Landsväg vid solnedgång (Trek)

Förmånscykel

1000-TALS ELCYKLAR I LAGER
VI MONTERAR TESTAR & JUSTERAR CYKLARNA
SPARA UPP TILL 50% MED CYKELFÖRMÅN

Personalcykel utan kostnad?

Den anställde får upp till 25-50% lägre kostnad istället för att köpa den privat. Bra för miljö, friskare personal och framförallt nöjd personal som känner att företaget satsar på de anställda är våra erfarenheter. Vi erbjuder vanliga cyklar, lådcyklar, elcyklar och nu med helt nya regler och förmånsvärden för 2022 och framåt!

Vill ni ge era anställda förmånscyklar utan kostnad?

I slutet av november godkände Riksdagen nya regler gällande beskattning av förmånscyklar.
”Skälen för regeringens förslag: Cykelpendling bedöms ha positiva effekter på såväl miljö och stadsutveckling som hälsa. Förutom god tillgång till cykelvägar, kan ekonomiska styrmedel och incitament vara en viktig del i arbetet för att få fler arbetspendlare att välja cykel framför exempelvis bil, när det är möjligt att avstå bilen. Det finns därför skäl att justera skattereglerna i syfte att underlätta för cykelpendling.
Enligt gällande regelverk utgör en arbetsgivares tillhandahållande av cyklar till anställda en skattepliktig förmån. Redan i dag har sådana förmånscyklar visat sig bidra till ökad cykelpendling och även visat sig ersätta andra resor med bil (se Utvärderingsenkät om förmånscyklar i Jönköpings kommun 2018). Regeringens bedömning är att en minskad förmånsbeskattning av cyklar kommer att bidra till ytterligare ökad cykelpendling, vilket i sin tur skapar positiva hälso- och miljöeffekter.
Dessa positiva effekter väger tyngre än de nackdelar i form av exempelvis administration som tillhandahållandet av cyklar för med sig för arbetsgivarna och som flera remissinstanser har framhållit. I denna proposition föreslås därför att det införs en skattelättnad för cyklar som en arbetsgivare tillhandahåller anställda. Innebörden av den föreslagna skattelättnaden är att cykelförmån under vissa förutsättningar och till viss del ska vara skattefri. Syftet med förslaget är att bidra till ökad cykelpendling.”

Kontaktformulär

Vill ni veta mer hur det fungerar? Vänligen fyll i nedan formulär.
Jag godkänner villkoren för integritetspolicy.

De nya villkoren sammanfattade:

  • Inget förmånsvärde upp till 3000 kr per år (ca 250 kr/mån) och per person
  • Överstigande förmånsvärde beräknas som vanligt, dvs har en cykel (eller flera beställda cyklar av samma person) idag ett förmånsvärde på 400 kr/mån (4800 kr/år) kommer förmånsvärdet bli 150 kr/mån eller 1800 kr/år.
  • Gäller endast cyklar. Alla tillbehör, cykelvagnar etc förmånsbeskattas som vanligt.
  • Gäller från 1 januari 2022 på nya och redan löpande avtal

Vad innebär detta?

  • Först och främst innebär det att förmånstagaren kommer få ännu förmånligare villkor genom en helt eller delvis borttagen förmånsbeskattning vilket sänker förmånstagarens totala löneskatt.
  • Det innebär även att bruttolöneavdraget kommer sjunka eftersom kostnaden för arbetsgivaravgifterna på förmånsvärdet sjunker eller försvinner helt. Beräkningsmodellen för kostnadsneutralitet tar i beaktande nettoeffekten av de minskade arbetsgivaravgifterna.
  • Kommer beloppet på månadsfakturan för kreditavtalet ändras på redan befintliga avtal? Nej, den påverkas inte och är den samma som tidigare.

Räkneexempel:

En cykel med rekommenderat butikspris på 20 000 kr har idag ett förmånsvärde på 234 kr/mån och ett bruttolöneavdrag på 470 kr/mån. Den kommer med det nya förslaget få ett förmånsvärde på 0 kr/mån och ett bruttolöneavdrag på 414 kr/mån. Det gör att nettokostnaden för den anställde med en skattesats på 33% minskar från 393 kronor till 278 kr per månad vilket innebär en sänkning med 29%. En anställd med skattesatsen 50% minskar sin nettokostnad med hela 41% från 352 kr till 207 kr i månaden. En extra bonus är att den negativa påverkan på SGI m.m för de med lön under gränsvärdena även minskar eftersom bruttolöneavdraget minskar. Ovan är endast ett räkneexempel för att visa innebörden av ändringarna. Det kan också vara olika beroende på vad arbetsgivaren har för PO-pålägg el dylikt men detta gäller nästan bara om det är en kommun eller region.
Kvinna leder cykel med hund

Vad kostar det mig som anställd att köpa personalcykel?

Räkneexempel på en elcykel med betalning i 3 år genom bruttolöneavdrag

Förklaring
Belopp
Cykelns pris (ordinarie pris i detaljhandeln)
15995 kr
Cykelns pris (som förmånscykel efter utköp)
9592 kr
Bruttolöneavdrag per månad (Den summan den anställde inte får ut i bruttolön)
331 kr
Förmånsvärde per månad (Den summan som ligger till grund för förmånsskatt)
0 kr
Cyklens pris per månad vid privatköp
444 kr
Nettokostnad för cykeln per månad med 33% skatt (29% billigare)
222 kr
Nettokostad för cykeln per månad med 55% skatt (38% billigare)
166 kr

Efter 3 år kan du få köpa ut cykel och detta blir då 25-50% billigare jämfört med köp i butik.

Nyhetsbrev

Missa inga kampanjer eller erbjudanden och anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag.
item

Bidra till biologisk mångfald med oss

Alla köp hos oss bidrar vi tillsammans till en positiv miljöpåverkan. Den som köper sin elcykel genom oss bidrar också nämligen till biologisk mångfald genom The perfect world foundation.

BETALNING

bankidvisamastercardklarna

LEVERANSMETODER

postnordDHLBringno-sender

cancerfonden
pricerunner

Vi erbjuder gratis frakt på alla beställningar över 999 kr.

De överstrukna priserna motsvarar lanseringspriserna för denna säsong.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt på utvalda produkter, erbjudandet gäller endast ordinarie pris, kan ej kombineras och gäller ej lådcyklar eller Recycle cyklar.

Vi är specialister på elcyklar och vi kan hjälpa dig på din elcykelresa, både på nätet och i butik. Välkommen in till oss!

Copyright 2023 © Elcykelpunkten, alla rättigheter förbehållna.