Monark E-Sture Blå 2019

23 495 kr

Artikelnr: YEM3085831-1 Kategorier: , Taggar: ,
Nollställ

Monark E-Sture Blå 2019

Monark E-Sture Blå är en commuter-elcykel med kvalité och från det svenska varumärket som alla har en relation till. Ramen har ett klassiskt utseende med en mjuk komfortsadel med retrolook som är skön att sitta på. Modellen kommer med mittmotor från Shimano Steps med den senaste modellen E5000. Motorn är väldigt tyst och effektiv på 250W vilket gör du får en lite naturligare körning samt att det blir lite lättare att köra på vintern. Ett 11,6 Ah batteri sitter snyggt integrerat i pakethållaren som har försetts med klicksystemet AVS, där korgar och väskor enkelt kan klickas av och på. Denna modellen har 7 växlar, aluminiumram och kvalitetskomponenter som är utvalda för att skapa en elcykel med högsta kvalité och prestanda. Modellen är utrustad med hydraulisk skivbroms fram och fotbroms baktill från Shimano. Styret är även vinkelbart vilket gör att du enkelt kan ställa om styret utan verktyg om du får ont i axlarna under en längre tur så du kan variera din körställning. Självklart finns även godkänt SSF-ramlås från Axa med som standard.

Monark E-Sture med Shimano Steps 5000

SHIMANO STEPS E5000 City/Comfort-serien är konstruerad för att ge extra stöd till pendlare i städer och tätorter och är en av världens minsta mittmotorer med deras nya teknik som gör att man inte tappar kraft. Över 160 cykelmärken är utrustade med våra kraftfulla motorer, batterier med lång räckvidd och cykeldatorer. Modellen ger den extra kraft du behöver på din E-Karin för att både du och din packning ska komma fram. Oavsett om du ska till arbetet, skjutsa barnen till skolan eller ta en cykeltur med dina vänner ger E5000 optimal extra kraft tack vare servon som kan anpassas helt efter behov. Systemet ryms i en läcker och diskret design som inte påverkar cykelns övriga egenskaper. Förutom elmotorns stöd känns det alltså som att sitta på en helt vanlig cykel. Med den integrerade drivlinan och servon är E5000-serien byggd för ren komfort. E5000 producerar ett vridmoment på 40 Nm som kommer väl till pass efter en lång dag på jobbet. Man har integrerat en innovativ motorteknologi i en nära nog helt tyst drivenhet på endast 2,5kg (380g mindre än andra SHIMANO STEPS-drivenheter) som ger en mjuk, kraftfull men ändå naturlig cykelupplevelse. Shimanos hållbara vevlager med fyrkantsaxel bidrar effektivt till att leverera all denna kraft. Det är speciellt utformat för att klara stadscyklingens vedermödor. Bluetooth för enkel uppkoppling till telefon eller andra enheter som stödjer Shimano E-tube

Assistans och display

Ställ in stödnivån på lägena eco, normal eller high. Du kan dessutom anpassa stödlägena normal och high så att de passar dina behov och preferenser genom att välja mellan inställningarna Comfort, Sportive eller Custom. Comfort-inställningen ger en naturlig nivå av aktivt stöd och låg batteriförbrukning. Inställningen Sportive ger ett mer dynamiskt stöd med högre vridmoment för en kvickare acceleration som passar i branta stigningar. Och Custom-inställningen kan du till sist ställa in själv så att cykeln har exakt de egenskaper du vill ha. Viktig information från drivenheten som exempelvis hastighet och batteriladdning, visas antingen på SHIMANO:s standarddisplay eller, om du föredrar det, på din smarta telefon eller cykeldator av ett annat märke. Dessa alternativ för en annan tillverkare kan skapas med hjälp av den nya appen E-TUBE RIDE och EW-EN100-koppling. Eller om du inte är så intresserad av all teknik, kan du bara använda själva kopplingen som visar batteriladdning och stödläge.

Varför handla Monark hos Elcykelpunkten?

