Leveranstid elcyklar och tillbehör

Elcykelpunkten har en leveranstid på 1-3 arbetsdagar på alla order som avslutas innan kl 15:00 vardagar. Paketet levereras normalt sett direkt till ett utlämningsställe om det inte är en elcykel – då levereras det direkt till din dörr. Elcykelpunkten kan inte hållas ansvarig om leveranstiden överskrids som Elcykelpunkten ej råder över. Eventuella förseningar hos PostNord är exempel på en faktor som vi ej kan påverka. Om din order inte kommer fram kan du kontakta oss på kundservice@elcykelpunkten.se.

Ditt ansvar

Det är kundens ansvar att adress och all användardata är korrekt. Exempelvis: För- och efternamn, fullständig adress samt Lgh-/husnummer, det är också kundens ansvar att det står samma uppgifter på brevlådan/-inkastet. Elcykelpunkten ansvarar inte om dessa uppgifter inte stämmer överens och försändelsen returneras till Elcykelpunkten. Om ditt paket kommer till ett ombud så har du 14 dagar på dig att hämta ut ditt paket hos Postens närmaste ombud. Om du inte hämtar ut försändelsen inom 14 dagar kommer Elcykelpunkten att debitera dig för de omkostnader, returfrakt till oss, administrativt samt ny frakt. Debiteringen för oupphämtad försändelse är 149 kr, omfrakten debiteras 89 kr. En faktura med orderns ursprungliga summa samt dessa belopp skickas från oss samma dag som en oupphämtad försändelse registreras hos oss. Tidfristen 14 dagar ångerrätt går ut när du inte hämtat ut ditt paket och du är enligt lag skyldig att betala. Fakturan har 14 dagar kredit. När vi har registrerat din betalning kommer din order att omlevereras inom 2 arbetsdagar.

Byten & returer

På Elcykelpunkten har man alltid rätt att skicka tillbaka sina produkter inom 14 dagar. Om produkten är använd förbehåller sig Elcykelpunkten rätten att göra en värdeminskning. Återbetalning gäller endast när produkten är oanvänt och i originalförpackning. Du har annars rätt att byta till en annan produkt eller få pengarna tillbaka. Gör man ett byte så är returfrakten gratis – annars kostar det 499 kr att returnera om man vill göra en full återbetalning. Defekta returer återbetalas/bytes ej. För produkter som är köpta med rabattkod, gäller inte bytes- eller ångerrätt. Ett normalt byte tar ca 1 vecka.

Returer

Om man önskar göra retur är ni välkomna att kontakta oss för en returblankett. Viktigt att ni packar produkten väl, då du har ansvaret för att produkten kommer tillbaka till oss i oskadat skick, gärna i samma emballage som du fick försändelsen i. Defekta returer återbetalas/byten kan komma att inte betala tillbaka i sitt fulla belopp. Återbetalningen görs till ditt konto. Återbetalningen sker oftast inom 10 arbetsdagar efter att vi har mottagit din retur. Vid byten är returen gratis men önskar kunden en återbetalning står man själv för frakten.

Transportskadad leverans

När vi levererar produkter till dig och produkten skadas så är det under vårt ansvar. Vid eventuell retur är ansvaret ditt och därför ska det packas väl. Vid transportskada skall detta anmälas till chauffören vid leveranstillfället och kontrollera därför alltid godset vid leverans. Du måste be chauffören att lämna en bekräftelse på att godset var skadat. Spara denna bekräftelse. Transportskador skall anmälas till oss senast 7 dagar efter att du mottagit varan för att vi skall behandla ärendet och ska skickas skriftligen.