Skeppshult Favorit El Herr, 7-vxl. Alg Matt

29 000 kr

Artikelnr: SKE-2812-0747-2309-36-1 Kategorier: , Tagg:

Skeppshult Favorit El Herr, 7-vxl. Alg Matt

Om du är sugen på den snygga Skeppshult Favorit, men känner att lite extra hjälp skulle ge cyklingen ett lyft. Ja, då står Favorit El redo för dig, kanske en av de snyggaste elcyklarna du kan hitta!?
Modellen Favorit inspireras från rena och avskalade modeller från 70-talet och vi kan ju bara instämma i hyllningskören att Skeppshult har lyckats – återigen! En stilren standardcykel med bekväm sittställning som faktiskt under ytan besitter dolda fartresurser.
Om du gillar att cykla, men att “ursäkterna” till det tar emot, så kommer du att älska Skeppshults elcyklar. Helt plötsligt är det kul igen och du har flås som en artonåring. Nu väljer du ju enkelt själv hur mycket hjälp från elmotorn du vill ha, du kan faktiskt cykla med motorn avstängd, men när man slår på maxläget i en uppförsbacke är det helt omöjligt att inte börja le. Vi ska inte tjata om miljö, ekonomi eller tid, det har du vid det här laget säkert redan koll på. Men i och med att det blir lätt och kul att cykla igen, så blir du helt plötsligt mycket mer flexibel att ta dig runt för att upptäcka platser och bekanta som du tidigare har skjutit på.
Själva cykeln är fullt utrustad med fotbroms och sju växlar och på AVS-pakethållaren kan du smidigt klicka fast en väska, korg eller låda med motsvarande AVS-standard.

 • En hantverksmässigt välbyggd standardelcykel med stil, komfort och kvalitet som främsta egenskap. Ramen är specialbyggd och anpassad för elsystem. För pendling och vardagscykling.
 • Skeppshult tillverkar sina ramar i ett lätt höghållfast stål från SSAB, vilket ger en lätt och komfortabel cykelkänsla. Den pulverlackas därefter med ett rostskydd (för att klara svenska väderförhållanden) och en UV-beständig pulverlack. Skeppshults lackering har ett slutet klimatsmart system.
 • Fullt utrustad med skärmar, pakethållare, korg, belysning, ringklocka, lås, stöd och kedjeskydd.
 • Elmotor: Shimano Steps E5000. Batteri: Shimano Steps 418Wh. Display: Shimano Steps E5000. Mer information längre ner.
 • Godkänt ramlås från Abus, med plug in-funktion för ökat stöldskydd med ansluten kätting (säljs separat).
 • Växlar: Shimano Nexus 7 växlar.
 • Bromsar: Shimano fotbroms bak och hydraulisk skivbroms fram.
 • Justerbar styrstam gör att du kan få en sittställning som passar just dig.
 • Kvalitetsdäck från Schwalbe (28″) med reflexsida och starkt punkteringsskydd.
 • Pakethållare från AtranVelo med AVS-standard. Är då kompatibel med väskor och korgar med dito AVS-standard, då kan du enkelt klicka fast dem på pakethållaren. Men även alla väskor från Vaude passar.
 • Färg: Alg matt.
 • Cykeln är utrustad med tillbehör som lagen föreskriver. Alla cyklar som säljs i Sverige måste vara säkra. En cykel betraktas som säker om komponenterna och den sammansatta cykeln uppfyller alla krav i en säkerhetsstandard för cyklar. CE-märkt, tester enligt Epac EN15194. EMC test (Elektromagnetisk kompabilitet).

