Monark E-Karla Röd 2019

23 495 kr

Artikelnr: YEM3175531-1 Kategorier: , Taggar: ,
Nollställ

Monark E-Karla Röd 2019

Monark E-Karla Röd är en dröm för den stilmedvetne som vill ha en elcykel med kvalité och från det svenska varumärket som alla känner till. E-Karla är en urban hybridcykel där design med retroinfluenser kombineras med modern och praktisk funktion. E-Karla kommer med mittmotor från Shimano Steps med den senaste modellen E5000. Motorn är väldigt tyst och effektiv på 250W vilket gör du får en lite naturligare körning samt att det blir lite lättare att köra på vintern. Ett 11,6 Ah batteri sitter snyggt integrerat i pakethållaren som har försetts med klicksystemet AVS, där korgar och väskor enkelt kan klickas av och på. Denna modellen har 7 växlar, aluminiumram och kvalitetskomponenter som är utvalda för att skapa en elcykel med högsta kvalité och prestanda. Modellen är utrustad med hydraulisk skivbroms fram och fotbroms baktill från Shimano. Styret är även vinkelbart vilket gör att du enkelt kan ställa om styret utan verktyg om du får ont i axlarna under en längre tur så du kan variera din körställning. Självklart finns även godkänt SSF-ramlås med som standard.

E-Karla Röd 2019

Komfortabel elcykel med kvalitetskomponenter utvalda för att skapa en stadscykling som fungerar perfekt för pendlingen. Motorsystemet Shimano Steps har en motoreffekt på 40 Nm och ger ett aktivt stöd upp till 25 km/h. Walk assist funktionen hjälper dig att rulla elcykeln när du går med den. Uppladdningstiden för batteriet ligger på ca 4-5 h till full kapacitet. Deras bästsäljare har Shimano fotbroms och levereras med en stabil cykelkorg, stänkskydd och belysning som standardutrustning.

Monark E-Karla med Shimano Steps 5000

SHIMANO STEPS E5000 City/Comfort-serien är konstruerad för att ge extra stöd till pendlare i städer och tätorter och är en av världens minsta mittmotorer med deras nya teknik som gör att man inte tappar kraft. Över 160 cykelmärken är utrustade med våra kraftfulla motorer, batterier med lång räckvidd och cykeldatorer. Modellen ger den extra kraft du behöver på din E-Karla för att både du och din packning ska komma fram. Oavsett om du ska till arbetet, skjutsa barnen till skolan eller ta en cykeltur med dina vänner ger E5000 optimal extra kraft tack vare servon som kan anpassas helt efter behov. Systemet ryms i en läcker och diskret design som inte påverkar cykelns övriga egenskaper. Förutom elmotorns stöd känns det alltså som att sitta på en helt vanlig cykel. Med den integrerade drivlinan och servon är E5000-serien byggd för ren komfort. E5000 producerar ett vridmoment på 40 Nm som kommer väl till pass efter en lång dag på jobbet. Man har integrerat en innovativ motorteknologi i en nära nog helt tyst drivenhet på endast 2,5kg (380g mindre än andra SHIMANO STEPS-drivenheter) som ger en mjuk, kraftfull men ändå naturlig cykelupplevelse. Shimanos hållbara vevlager med fyrkantsaxel bidrar effektivt till att leverera all denna kraft. Det är speciellt utformat för att klara stadscyklingens vedermödor. Bluetooth för enkel uppkoppling till telefon eller andra enheter som stödjer Shimano E-tube

Assistans och display

Ställ in stödnivån på lägena eco, normal eller high. Du kan dessutom anpassa stödlägena normal och high så att de passar dina behov och preferenser genom att välja mellan inställningarna Comfort, Sportive eller Custom. Comfort-inställningen ger en naturlig nivå av aktivt stöd och låg batteriförbrukning. Inställningen Sportive ger ett mer dynamiskt stöd med högre vridmoment för en kvickare acceleration som passar i branta stigningar. Och Custom-inställningen kan du till sist ställa in själv så att cykeln har exakt de egenskaper du vill ha. Viktig information från drivenheten som exempelvis hastighet och batteriladdning, visas antingen på SHIMANO:s standarddisplay eller, om du föredrar det, på din smarta telefon eller cykeldator av ett annat märke. Dessa alternativ för en annan tillverkare kan skapas med hjälp av den nya appen E-TUBE RIDE och EW-EN100-koppling. Eller om du inte är så intresserad av all teknik, kan du bara använda själva kopplingen som visar batteriladdning och stödläge.

