Monark Karin Mittmotor 7-vxl Sand korg 2023

26 990 kr

Artikelnr: CE-YEM2175136-1 Kategorier: , Taggar: ,

Monark Karin Mittmotor 7-vxl Sand korg 2023

Monarks populära klassiker Karin som elcykel. Med en tyst och diskret EGOING mittmotor i cykelns vevparti blir cyklingen ett svettfritt nöje. Ett låsbart 11,6 Ah batteri sitter snyggt integrerat i pakethållaren som har försetts med klicksystemet AVS, där korgar och väskor enkelt kan klickas av och på. Denna cykel har fotbroms, 7 växlar, aluminiumram och kvalitetskomponenter som är utvalda för att skapa en elcykel med högsta kvalité och prestanda. Framtill sitter en fast monterad korg.

  • Allt är snyggt inbyggt i en 7-växlad damcykel av modernt snitt, med lågt insteg, fotbroms bak och skivbroms fram.
  • Displayen på styret håller dig uppdaterad och där kan du enkelt välja assistansnivå. Cykelns batteri sitter stabilt i pakethållaren.
  • Pakethållaren som dessutom har en smart AVS-funktion där du enkelt klickar av och på en väska eller korg. Se film nedan.
  • Modellen är komplett och startklar. T.ex. ingår cykelkorg framtill, liksom stöd, godkänt lås och belysning fram och bak.

Monark AVS-klicksystem

Egoing elcykelsystem

Cycleurope som har både Monark och Crescent i sitt stall har sedan 2017 det egenutvecklade elcykelsystemet Egoing. Motorerna ger bra effekt för stadscykling och pendling och systemet är lätt att förstå sig på. Man har fem effektlägen att välja mellan och man kan dessutom få hjälp av motorn när du leder din elcykel – så kallad gå-assistans. Egoing systemet kommer i 2 olika utföranden. Motorn sitter antingen i framhjulet eller centralt i vevpartiet och batteriet är integrerat i pakethållaren eller på ramens underrör. Motorns egenskaper och placering och hur systemet är konfigurerat ger elcykeln olika egenskaper. Räckvidden ligger mellan 50-80 km (upp till 140 km med mittmotor i lägsta effektläget) på en laddning.

EGOING med mittmotor
Mittmotorn har en sensor som gör att systemet känner av vilken kraft du lägger på pedalerna. Det ger dig full kontroll i alla lägen och en genuin körkänsla som liknar den du får på en ”vanlig” cykel – men utan svett. Detta system är ett riktigt effektpaket med många newtonmeter, det märks i uppförsbacken. Detta system är idealiskt när du cyklar i kuperad terräng, med tung last eller i stan där du har många start och stopp längs vägen.

EGOING med framhjulsmotor
Nya generationen av framhjulsmotor som är ännu tystare och starkare än den populära föregångaren. Med detta system får du mjuk och skön elcykling med full kontroll på hastigheten genom fem fasta assistanslägen lägen. Batteriet sitter oftast integrerat i pakethållaren. Motorn klarar för närvarande upp till 38 Nm i vridmoment.

Allmänt

Varumärke
Monark
Årsmodell
2023
Färg
Beige
Färgbeskrivning
Light Sand
Antal växlar
7
Elsystem
EGOING
Storlek
51 cm
Bromstyp
Fotbroms
Ramlås
AXA Solid +
Rammaterial
Aluminium
Framgaffel
High-Tensile stål
Framgaffeltyp
Odämpad

Hjul

Hjulstorlek
28"
Hjul
Shimano/Spectra
Däck
Spectra Pergo Duramax Reflex 40-622

Drivlina

Vevparti
EGOING 38T 170 mm
Kedja
Z610HXRB
Kassett
Shimano 16T
Växelsystem bak
Shimano® Nexus 7® DX
Växelreglage
Shimano® Nexus® 7 Vridreglage

Komponenter

Frambroms
Shimano® Bak:Navbroms Fram:Hydraulisk skivbroms. Shimano®
Handtag
Herrmans Primergo
Styre
Aluminium 630mm
Sadelstolpe
Aluminium silver 27,2x300
Sadel
Spectra Commo
Pedaler
Spectra, aluminium med antislip

Motor

Motortyp
EGOING Centerdrivet
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
30

Batteri

Batterityp
EGOING
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Wh)
417
Batteriladdare
Medföljer
Laddningstid
3-5 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
800

Display

Display Typ/Modell
LCD, EGOING USB
LED/LCD Display
LCD
Antal assistansnivåer
5

Utrustning

Belysning
Fram: Diodlampa Bak:Integrerad i batteri, bägge styrda från display
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
AVS
Cykelstöd
ATRAN REX Aluminium ställbart, optilmal support
Skärmar
Stål, lackerat i cykelns färg

Varumärke

Monark

Monark elcyklar

Monark elcyklar tillverkas i Sverige och detta klassiska svenska cykelmärke har hela 3 års garanti när man registrerar sin cykel på Monark.se. Monarks cyklar tillverkas i deras egna fabrik i Varberg där man sköter all utveckling och kvalitetskontroll. Köp din Monark elcykel hos Elcykelpunkten i Stockholm – vi har prisgaranti så du kan känna dig trygg med ditt köp.

Monark återförsäljare Stockholm

Elcykelpunkten är stolta återförsäljare av Monark elcyklar och har ett brett utbud. Det finns många olika modeller, färger och storlekar att välja på. De har sin motor på framhjulet eller mittmonterad. Flertalet av Monarks modeller kommer med cykelkorg eller frampakethållare. Köper du en Monark elcykel på Elcykelpunktens hemsida får du fri frakt inom hela Sverige. Provcykla en Monark i någon av våra butiker i Stockholm, Uppsala, Örebro, Göteborg och Malmö! Köper du cykeln i butik får du förutom proffsig och personlig service också hjälp att ställa in sadel och tips på hur du tar hand om din cykel, motor och batteri på bästa sätt.

Monark E-Karin

Sveriges mest sålda cykelmodell är en historia för sig. Monarks äldsta och mest klassiska ramtyp ligger till grund för Karin. Den ursprungliga versionen, med den karakteristiska svängda ramen, skapades för över hundra år sedan. Traditionen att ge personnamn åt cykelmodeller blev Monarks signum från 1930-talet och framåt. Oftast hade dessa namn en koppling till kungafamiljen. Från 1950-talet började cyklarna likna dagens Karin. Här hittar du Monark E-Karin som är en av storsäljarna i Sverige idag.

Historien bakom Monark

"Alla borde ha råd att färdas kungligt. Monark är en rejäl cykel utan fördyrande detaljer". Så tänkte Birger Svensson när han startade sin lilla cykelfirma 1908 och så tänker Monark även idag. Under årens lopp har samhället förändrats och cykelns roll i folkhemmet med det, men än idag är Monark svenska folkets cykel och nu tar vi med oss kungligheterna in i vårt andra århundrade.  
VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

REA

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 190 kr 3 495 kr
SPARA 305 kr
1 170 kr