Skeppshult ❤️ Shimano STEPS E5000

Shimano är en världens största tillverkare av cykelkomponenter och ligger i framkant inom utvecklingen av elcykelmotorer. Det kvalitativa elsystemet Shimano STEPS är ett av marknadens populäraste system för elcyklar och över 160 cykelmärken är utrustade med deras kraftfulla motorer, batterier med lång räckvidd och cykeldatorer. Oavsett om du är en äventyrlig mountainbiker eller stadspendlare finns det alltid ett cykelmärke som passar dig. Shimano STEPS har en kraftfull mittmonterad motor vid vevpartiet och fördelarna med det är flera; motorn sitter väl skyddad integrerad i ramen, den ger en jämn och cykellik drift på vevarna, vikten blir bra centrerad och du får fin balans i själva elcykeln. Elmotorn är på 250 watt som är max enligt svensk lag och ger assistans i upp till 25 kilometer i timmen. Så fort du trampar på pedalerna får du assistans av elmotorn och när du slutar trampa slår elmotorn av. Inbyggda sensorer känner av flera gånger i sekunden fart, kraft och pedalfrekvens och beräknar hur mycket motorn ska hjälpa till för att du ska få så jämn och cykellik känsla som möjligt. Alla STEPS-batterier, oavsett wattstyrka, har minst 1000 laddningscykler. Till systemet hör oftast en cykeldator som visar effektläge, hastighet, batteriets laddnivå och hur långt den kraften kan ta dig. Du laddar 80% av batteriet på 2 timmar och fullt laddat på 4 timmar. Med ledord som; kvalitet, användarvänlighet, driftsäkerhet och hög servicenivå, går utvecklingen vidare.

Batteri:

 • Efter 1000 laddningscykler är batteriet fortfarande starkt.
 • Effekt 418 Wh.
 • Ganska kort laddningstid (4-6 h), så att du snabbt är tillbaka på vägen igen.
 • Elegant, kompakt design.
 • Batterierna är låsbara, avtagbara, väderbeständiga samt har laddport för smidig och enkelt laddning. Laddare medföljer.

Motor:

 • Växla enkelt mellan olika kraftassistanslägen
 • Ett av marknadens tystaste och nättaste system. Nästan helt tyst och kompakt drivenhet, så att allt du märker är dess expertstöd
 • Naturlig cykelkänsla för ren komfort
 • Byggd för att köras i alla väder
 • 40 Nm effekt i motorn

Display:

Smidig display som sitter precis intill vänstra handtaget. Du behöver inte släppa styret för att använda displayen.

 • Steps SC-E5000: Snygg, lättläst Shimano-display som tydligt visar hastighet, tripp- och total distans, uppskattat räckvidd för batteriet, batteriindikator, etc. Knapp för av/på belysning. Reglage för att styra effektlägen och visad information på displayen. – Tre effektlägen att välja mellan; High, Normal, Eco.

OM SKEPPSHULT

Albert Samuelsson började 1911 att i en blygsam skala att tillverka cyklar. Från starten hette cyklarna Skogsstjärnan och därifrån har man allt sedan dess skyndat långsamt. Redan från början med Småländsk strävsamhet att hellre erbjuda kvalitet än kvantitet.
Under resans gång har cyklarna från företaget Albert Samuelsson & Co Velocipedfabrik även hetat Smålands Original, innan Skeppshultcykeln 1945 till slut blev etablerat. Och sedan den röda trehjulingen blev etablerad på 30-talet har Skeppshultcykeln växt och fabriken har byggts ut vid ett flertal tillfällen. Hantverket består – tack och lov säger vi!
För runt 40-talet fans det i Sverige över trettio cykeltillverkare. Men sedan ett drygt decennium är Skeppshult ensam kvar som helsvensk cykeltillverkare (Ja visst, det finns svenska varumärken som har viss montering kvar i Sverige).
Cykelfabriken ligger än idag kvar i det lilla samhället Skeppshult utanför Smålands Stenar, och än idag finns hantverket kvar men idag är det trimmat med svetsrobotar, hjulbyggningsmaskiner och en alldeles egen miljöklassad lackavdelning. Plus naturligtvis moderna kvalitetskomponenter från marknadsledande tillverkare.
Till dagens CV kan Skeppshult addera det prestigefyllda priset Utmärkt svensk form. Det tillsammans med designern Björn Dahlström. Skeppshult är även Kunglig Hovleverantör, inte illa!
Skeppshult tillverkar sina ramar i ett lätt höghållfast stål (Docol 590 i 1 mm tjocklek) från SSAB, vilket ger en lätt och komfortabel cykelkänsla. Komponenterna till cykeln är utvalda med fokus på hög kvalitet och låg vikt. Därefter pulverlackas ramarna med rostskydd i en miljöklassad anläggning på fabriken.
Det krävs sju gånger mer energi för att framställa aluminium i jämförelse med stål. På så vis är stål bättre för miljön. Stål ingår även i det naturliga kretsloppet. Skeppshult leverantör SSAB (Svenskt Stål AB) är en världsledande tillverkare av stål med fokus på både kvalitet och miljö (med bl.a. lägst utsläpp i världen i sin tillverkning). Fraktsträckan mellan SSAB och Småland är även väsentligt kortare än om de valt att importera färdiga ramar från Asien. Gjordnära® är Skeppshults ledord!
Skeppshult har tillverkat cyklar från grunden i över hundra år, och deras målsättning är att göra det i hundra år till.

