenhet på endast 2,5kg (380g mindre än andra SHIMANO STEPS-drivenheter) som ger en mjuk, kraftfull men ändå naturlig cykelupplevelse. Shimanos hållbara vevlager med fyrkantsaxel bidrar effektivt till att leverera all denna kraft. Det är speciellt utformat för att klara stadscyklingens vedermödor. Bluetooth för enkel uppkoppling till telefon eller andra enheter som stödjer Shimano E-tube

Assistans och display

Ställ in stödnivån på lägena eco, normal eller high. Du kan dessutom anpassa stödlägena normal och high så att de passar dina behov och preferenser genom att välja mellan inställningarna Comfort, Sportive eller Custom. Comfort-inställningen ger en naturlig nivå av aktivt stöd och låg batteriförbrukning. Inställningen Sportive ger ett mer dynamiskt stöd med högre vridmoment för en kvickare acceleration som passar i branta stigningar. Och Custom-inställningen kan du till sist ställa in själv så att cykeln har exakt de egenskaper du vill ha. Viktig information från drivenheten som exempelvis hastighet och batteriladdning, visas antingen på SHIMANO:s standarddisplay eller, om du föredrar det, på din smarta telefon eller cykeldator av ett annat märke. Dessa alternativ för en annan tillverkare kan skapas med hjälp av den nya appen E-TUBE RIDE och EW-EN100-koppling. Eller om du inte är så intresserad av all teknik, kan du bara använda själva kopplingen som visar batteriladdning och stödläge.

Varför handla Monark hos Elcykelpunkten?

  •   Rickstäckande servicepartners i hela Sverige
  •   Lägst prisgaranti
  •   3 mån gratis försäkring på köpet
  •   Öppet köp 14 dagar i webshop. Gäller från dagen du tar emot cykeln.
  •   Snabb service
  •   Leverans inom 1-3 vardagar
  •   Fri frakt
  •   Vi monterar och justerar alla elcyklar
  •   Tillbehör som köps i samband med elcykel monteras gratis

Allmänt

Varumärke
Monark
Årsmodell
2021
Färg
Secret Safari matt
Antal växlar
8
Vikt
23 kg
Garanti (År)
3
USB-uttag
Nej
Elsystem
Shimano Steps
Bromstyp
Skivbroms
Ramlås
AXA Solid Plus
Bluetooth®
Ja
Rammaterial
Aluminium
Framgaffeltyp
Odämpad
Övrigt
Även frampakethållare har AVS.

Hjul

Hjulstorlek
28"
Däck
Spectra Unda Duramax Reflex 37-622

Drivlina

Kedja
Shimano® HG-40
Växelsystem bak
Shimano® Acera®

Komponenter

Frambroms
Hydraulisk skivbroms. Shimano 200®
Bakbroms
Hydraulisk skivbroms. Shimano 200®
Sadelstolpe
Aluminium silver 27,2x300
Sadel
Spectra Monark Brun

Motor

Motortyp
Shimano Steps E5000
Motorplacering
Mitt
Vridmoment (Nm)
40
Sensor
Hastighet, Kadens, Pedalpostition, Vridmoment
Maximal assistanshastighet
25 km/h
Sträcka på en laddning
40-80 km

Batteri

Batteri
E-Going
Batterityp
Litium-jon
Batteriplacering
Pakethållare
Batterikapacitet (Ah)
11.6
Batterikapacitet (Wh)
418
Batteriladdare
Medföljer
Laddningstid
4-5 h

Display

Display Typ/Modell
LCD Shimano
LED/LCD Display
LCD
Antal assistansnivåer
3
Walk-assistans
Ja

Utrustning

Belysning
Belysning framFram: Diodlampa Bak:Integrerad i batteri, bägge styrda från display och bak, drivs av systembatteri
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
AVS klicksystem

Varumärke

Monark

Monark elcyklar

Monark elcyklar tillverkas i Sverige och detta klassiska svenska cykelmärke har hela 3 års garanti när man registrerar sin cykel på Monark.se. Monarks cyklar tillverkas i deras egna fabrik i Varberg där man sköter all utveckling och kvalitetskontroll. Köp din Monark elcykel hos Elcykelpunkten i Stockholm – vi har prisgaranti så du kan känna dig trygg med ditt köp.

Monark återförsäljare Stockholm

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Monark elcyklar och har ett brett utbud. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. De har sin motor på framhjulet eller mittmonterad. Flertalet av Monarks modeller kommer med cykelkorg eller frampakethållare. Köper du en Monark elcykel hos Elcykelpunkten så får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Monark i vår butik i Stockholm.

Monark E-Karin

Sveriges mest sålda cykelmodell är en historia för sig. Monarks äldsta och mest klassiska ramtyp ligger till grund för Karin. Den ursprungliga versionen, med den karakteristiska svängda ramen, skapades för över hundra år sedan. Traditionen att ge personnamn åt cykelmodeller blev Monarks signum från 1930-talet och framåt. Oftast hade dessa namn en koppling till kungafamiljen. Från 1950-talet började cyklarna likna dagens Karin. Här hittar du Monark E-Karin som är en av storsäljarna i Sverige idag.

Historian bakom Monark

Alla borde ha råd att färdas kungligt. Monark är en rejäl cykel utan fördyrande detaljer. Så tänkte Birger Svensson när han startade sin lilla cykelfirma 1908 och så tänker Monark även idag. Under årens lopp har samhället förändrats och cykelns roll i folkhemmet med det. Men än idag är Monark svenska folkets cykel och nu tar vi med oss kungligheterna in i vårt andra århundrade.

Storleksguide

Geometri

RAMSTORLEK5155
KROPPSLÄNGD [cm]160 – 180175 – 190
B [mm]510550
C [mm]575600
E [mm]480480
G [mm]70.571.5
H [mm]7373
I [mm]6565
J [mm]150170
K [mm]400418
L [mm]571594

VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

-12%

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 088 kr 3 495 kr
SPARA 407 kr
1 099 kr