  •   Rickstäckande servicepartners i hela Sverige
  •   Lägst prisgaranti
  •   3 mån gratis försäkring på köpet
  •   Öppet köp 14 dagar i webshop
  •   Snabb service
  •   Leverans inom 1-3 vardagar
  •   Fri frakt
  •   Vi monterar och justerar alla elcyklar
  •   Tillbehör som köps i samband med elcykel monteras gratis
Årsmodell

2019

Färg

Blå, Petrol matt

Sträcka på en laddning

40-80 km

Batteri

E-Going

Batterikapacitet

11,6 Ah

Spänning

36V

Batteriplacering

Pakethållare

Avtagbart batteri

Ja

Batterityp

Litium-jon

Laddningstid

4-5 h

Antal växlar

7

Växelsystem

Shimano Nexus

Växelreglage

Vridreglage

Batterilås

Ja

Batteriladdare

Medföljer

Display

LCD-display. Shimano E6100. Bluetooth för enkel uppkoppling till telefon eller andra enheter som stödjer Shimano E-tube

Walk-assistans

Ja

Avtagbar display

Ja

Antal assistansnivåer

3

Belysning

Belysning fram och bak, drivs av systembatteri

SSF-godkänt ramlås

Ja. AXA Solid Plus

Rammaterial

Aluminium

Framgaffeltyp

Odämpad

Hjulstorlek

28"

Däck

Shimano/Spectra Unda Regular Reflex 37-623

Motortyp

Shimano steps 5000.

Vridmoment

40 Nm

Motoreffekt

250W

Maximal assistanshastighet

25 km/h

Sensor

Hastighet, Kadens, Pedalpostition, Vridmoment

Frambroms

Hydraulisk skivbroms. Shimano 200®

Bakbroms

Shimano Fotbroms

Sadel

Monark

Drivlina

Spectra / KMC STD

Vikt

22,9 kg

Varumärke

Monark

Garanti

3 år

Pakethållarsystem

AVS klicksystem

USB-uttag

Nej

Elsystem

Shimano Steps

Bluetooth®

Ja

Varumärke

Monark

Monark elcyklar

Monark elcyklar tillverkas i Sverige och detta klassiska svenska cykelmärke har hela 3 års garanti när man registrerar sin cykel på Monark.se. Monarks cyklar tillverkas i deras egna fabrik i Varberg där man sköter all utveckling och kvalitetskontroll. Köp din Monark elcykel hos Elcykelpunkten i Stockholm – vi har lägst pris garanti så du kan känna dig trygg med ditt köp.

Monark återförsäljare Stockholm

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Monark elcyklar och har ett brett utbud. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. De har sin motor på framhjulet eller mittmonterad. Flertalet av Monarks modeller kommer med cykelkorg eller frampakethållare. Köper du en Monark elcykel hos Elcykelpunkten så får du fri frakt inom hela Sverige. Du är även varmt välkommen in och provcykla en Monark i vår butik i Stockholm.

Monark E-Karin

Sveriges mest sålda cykelmodell är en historia för sig. Monarks äldsta och mest klassiska ramtyp ligger till grund för Karin. Den ursprungliga versionen, med den karakteristiska svängda ramen, skapades för över hundra år sedan. Traditionen att ge personnamn åt cykelmodeller blev Monarks signum från 1930-talet och framåt. Oftast hade dessa namn en koppling till kungafamiljen. Från 1950-talet började cyklarna likna dagens Karin. Här hittar du Monark E-Karin som är en av storsäljarna i Sverige idag.

Historian bakom Monark

Alla borde ha råd att färdas kungligt. Monark är en rejäl cykel utan fördyrande detaljer. Så tänkte Birger Svensson när han startade sin lilla cykelfirma 1908 och så tänker Monark även idag. Under årens lopp har samhället förändrats och cykelns roll i folkhemmet med det. Men än idag är Monark svenska folkets cykel och nu tar vi med oss kungligheterna in i vårt andra århundrade.

Storleksguide

Geometri

RAMSTORLEK 53 58
KROPPSLÄNGD [cm] 165 – 185 180 – 200
B [mm] 530 580
C [mm] 586 623
E [mm] 460 460
G [mm] 71.5 71.5
H [mm] 73.5  73
I [mm] 65 65
J [mm] 130 150
K [mm] 422 447
L [mm] 556 575

VI MONTERAR & JUSTERAR DIN ELCYKEL

fri frakt elcykel

1-3 DAGAR FRI FRAKT
DIREKT TILL DÖRREN

TILLBEHÖR

REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 2.0

2 590 kr 2 995 kr
1 943 kr med Elcykelpremien
369 kr
277 kr med Elcykelpremien
999 kr
749 kr med Elcykelpremien