Varför handla Monark hos Elcykelpunkten?

  •   Rickstäckande servicepartners i hela Sverige
  •   Lägst prisgaranti
  •   3 mån gratis försäkring på köpet
  •   Öppet köp 14 dagar i webshop. Gäller från dagen du tar emot cykeln.
  •   Snabb service
  •   Leverans inom 1-3 vardagar
  •   Fri frakt
  •   Vi monterar och justerar alla elcyklar
  •   Tillbehör som köps i samband med elcykel monteras gratis

Allmänt

Varumärke
Monark
Årsmodell
2019
Färg
Röd
Antal växlar
7
Garanti (År)
3
USB-uttag
Nej
Elsystem
Shimano Steps
Bromstyp
Fotbroms, Skivbroms
Ramlås
AXA Solid Plus
Bluetooth®
Ja
Rammaterial
Aluminium
Framgaffeltyp
Odämpad

Hjul

Hjulstorlek
28"
Däck
Shimano/Spectra Unda Regular Reflex 37-624

Drivlina

Kedja
Spectra / KMC STD
Växelsystem bak
Shimano Nexus
Växelreglage
Vridreglage

Komponenter

Frambroms
Hydraulisk skivbroms. Shimano 200®
Bakbroms
Shimano Fotbroms
Sadel
Monark

Motor

Motortyp
Shimano Steps E5000
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt
250W
Vridmoment (Nm)
40
Sensor
Hastighet, Kadens, Pedalpostition, Vridmoment
Maximal assistanshastighet
25 km/h
Sträcka på en laddning
40-80 km

Batteri

Batteri
E-Going
Batterityp
Litium-jon
Batteriplacering
Pakethållare
Avtagbart batteri
Ja
Batterikapacitet (Ah)
11.6
Batterikapacitet (Wh)
418
Spänning
36V
Batteriladdare
Medföljer
Laddningstid
4-5 h
Batterilås
Ja

Display

Display Typ/Modell
Shimano E6100. Bluetooth för enkel uppkoppling till telefon eller andra enheter som stödjer Shimano E-tube
LED/LCD Display
LCD
Avtagbar display
Ja
Antal assistansnivåer
3
Walk-assistans
Ja

Utrustning

Belysning
Belysning fram och bak, drivs av systembatteri
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
AVS klicksystem

Varumärke

Monark

Monark elcyklar

Monark elcyklar tillverkas i Sverige och detta klassiska svenska cykelmärke har hela 3 års garanti när man registrerar sin cykel på Monark.se. Monarks cyklar tillverkas i deras egna fabrik i Varberg där man sköter all utveckling och kvalitetskontroll. Köp din Monark elcykel hos Elcykelpunkten i Stockholm – vi har lägst pris garanti så du kan känna dig trygg med ditt köp.

Monark återförsäljare Stockholm

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Monark elcyklar och har ett brett utbud. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. De har sin motor på framhjulet eller mittmonterad. Flertalet av Monarks modeller kommer med cykelkorg eller frampakethållare. Köper du en Monark elcykel hos Elcykelpunkten så får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Monark i vår butik i Stockholm.

Monark E-Karin

Sveriges mest sålda cykelmodell är en historia för sig. Monarks äldsta och mest klassiska ramtyp ligger till grund för Karin. Den ursprungliga versionen, med den karakteristiska svängda ramen, skapades för över hundra år sedan. Traditionen att ge personnamn åt cykelmodeller blev Monarks signum från 1930-talet och framåt. Oftast hade dessa namn en koppling till kungafamiljen. Från 1950-talet började cyklarna likna dagens Karin. Här hittar du Monark E-Karin som är en av storsäljarna i Sverige idag.

Historian bakom Monark

Alla borde ha råd att färdas kungligt. Monark är en rejäl cykel utan fördyrande detaljer. Så tänkte Birger Svensson när han startade sin lilla cykelfirma 1908 och så tänker Monark även idag. Under årens lopp har samhället förändrats och cykelns roll i folkhemmet med det. Men än idag är Monark svenska folkets cykel och nu tar vi med oss kungligheterna in i vårt andra århundrade.

Storleksguide

Geometri

RAMSTORLEK 51 55
KROPPSLÄNGD [cm] 160 – 180 175– 190
B [mm] 510 550
C [mm] 574 595
E [mm] 450 450
G [mm] 71 71
H [mm] 73 73
I [mm] 65 65
J [mm] 150 170
K [mm] 395 410
L [mm] 585 604

VI MONTERAR & JUSTERAR DIN ELCYKEL

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

2 990 kr
999 kr