Vanliga frågor och svar

Vad ingår i avtalet?

Avtalet via din arbetsgivare ger dig mycket mer än bara en cykel. Under hela hyresperioden ingår, förutom hyran av din elcykel/cykel och eventuella tillbehör, också hemleverans och injustering, treårig garanti, godkänd cykelhjälm, support och extra lås. Det ingår även trygghetsförsäkringar i händelse av stöld eller långtids- sjukdom. Detta går vanligtvis inte att köpa separat eller få paketerade om du handlar i butik eller på nätet.

Kan alla beställa förmånscykel?

Är man tillsvidareanställd och inte har en pågående ledighet på längre än 3 månader kan man beställa en förmånscykel.

Är cykeln färdigmonterad vid leverans?

Cykeln är grundmonterad och funktionstestad vid leverans. Det betyder att lampor, lås, hjul och sadel och eventuella tillbehör man köper monteras om möjligt. För att inte skada cykeln under transport så återstår det dock att vrida upp styret, montera pedaler och eventuell cykelkorg. Några veckor efter leverans erbjuds du hjälp med injustering — antingen av Elcykelpunkten eller på plats hos våra servicepartnerns.

Vem tecknar jag avtalet med?

Avtalet tecknas mellan din arbetsgivare och dig som anställd.

Vad kommer Förmånscykeln att kosta i månaden?

Ditt individuella pris beror huvudsakligen på två saker: ditt val av produkter och din marginalskatt. Din arbetsgivare gör ett bruttolöneavdrag på din inkomst varje månad och sedan tillkommer förmånsskatt. Kostnaderna är olika beroende på vilken skatt du betalar, t.ex. 33% eller 55%

Om du vill veta vad just ditt paket kommer att kosta, räknar du enklast ut det genom att kolla på vår prissida när du loggat in.

Nettopriset kan variera beroende på om du har jämkning eller ligger precis runt en skattebrytpunkt, men uträkningen ger en bra indikation på kostnaden per månad.
Vad ska man tjäna för att ha över 33% skatt? Se skatteverket för mer information då denna ändras varje år.

Om jag vill köpa ut cykeln efter avtalsperiodens slut – vad blir mitt pris?

Kostnaden för att köpa ut din cykel efter tre år är baserat på det då rådande marknadsvärdet för cykeln. I dagsläget kan och får vi inte göra gissningar vad eventuell kostnad kommer att vara.

Hur gör jag om jag inte vill köpa ut cykeln efter 3 år?

Då lämnar du tillbaka den till Elcykelpunkten. Det kostar ingenting förutom om cykeln skulle vara skadad utöver normalt slitage.

Ingår det någon garanti?

Elcykelpunkten erbjuder en unik 3-års garanti för samtliga produkter och tillval om inget annat anges. Garantin gäller inte vid onormalt slitage, batterier, förbrukningsvaror eller eventuella mjukvaror. Läs mer om garanti under din arbetsgivares Allmänna villkor för hyra av Förmånscykel.

Ingår service?

Elcykelpunkten erbjuder garantiservice, det vill säga hjälp vid eventuella fabriksfel. Vi hjälper även till att kostnadsfritt serva och kolla igenom din cykel i samband med att vi kommer till din stad för visning av cyklar. Önskar du en mer omfattande underhållsservice, så tar du kontakt med en lokal servicepartner och ersätter denne själv enligt överenskommelse. Hör gärna av dig till vår kundservice om rekommendation kring val av servicepartner.

Hur hjälper Elcykelpunkten till om cykeln skulle bli stulen?

I grunden använder du din hemförsäkring. Vi hjälper till att sköta administrationen och förse ditt hemförsäkringsbolag med relevanta uppgifter efter att du polisanmält stölden samt kontaktat ditt försäkringsbolag. Därefter ser Elcykelpunkten till att du blir ersatt med en likvärdigcykel.

Vilka försäkringar ingår i avtalet?

Under hela hyresperioden har du två trygghetsförsäkringar som medföljer ditt förmånslpaket:

1. Ett kompletterande allriskskydd ingår där Elcykelpunkten täcker mellanskillnaden vid olycksfall och stöld etc. Detta avtal förutsätter att du har en hemförsäkring med inkluderande drulleförsäkring.