Allmänt

Varumärke
Skeppshult
Årsmodell
2023
Rambeskrivning
Ram i höghållfast stål från SSAB, pulverlackerad i Skeppshult
Färg
Blå
Antal växlar
3
Vikt
24,8 kg inkl. korg
Elsystem
Shimano Steps
Storlek
55 cm
Bromstyp
Fotbroms, Skivbroms
Ramlås
ABUS ramlås, Plug-In, godkänt för cykel.
Rammaterial
Stål
Framgaffeltyp
Stel

Hjul

Hjulstorlek
28"
Punkteringsskydd däck
Ja
Ekrar
DT Swiss extra förstärkta
Hjul
Schurmann Aluminium dubbelvägg
Däck
Schwalbe 28" (37-622) med punkteringsskydd och reflexsida.
Framnav
Shimano® för skivbroms.
Baknav
Shimano® Nexus 7 växlar, fotbroms.

Drivlina

Vevparti
Shimano Steps
Kedja
Shimano® kedja för STEPS. Antirostöverdrag.
Framdrev
38/18
Växelreglage
Shimano® Nexus® 3 Vridreglage
Växelserie
Shimano® Nexus 3 växlar, vridreglage.

Komponenter

Bakbroms
Shimano® hydraulisk skivbroms fram/fotbroms bak.
Handtag
Herrmans® Ftalatfria, PAH-fria, latexfria såväl som naturgummifria.
Styre
Humpert styre, godkänt för elcykel/aluminium ställbar styrstam.
Sadel
Selle Royal, mjuk stoppning, vattenresistent.
Pedaler
Marwi® Anti-slip pedal, aluminium, med reflex.

Motor

Motortyp
Shimano® STEPS DU-E5000, mitt-/rammonterad, 250W.
Motorplacering
Mitt
Motoreffekt(W)
250
Vridmoment (Nm)
40
Sensor
Hastighet, Kadens, Vridmoment
Maximal assistanshastighet
25
Sträcka på en laddning
50-100 km

Batteri

Batterityp
Shimano® STEPS , 36V, 11.6Ah, 418Wh, lithiumjonbatteri.
Batteriplacering
Diagonalrör
Batterikapacitet (Ah)
11.6
Batterikapacitet (Wh)
418
Batteriladdare
Medföljer
Laddningstid
4-6 h
Batterilås
Ja
Antal laddningar
1000

Display

Display Typ/Modell
Shimano Steps SC-E5000
LED/LCD Display
LCD
Avtagbar display
Nej
Antal assistansnivåer
3
Walk-assistans
Ja
Funktioner display
Range, DST, ODO walk assistens, ljus av/på, hastighet, batterinivå

Utrustning

Belysning
LED-lampa fram, drivs av drivenheten. Batteribelysning LED bak.
SSF-godkänt ramlås
Ja
Pakethållarsystem
Korg, pulverlackerad i Skeppshult. AtranVelo™, pakethållare med AVS-funktion. Max lastvikt 25 kg.
Cykelstöd
AtranVelo™ aluminium, extra förstärkt med större fot, godkänd för elcykel.
Skärmar
Skärmar av plast.
Kedjeskydd
Herrmans® kedjeskydd av plast.

Varumärke

Skeppshult

VI MONTERAR DIN ELCYKEL TILL 95%

PROVKÖRD I VÅRT TESTCENTER

TILLBEHÖR

Cykeltillbehör

Hjälm Hövding 3.0

3 495 kr