Leveranstid elcyklar och tillbehör

Elcykelpunkten har en leveranstid på 1-3 arbetsdagar på alla order som avslutas innan kl 12:00 vardagar. Paketet levereras normalt sett direkt till ett utlämningsställe om det inte är en elcykel – då levereras det direkt till din dörr. Eventuella förseningar hos PostNord är inget Elcykelpunkten råder över. Om din order inte kommer fram i tid kontakter du självklart oss så hjälper vi dig. Glöm inte att det är du som beställt som måste ta emot cykeln eftersom du måste visa ID då detta är ett krav från Klarna.

Levereras era elcyklar monterade?

Vi packar upp elcykeln, provkör och kvalitetskontrollerar samt monterar den till 95%. Logistiskt ur ett miljöperspektiv har vi valt att skicka våra elcyklar där cykelstyret är vridet 90 grader och tramporna avtagna för att paketet inte ska bli så stort. Dock kommer du få med ett litet flygblad med enkla instruktioner. Eventuella tillbehör monteras på helt gratis. Har du beställt en cykelkorg så behöver även denna monteras enkelt via flygbladet som medföljer.

Kan jag hämta ut min elcykel vid terminalen?

Självklart. Du kommer få kollinummer när vi skickar din elcykel och du kommer att kunna se paketets väg hela vägen. När du fått ditt kollinummer kan du ringa till PostNord och be om att få hämta i terminalen istället. 

Byten & returer

På Elcykelpunkten har man alltid rätt att skicka tillbaka sina produkter inom 14 dagar om man handlat via webshopen. Om produkten är använd förbehåller sig Elcykelpunkten rätten att göra en värdeminskning. Återbetalning gäller endast när produkten är oanvänd och i originalförpackning. Du har annars rätt att byta till en annan produkt eller få pengarna tillbaka om du handlat via webshopen. Gör man ett byte så är returfrakten gratis – annars kostar det 800 kr att returnera en elcykel om man vill göra en full återbetalning. 399 kr att returnera en cykelvagn. Övriga produkter kostar 99 kr att returnera. Defekta returer återbetalas/bytes ej. För produkter som är köpta med rabattkod, gäller inte bytes- eller ångerrätt. Ett normalt byte tar ca 1-2 veckor.

Om man önskar göra retur är ni välkomna att kontakta oss för en returblankett. Viktigt att ni packar produkten väl, då du har ansvaret för att produkten kommer tillbaka till oss i oskadat skick, gärna i samma emballage som du fick försändelsen i. Defekta returer återbetalas/byten kan komma att inte betala tillbaka i sitt fulla belopp. Återbetalningen görs till ditt konto. Återbetalningen sker oftast inom 10 arbetsdagar efter att vi har mottagit din retur. Vid byten är returen gratis men önskar kunden en återbetalning står man själv för frakten.

Transportskadad leverans

När vi levererar produkter till dig och produkten skadas så är det under vårt ansvar. Vid eventuell retur är ansvaret ditt och därför ska det packas väl. Vid transportskada skall detta anmälas till chauffören vid leveranstillfället och kontrollera därför alltid godset vid leverans. Du måste be chauffören att lämna en bekräftelse på att godset var skadat. Spara denna bekräftelse. Transportskador skall anmälas till oss samma dag du mottagit varan för att vi skall behandla ärendet och ska skickas skriftligen med foto eller video. Detta pga vissa skador uppkommer efter man nyttjat cykeln och detta är inget vi tar ansvar för och därför måste transportskador anmälas direkt.

Ditt ansvar

Det är kundens ansvar att adress och all användardata är korrekt. Exempelvis: För- och efternamn, fullständig adress samt Lgh-/husnummer, det är också kundens ansvar att det står samma uppgifter på brevlådan/-inkastet. Elcykelpunkten ansvarar inte om dessa uppgifter inte stämmer överens och försändelsen returneras till Elcykelpunkten. Om ditt paket kommer till ett ombud så har du 14 dagar på dig att hämta ut ditt paket hos Postens närmaste ombud. Om du inte hämtar ut försändelsen inom 14 dagar kommer Elcykelpunkten att debitera dig för de omkostnader, returfrakt till oss, administrativt samt ny frakt. Debiteringen för oupphämtad försändelse är 149 kr, omfrakten debiteras 89 kr. En faktura med orderns ursprungliga summa samt dessa belopp skickas från oss samma dag som en oupphämtad försändelse registreras hos oss. Tidfristen 14 dagar ångerrätt går ut när du inte hämtat ut ditt paket och du är enligt lag skyldig att betala. Fakturan har 14 dagar kredit. När vi har registrerat din betalning kommer din order att omlevereras inom 2 arbetsdagar. Vid utkörning av elcykel och Du inte är hemma och kan ta emot din elcykel trots avisering från fraktleverantör och utebliven återkoppling från dig till fraktleverantör för annan tid eller datum så debiterar fraktleverantör Elcykelpunkten 295 kr/dygn för lagerhållning. Denna summa kommer att faktureras vidare till dig om du inte är på plats vid överlämningen då fraktleverantör måste åka tillbaka och lagerhålla paketet och detta är inget vi på Elcykelpunkten råder över.