låna elcykel

PROVLÅNA ELCYKEL INNAN KÖP

VI MONTERAR & JUSTERAR ERA ELCYKLAR INNAN LEVERANS

fri frakt elcykel

FRI FRAKT
DIREKT TILL ERT KONTOR

Förmånscykel med el till anställda

Vill ni vara med och sponsra era anställda med en förmånscykel? Det finns många fördelar att använda en förmånselcykel. Bra för miljön och friskare personal! Om ni önskar beställa flera så får ni även låna en elcykel som vi kör ut eller skickar så får ni prova på hur fantastiskt kul det är med elcykel. Vi monterar och testkör även innan vi levererar cyklarna till ert företag och dessutom är det fri frakt direkt till ert kontor.

Vad är definitionen av förmånscykel?

En förmånscykel är när ett företag köper, leasar eller hyr en cykel som en anställd använder i tjänsten och även kan nyttja privat. Skatteverket har då räknat ut en summa/förmånsvärde som är baserat på cykelpris, kapitalkostnad och servicekostnad som läggs på den anställdes skattegrundande lön. Om arbetsgivaren ger en cykel i gåva till en anställd ska förmånsvärdet motsvara marknadsvärdet på cykeln vid gåvotidpunkten. Läs mer om förmånscykel på Skatteverkets hemsida. Ni är även välkomna att ringa vår support för att få hjälp direkt.

Batavus elcyklar är kända för sin kvalité och har Sveriges mest sålda elcykel.

Beräkna förmånsvärdet

Denna uträkning gäller endast vid köp av förmånscykel. Vid köp av tjänstecykel tillämpas ingen förmånsbeskattning och då inga arbetsgivarkostnader utöver själva cykelns kostnad. Det går givetvis bra att leasa även en tjänstecykel. Nedan exempel är direkt hämtat från Skatteverket. 

Exempel:
Cykelns marknadsvärde är 15 000 kronor inklusive batteri. Cykeln beräknas hålla i sex år medan batteriet behöver bytas vartannat år. Arbetsgivaren betalar service och reparationer under året med 600 kronor.

Beräkning av förmånen:
Värdeminskningen för cykel och batteri beräknas till 20 % x 15 000 kr: 3 000 kr

Tillbehör, service, reparationer: 600 kr

Kapitalkostnad (15 000 x 1,27 % =) 190 kr

Förmånsvärdet för ett helt år blir 3 790 kronor, dvs. i genomsnitt ca 315 kronor per månad. Om viss service ingår i en fast leasingkostnad som arbetsgivaren betalar, ska ett motsvarande belopp läggas till vid beräkningen.

Vilka priser har ni på era förmånselcyklar?

Vi tycker det är kul med företag som satsar på elcyklar till sina anställda och ger kraftigare rabatt ju fler ni vill beställa. Det finns elcyklar från 8 000 kr och uppåt exklusive moms men är såklart beroende av vilken typ av modell ni är ute efter, batterikapacitet, hur ofta cyklarna ska användas m.m.

Lås förmånscykeln med en app med GPS

Slipp borttappade nycklar och gör dessutom förmånscykeln väldigt flexibel. Man kan dela cykeln när som helst med sina kollegor, vänner och bekanta. Det går även att se var cykeln är någonstans med GPS och du kan även se statistisk om cykeln. Batteriet räcker ofta i flera år och tekniken sköts via Bluetooth. Se vår modell från Linka som gör jobbet!

Stålhästens elcykel - Prima

Några fördelar med förmånselcykel:

  • Endast 25 öre per mil i drivmedelskostnad. Räknar man med inköp, värdeminskning och underhåll blir det ca 4 kr/mil. En bil har i genomsnitt ca 65 kr/mil.
  • Spar tid. Oftast går det snabbare att ta sig fram med en elcykel jämfört med en bil i stora städer. Behöver inte leta efter parkering och inga bilköer.
  • Miljövänligt. Elcykeln bidrar till kraftigt reducerade utsläpp. Man släpper ut 0,6 gram CO2/km jämfört med miljöbilar som kan släppa ut upp till 95 gram CO2/km. 
  • Man slipper bli varm och svettig. Använd elassistansen i backarna så får medarbetarna…
  • Motion. 2-3 h lågintensiv träning varje vecka ger 6 års extra livslängd enligt studier.
  • Långa sträckor.Man tar sig oftast minst 4-5 mil på en laddning och ända upp till 10 mil beroende på vilket batteri och modell man väljer.
  • Punktlig. Slipp köer eller förseningar i kommunaltrafiken. Man vet när man är framme.
  • Fantastiskt roligt! Kom in och provcykla i vår butik och du kommer bli förvånad över hur roligt det är.
  • Dörr till dörr. Jämfört med kommunaltrafiken slipper du gå från stationerna och spar tid.
  • Friskare personal och färre sjukskrivningar.

Önskar ni en tjänstecykel med företagslogga på elcykeln?

Det finns många fördelar att ha en elcykel till företaget som alla kan nyttja. Vi kan även trycka på ert företags logga på elcykeln enligt bild. Se gärna vår sida för tjänstecyklar för mer information.

Kontakta oss för pris på förmånscykel

Vi hjälper gärna till för att hitta den optimala lösningen för er. Skicka ett kort mail till jens.hagman@elcykelpunkten.se så får ni prisindikation eller så ringer vi upp.

 

företagscykel