2. Din arbetsgivare och Elcykelpunkten tillhandahåller en långtidssjukskrivningsförsäkring som täcker din månadskostnad om du skulle bli sjukskriven under en längre tid. Då får du behålla cykeln utan kostnad under sjukskrivningen.

Läs mer om villkoren som Elcykelpunkten och er arbetsgivare kommit överens om.

Hur länge pågår avtalet?

Avtalet för Förmånscykel är bindande och gäller i 36 månader. Undantag är uppsägning, pensionering eller annan orsak till att din anställning upphör.

Vad händer om min anställning upphör under avtalet?

Då upphör även ditt Förmåncykel-avtal. Därmed har du dina två val: att antingen lämna tillbaka den till Elcykelpunkten eller att köpa ut cykeln till då rådande marknadsvärde. Det du riskerar är att om du beställer en cykel och säger upp avtalet inom 6 månader från beställningstillfället så kan du bli ersättningsskyldig för kostnaderna för de första 12 månaderna i avtalsperioden.

Vad händer om jag blir sjukskriven under avtalet?

Då går långtidssjukskrivnings-försäkringen in och finansierar din månadskostnad, så du behöver inte vara orolig för att du inte kommer att ha råd med din förmånscykel under eventuell sjukskrivning.

Vad händer om jag blir föräldraledig under avtalet?

Du får beställa en cykel och månadsvisa bruttolöneavdrag kommer att ske så länge det finns en lön att dra ifrån. Om risk uppstår för att det inte kommer finnas en lön att dra bruttolöneavdraget ifrån kommer arbetsgivaren att dra ett summerat bruttolöneavdrag för innevarande år på din lön. Om ledigheten sedan kvarstår efter årsskiftet kommer arbetsgivaren att fakturera det summerade beloppet för resterande månader som ledigheten pågår för det året. När du är åter i tjänst blir det fortsatt månadsvisa bruttolöneavdrag.

Reservation för eventuella tryckfel och ändringar från leverantör.

Spara 20-40% jämfört med köp i butik eller på nätet
Tack vare skattesubvention och vår volymrabatt är Förmånscykel en riktigt bra affär för dig som privatperson som ska skaffa en ny cykel. Jämfört med köp i butik eller på nätet sparar du upp till 40 procent när du väljer en Förmånscykel.

Trygghet efter leverans

Till varje cykel ingår telefonsupport och försäkringshantering för att underlätta vid eventuella problem eller frågor. Vi kommer även att vara på plats vid tillfälle efter utleveranserna för att svara på frågor eller hjälpa till med eventuella justeringar av din cykel.

Garantiservice 3 år

Produkterna har 3 års garanti om inget annat anges. Vid uppkommet produktproblem får du vid kontakten med supporten utförlig information om hanteringen av din utrustning vid produktfel.

Försäkring 3 år

Ett kompletterande allriskskydd ingår och täcker mellanskillnaden vid olycksfall, stöld. Detta kräver att ni har en gällande hemförsäkring. Arbetsgivaren har även tecknat en försäkring som undervissa förutsättningar täcker kostnaderna om bruttolöneavdrag inte kan verkställas på grund av att den anställde blir långvarit sjuk eller vid dödsfall (se Allmänna villkor).

Hur beställer jag min Förmånscykel?

1. Klicka på den personliga länk ni fått mailad till er.

2. Ta del av den information som finns på webbportalen om de olika cyklarna och tillbehören.

3. Läs igenom avtalsvillkoren för Förmånscykel som arbetsgivaren och Elcykelpunkten har avtalat i webbportalen.

4. Klicka nu på ”Slutför beställning” och du kommer få leveransinformation inom kort när vi levererar produkterna hem till dig.

5. När du får upp meddelandet “Tack för din beställning” är beställningen genomförd.

När är sista datum för beställning?

Du kan beställa till och med 2019-04-31.Vi levererar din förmånscykel ända fram till din dörr.

När får jag min cykel?

Utleveranserna påbörjas i början av maj.